Türkiye Yunanistan Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Güncelleme Tarihi:

Türkiye Yunanistan Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda
Oluşturulma Tarihi: Haziran 22, 2017 08:51

Türkiye Yunanistan heyecan dolu bir mücadele bugün sahne alacak. Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası 2. Tur mücadelesinde Rusya’yı 62-58 yenen Yunanistan, çeyrek finalde Türkiye’nin rakibi oldu. Peki Türkiye Yunanistan Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

Haberin Devamı

Çek Cumhuriyeti’nin Prag kentindeki Sportovni Hala Kralovka Salonu’nda oynanan 2. Tur maçında Rusya ile Yunanistan karşı karşıya geldi.

Rakibini 62-58’lik skorla mağlup eden Yunanistan çeyrek finale yükselerek A Milli Kadın Basketbol Takımı ile eşleşti. Türkiye-Yunanistan mücedelesi perşembe günü Prag Arena’da yapılacak.

Türkiye Yunanistan Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda?

A Milli Kadın Basketbol Takımı, Çekya'nın ev sahipliğinde düzenlenen 2017 Avrupa Şampiyonası'nda çeyrek final maçında yarın Yunanistan'la karşılaşacak. Türkiye ile Yunanistan arasında Prag Arena'da oynanacak çeyrek final karşılaşması, TSİ 16.00'da başlayacak. Karşılaşma NTV Spor'dan canlı yayınlanacak.

Şampiyonada çeyrek final maçları 22 Haziran Perşembe günü, yarı final karşılaşmaları 24 Haziran Cumartesi günü, final ise 25 Haziran Pazar günü Prag’da oynanacak.

Haberin Devamı

Türkiye, yarı final için parkede

A Milli Kadın Basketbol Takımı, 2017 Avrupa Şampiyonası çeyrek final maçında yarın Yunanistan'la karşılaşacak - Milli Takım, Yunanistan'ı yenmesi durumunda yarı finale çıkacak ve gelecek yıl düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmayı garantileyecek.

Şampiyonaya Hradec Kralove şehrinde B Grubu'nda başlayan Milli Takım, grup maçlarında fire vermedi. Slovakya, İtalya ve Belarus'un yenen ay-yıldızlılar, namağlup bir şekilde çeyrek finale yükseldi.

Milli Takım'ın rakibi Yunanistan ise C Grubu'nu 3. sırada bitirmesine rağmen çeyrek finale kadar geldi. C Grubu'nda Sırbistan'ı yenip, Fransa ve Slovenya'ya kaybeden Yunanistan, üçlü averajla 3. sırayı alarak 2. tura çıktı. Yunanistan, 2. turda D Grubu'nu 2. bitiren Rusya'yı 62-58'lik skorla geçerek, son 8 takım arasına kaldı.

Kazanırsa Dünya Şampiyonası'nı garantileyecek

Milli Takım, Yunanistan'ı yenmesi durumunda yarı finale çıkacak ve gelecek yıl düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na katılmayı garantileyecek. Gelecek yıl İspanya'da düzenlenecek Dünya Şampiyonası'na gidebilmek için, Avrupa Şampiyonası'nda ilk 5'e girmek yeterli olacak. Ev sahibi İspanya, Çekya'da ilk 5 takım arasında yer alırsa, Avrupa Şampiyonası'nı 6. bitiren ülke de Dünya Şampiyonası'na katılacak. Ay-yıldızlı ekip, çeyrek finalde elenmesi durumunda Dünya Şampiyonası'na katılma ümitlerini devam ettirecek. Türkiye, elenirse 5.'lik için klasman maçlarına çıkacak.

Yunanistan'la 2. kez

Türkiye, kadın basketbolunda Yunanistan'la ikinci kez karşılaşacak. İki ülkenin milli takımları daha önce sadece 1 defa resmi maçta karşı kaşıya geldi. Ay-yıldızlı ekip, 2015 Avrupa Basketbol Şampiyonası'nda 1. tur grup maçında Yunanistan'ı 61-50 mağlup etmişti.

"Türk halkı bizi desteklemeye devam etsin"

Birsel, son yıllarda kadın basketbolunun büyük başarılar yakaladığını hatırlatarak, Türk halkının kendilerine olan desteği devam ettirmesini istedi.

Haberin Devamı

Çeyrek final maçı için yarın Türkiye'den takımın ailelerinin geleceğini aktaran Birsel, "Taraftarımızın tribünde olması bizi motive edecek. Aileler gelecek buraya. Herkes sahada daha bir coşkuyla oynayacaktır. Türk halkı bizi desteklemeye devam etsin. Onların güvenini boşa çıkarmayacağız. Bize güvenmeye devam etsinler." diye konuştu.

"Avantajımız dinlenmek"

Birsel, Yunanistan karşısında en büyük avantajlarından birisinin rakiplerine göre daha fazla dinlenme imkanı bulmaları olduğunu aktardı.

Gruptaki son maçlarını 19 Haziran Pazartesi günü Belarus karşısında oynadıklarını hatırlatan 33 yaşındaki basketbolcu, sözlerini şöyle tamamladı:

"Belarus maçını rotasyonlu oynadık. Dinlenme fırsatlarımız oldu.İki gündür kısa antrenmanlar yapıyoruz. Dinlenen taraf biziz. Yunanistan dün gece oynadı ve yarın da maç erken saatte. Bu bizim için bir avantaj. Bunu sahada enerji açısından iyi kullanmamız gerekiyor. Pota altında daha etkiliyiz onlara göre. Hollingsvorth'ü İtalya maçında olduğu gibi iyi kullanmamız lazım. Onun performansı da önemli. Yunanistan'da bizim uzunlarımıza karşı önlem alacaktır. Umarım kazanan biz oluruz."

Haberin Devamı

Türkiye Yunanistan Avrupa Kadınlar Basketbol Şampiyonası maçı ne zaman saat kaçta hangi kanalda

BAKMADAN GEÇME!