Transferin değişmeyen 11'i

Güncelleme Tarihi:

Transferin değişmeyen 11i
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2017 23:50

Her transfer döneminde önemli yıldızlara talip oluyorlar ancak birinin alamadığını bir diğeri ertesi sezon kadrosuna katıyor. Scout sistemi bu kadar gelişmişken, her kulübün transfer komitesi ve sportif direktörleri dünyanın her köşesinde futbolcu izlerken Türk kulüplerinin aynı oyuncular etrafında dönmesi ise soruları da beraberinde getiriyor;

Haberin Devamı

-Kulüpler transferlerini neye göre yapıyor

-Neden hep aynı isimler üzerinde duruluyor?

-Bir planlamaları var mı?

-Transferlere kimler karar veriyor?

-İhtiyaç mı yoksa amaç rakiplere darbe vurmak mı?

Örnekler ise ilk dört maddeyi değil rakiplere darbe vurma arzusunu ortaya çıkarıyor.

İşte o isimler ve transfer oldukları kulüpler;

-Belhanda: Fenerbahçe iki sezon boyunca peşinden koştu. Geldi gelecek haberleriyle Fenerbahçe taraftarları oldukça umutlandı ancak Galatasaray kadrosuna kattı.

-Lucas Leiva: Beşiktaş transfer etmek için çok uğraştı, Liverpool bırakmadı. Trabzonspor, Brezilyalı futbolcuyu almak için menajer Ahmet Bulut’u görevlendirdi.

-Samuel Eto’o: Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş için yıllar boyunca yazılıp, çizildi. Hatta Türk basınında bir kült haline geldi ama Kamerunlu, Antalyaspor’a transfer oldu.

Haberin Devamı

-Ben Arfa: Galatasaray ile adı pek çok kez anıldı. Sarı kırmızılı ekipten sonra bu kez Fenerbahçe yıldız oyuncunun transferi için devreye girdi.

-Bafetimbi Gomis: Devre arasından bu yana Fenerbahçe, Marsilya’da top koşturan Gomis’le ilgileniyordu. Bu transferde araya Galatasaray girdi ve golcü futbolcuyla prensipte anlaştı.

-Gael Clichy: Fenerbahçe’nin uzun süreden beri peşinden koştuğu Manchester City’nin sol beki Clichy için ezeli rakibi Galatasaray da teklifte bulundu.

-Domagoj Vida: Dinamo Kiev forması giyen stoper için ilk olarak Beşiktaş teklifte bulundu. Siyahlı beyazlı takıma rakip olan ise Galatasaray’dan başkası değildi.

-Samir Nasri: Beşiktaş iki sezondan beri Fransız yıldız için girişimlerini sürdürüyor. Sevilla’ya kiralanan M.City’li oyuncu için devreye giren Galatasaray oldu.

-Mathieu Valbuena: Fenerbahçe’nin iki yıldır listesinde olan Valbuena için Galatasaray da teklifte bulundu. G.Saray’ı sosyal medyada takibe alması taraftarları heyecanlandırdı ancak Fransız yıldız Fenerbahçe’ye imza attı.

-Mario Gomez: Galatasaray uzun süre peşinde koştu. Fiorentina ile prensipte anlaştığı bile iddia edildi. Alman golcü tercihini Beşiktaş’tan yana kullandı.

-Jeremy Menez: Adı defalarca kez Galatasaray ve Fenerbahçe ile anıldı. Aradan geçen 3 yılın ardından Menez’in imza attığı takım Antalyaspor oldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!