Ümit Özat: Kul kurar kader gülermiş!

Güncelleme Tarihi:

Ümit Özat: Kul kurar kader gülermiş
Oluşturulma Tarihi: Mart 18, 2017 15:43

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, "Evimizde 6 maç var. Üçünü alsan puanın 38 eder, 3 de beraberlik alsan 41 olursun ama bunun planı yapılmaz. Kul kurar kader gülermiş. İçeride aynı hızla gidip dışarıdan da puan getirirsek bal börek olur" dedi.

Haberin Devamı

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Ümit Özat, kırmızı-siyahlı takımın sahasında 6 maçı kaldığını hatırlatarak, "Üçünü alsan puanın 38 eder, 3 de beraberlik alsan 41 olursun ama bunun planı yapılmaz. Kul kurar kader gülermiş." dedi.
Özat,yaptığı açıklamada, Spor Toto Süper Lig'de yarın sahalarında oynayacakları Çaykur Rizespor karşılaşmasını "final maçı" olarak nitelendirdi.
Başkent ekibinin maçı kazanması durumunda sıralamada yukarıya bakmaya başlayabileceğini vurgulayan Özat, "32 puanı yakalayacaksın, bir maç da eksiğimiz var. En azından alt taraf korkun olmayacak. İş, bir seriye bakıyor." ifadelerini kullandı.
"İçeride aynı hızla gidip dışarıdan da puan getirirsek bal börek olur." diyen Özat, şöyle devam etti: "İç sahada 6 maç var. Üçünü alsan puanın 38 eder, 3 de berberlik alsan 41 olursun ama bunun planı yapılmaz. Kul kurar kader gülermiş. İçeride bir egemenlik var, bunu sürdürmek lazım. İlk geldiğim gün söyledim, gol yemediğimiz her maç bizim için galibiyet değerindedir. Şayet bu hafta yenersek, sonra önümüzün açık olduğunu ve başka hesaplara bakabileceğimizi düşünüyorum."
Başkent ekibinin karşılaşmadan alacağı 1 puanın da çok değerli olacağına dikkati çeken Özat, "Yenemiyorsan yenilme ve puanını 30 yap. Elbet mırın kırın edenler olacaktır ama bu ligde 1 puan da 3 puan da değerli." diye konuştu. 

Haberin Devamı

EKSİK MAÇIN BEŞİKTAŞ İLE DE OLABİLİRDİ!..
Çaykur Rizespor maçından galibiyetle ayrılmaları durumunda sıralamanın altıyla ilişkilerini yüzde 99 keseceklerini dile getiren Özat, "Tabi Allah bilir. Daha rahat yukarıya gideriz. Allah korusun yenilirsek, o potanın içinde kalmış oluruz. Berabere kalırsak, rakibimizle aradaki puan farkını korumuş oluruz." yorumunda bulundu.
Değerlendirme yapan insanların Gençlerbirliği'nin Gaziantepspor ile deplasmanda oynayacağı erteleme maçını unuttuğunu savunan Özat, "Bizim bir maçımız eksik, insanlar bunu unutuyor. Dışarıda da olsa lig sonuncusuyla oynayacağız. Eksik maçın Beşiktaş ile de olabilirdi." ifadelerini kullandı.

HADDİNİ BİLEREK OYNAYAN TAKIMIZ
Gaziantepspor'un kadro kalitesini öven Ümit Özat, sözlerini şöyle tamamladı:
"Uyum sorunu yaşıyorlar. Lig biraz daha uzun olsa sıkıntı yaşayacak bir takım değil. Oyuncu kalitesi var. Brezilyalı futbolcuları iyi. Bizim bir oyun şablonumuz var. Bütün takım iyi savaşacak, Serdar, Aydın, Vedat ile gole gideceksin. O gün hangisi günündeyse... Biz takım olarak iyiyiz. Kadro kalitemiz isim olarak baktığında çok üst düzey değil ama oyuncularım birlikte oynamanın, mücadele etmenin önemini bildiği için herkes birbirinin açığını kapatıyor. Haddini bilerek oynayan bir takımız."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!