'Turkish Tyson' İngiltere’de 3. kemer maçını da kazandı

Güncelleme Tarihi:

Turkish Tyson İngiltere’de 3. kemer maçını da kazandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 26, 2017 14:15

İstanbul’un pendik ilçesinde 11 yıl zabıtalık yapan ve Türkiye’de ‘Zabıta Boksör’ olarak ün yapan Durmuş Karakuş, İngiltere’de bu yıl içinde yaptığı üçüncü ‘Ağır Siklet Altın Kemer Ünvan Maçı’nı da kazandı.

Haberin Devamı

İNGİLTERE’nin Kent bölgesindeki Gillingham şehrinde ‘Ağır Siklet Altın Kemer Ünvan Maçı’ için ringe çıkan Durmuş Karakuş, dünya şampiyonu Johnny Armour’un çalıştırdığı GBBU’nun boksörü Spercer Francis ile karşı karşıya geldi. Pendik Şenol Yılmaz Boks Akademisi’nde, Bülent Ağacabey ve Şenol Yılmaz ile çalışan Karakuş, rakibini dördüncü raund sonunda 3-0 sayı ile yenmeyi başardı.

‘TURKISH TYSON’
Türkiye’de kalp nakli için ameliyet masasında olan ağabeyinden kötü haber gelecek endişesi ile ringe çıkan Karakuş, tüm olumsuzluklara rağmen maçın ve kemerin sahibi oldu. İngiliz boksseverler Karakuş’a, “Turkish Tyson” diye tempo tutarak destek verdi.

Turkish Tyson İngiltere’de 3. kemer maçını da kazandı


Maç sonunda rakibinin karşısında tutunamadığını belirten Karakuş, “Dua ile ringe çıktım. Bana inanan Türk kardeşlerimizin de duaları ile her türlü olumsuzluğa rağmen üçüncü maçımı da rahat kazandım. Maçta beni yalnız bırakmayan Türk kardeşlerime, Frank Bal Brain GBBU ve ekibine, beni Türkiye’den bir an olsun duasız bırakmayan kardeşlerimize, Pendik Belediyesi çalışanlarına ve her zaman desteğini esirgemeyen Londra Büyükelçimiz Abdurrahman Bilgiç’e teşekkür ederim” dedi. Karakuş, “Kazandığım kemeri Irak, Suriye, Filistin ve Arakan’da zulüm gören bütüm kardeşlerime ve ağabeyime armağan ediyorum” dedi.
Karakuş geçen yıl Ekim ayında İngiltere’de yaptığı ilk maçında kazandığı kemeri de o dönemde İstanbul Beşiktaş’ta terör saldırısında hayatını kaybeden şehitlere hediye etmişti.

BAKMADAN GEÇME!