Tunceli, Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonasına hazır

Güncelleme Tarihi:

Tunceli, Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonasına hazır
Oluşturulma Tarihi: Ekim 24, 2018 15:41

Tunceli Valisi ve Belediye Başkan Vekili Tuncay Sonel, 27-28 Ekim'de Motor Sporları Federasyonu ile organize edecekleri Türkiye Su Jeti ve Flyboard Şampiyonası hazırlıklarının tamamlandığını söyledi.

Haberin Devamı

Vali Sonel, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Tunceli'de su sporlarına önemli bir katkı sağlayacak Türkiye'nin ilk rafting eğitim merkezini kentte hizmete açtıklarını kaydetti.

Tunceli'nin su, hava ve doğa sporlarında marka şehir olma yolunda emin adımlarla yürüdüğünü belirten Sonel, "Tunceli terörden arındırıldıkça kent gerçek kimliğine kavuşarak spora, turizme yöneliyor ve bu kent hak ettiği noktaya kısa sürede gelecek." dedi.

Mayıs ayında Türkiye Rafting Şampiyonası ardından Türkiye Yamaç Paraşütü Akrobasi Şampiyonasına başarıyla ev sahibi yaptıklarını ve kentin adını bu branşlara yazdırdığını anlatan Sonel, şunları söyledi:

"İki başarılı organizasyonun ardından 27-28 Ekim'de de Türkiye Motor Sporları Federasyonu ile Türkiye Su Jeti ve Flayboard Şampiyonası final yarışmalarına ev sahipli yapacağız. Uzunçayır Baraj Gölünde yapılacak yarışmalar için parkurlarımızı belirledik ve tüm hazırlıklarımızı tamamladık. Cuma günü yarışmaya katılacak sporcular kentimize gelmeye başlayacak. Şampiyonada yarışmacılar seyrine doyum olmayacak gösteriler yapacak. Bu şampiyona bittiğinde kentimiz daha önceki organizasyonlarda olduğu gibi bu şampiyonayla da adından bahsedilir hale gelecek."
Sonel, şampiyona süresince yarışma alanında rafting, kano, jet ski, sürat tekneleriyle gösteriler yaptıracaklarını ve vatandaşlara ücretsiz tekne gezisi imkanı sunacaklarını belirtti.
Tuncay Sonel, Tunceli'nin el değmemiş doğası, tarihi eserleri, günü birlik yapılabilecek doğa gezileri, kentin dört bir tarafındaki durgun ve akarsularıyla çok ciddi spor ve turizm potansiyelini elinde bulundurduğunu fakat yıllarca terörün gölgesinde kaldığını vurguladı.

Haberin Devamı

"Tunceli doğa hava ve su sporlarında iddialı"

Tunceli'nin huzur kentine dönüşmesiyle kendini anlatmaya başladığını belirten Sonel, "Tunceli'nin, doğa, hava ve su sporlarında iddialı olduğunu her zaman söyledik ve bunun arkasındayız. Çünkü gerek şampiyonalar için ilimize gelen sporcular ve teknik heyetler, gerekse turistik amaçlı gelen vatandaşlarımız kente hayranlıklarını belirterek bu söylemimizi her ortamda dillendiriyor." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Sonel, son organizasyonların kent üzerindeki olumsuz algıları olumluya dönüştürdüğü dile getirerek, şunları kaydetti:

"Yakın zamana kadar bu kent hakkında dışarıdan olumsuz algı vardı. Bunun sebebi anlatılamamış, tanıtılamamış olmasından kaynaklanıyordu. Oysaki vatandaşlarımız Tunceli'yi gelip gördüğünde, yaşadığında, tanıdığında Türkiye'nin en huzurlu kentlerinden biri olduğunu açık açık söylüyor. Bu çok sevindirici. Çünkü kentimiz artık sıkça ulusal çaptaki organizasyonlarla anılmaya başlandı bu da haliyle olumsuz algıyı olumluya çeviriyor. Bu kent, eğitim, modern parklar, yürüyüş ve bisiklet yolları, misafirperver insanlar, organik tarım ürünleri, mükemmel doğa ve sporda yakaladığı başarılı ivmeyle anılmayı hak ediyor."
Sonel, her yatırımda ve organizasyonda kendilerine destek olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bakanlara kent halkı adına teşekkür etti.

BAKMADAN GEÇME!