Turnuvanın galibi Vatanspor

Güncelleme Tarihi:

Turnuvanın galibi Vatanspor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2017 14:12

SV Vatanspor Aschaffenburg’un Grossostheim Welzbachhalle’de düzenlediği ‘Engelli Çocuklar Salon Futbol Turnuvası’na, down sendromlu çocuk ve gençlerin oluşturduğu 6 takım katıldı.

Haberin Devamı

TURNUVANIN açılışı Vatanspor E Gençleri’nin (Bambini) iki takıma ayrılarak oynadığı karşılaşmayla yapıldı. A Grubu’nda CeBeeF Teufelskicker Frankfurt I, TV Gross-Umstadt ve SV Vatanspor Aschaffenburg II, B Grubu’nda ise Martinsschule Altenhasslau, CeBeeF Teufelskicker Frankfurt II ve SV Vatanspor Aschaffenburg I mücadele etti. Yarı finalde Gross-Umstadt’ı 2-1 yenen Vatanspor I ile Teufelskicker I’i penaltılarda 4-3 mağlup etmeyi başaran Martinsschule finale yükseldi. SV Vatanspor I, finalde Martinsschule’yi 3-0 yenerek şampiyonluğa ulaşırken, Teufelskicker I’i penaltılarla 2-1 yenen TV Gross-Umstadt 3’üncü oldu.

6 OYUNCUYLA BAŞLADILAR
2008 yılında SV Vatanspor Aschaffenburg Engelli Çocuklar Takımını 6 oyuncuyla kuran Erdal Aksu, bugün takımda 40 engelli çocuğun spor yaptığını söyledi. Haftada bir gün antrenman yaptıklarını, aralarına engelsiz çocukların da katıldığını belirten Aksu, şunları söyledi: “Burada amacımız, çocukların topluma katılımını sağlayabilmek. Bu yıl turnuvayı 5’inci kez düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. İstiyoruz ki, engelli gençlerimiz bu turnuvada kendilerini birer futbol yıldızı gibi hissetsinler. Kendilerinin de ailelerinin de yüzlerinin gülmesini istiyoruz. Takımımıza destek verenlere bağış yapanlara teşekkür ederiz.”

BAKMADAN GEÇME!