Akhisar'dan Trabzonspor'a tarihi fark! Ersun Yanal'dan ilk açıklama

Güncelleme Tarihi:

Akhisardan Trabzonspora tarihi fark Ersun Yanaldan ilk açıklama
Oluşturulma Tarihi: Ekim 15, 2017 15:37

Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta maçında Trabzonspor sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'a 6-1 gibi tarihi bir skorla mağlup oldu. Bordo-mavililer, ilk 8 haftalar itibariyle 21 golle tarihinde en çok kalesinde gol gördüğü sezonu yaşıyor. Trabzon'da oynanan mücadelede ev sahibi Trabzonspor'un golünü 50. dakikada Abdülkadir Ömür atarken konuk ekip Teleset Mobilya Akhisarspor'a tarihi galibiyeti getiren golleri 8. dakikada Serginho, 39. dakikada kendi kalesine Mustafa Akbaş, 45. dakikad aLarsson, 53. dakikada penaltıdan ve 64. dakikalarda Paulo Henrique kaydetti. Bu sonucun ardından Akhisar Belediyespor puanını 16'ya yükseltip ligde üçüncü sıraya yükselirken Trabzonspor 9 puanda kaldı. Maç sonrası açıklamalarda bulunan Ersun Yanal, "Yönetimle birbirimize olan inancımız ve güvenimizde en ufak bir şüphe yok. Trabzonspor için alınması gereken en doğru karar neyse alınır. Ben zamana yayıldığında, doğru hamleler yapıldığında iyi şeyler yapılacağına inanıyorum. Bu konuda son derece pozitifim." dedi

Haberin Devamı

SON DAKİKA: Akhisar karşısındaki 6-1'lik hezimetin ardından Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal'dan ilk açıklama geldi. Maç sonrası yayıncı kuruluşa konuşan Ersun Yanal şunları söyledi: Alınan sonuç Trabzonspor’a ve oynamak istediğimiz takıma uygun değil. Yeni kurulan ve takım olmaya çalışan bir takımız. Başarı için de birlikteliğe ve zamana ihtiyacımız var. Yönetimle birbirimize olan inancımız ve güvenimizde en ufak şüphe yok. Trabzonspor için alınması gereken en doğru karar neyse alınır."

TARİHİ FARK

Spor Toto Süper Lig'de 8. hafta maçında Trabzonspor sahasında Teleset Mobilya Akhisarspor'a 6-1 gibi tarihi bir skorla mağlup oldu.

Stat: Medical Park
Hakemler: Yaşar Kemal Uğurlu, Serkan Olguncan, Serkan Çimen 
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Pereira, Mustafa Akbaş, Durica (Dk. 46 Castillo), Hubocan, Okay Yokuşlu, Sosa, Abdülkadir Ömür, Yusuf Yazıcı, Olcay Şahan (Dk. 61 Rodallega), Burak Yılmaz 
Teleset Mobilya Akhisarspor: Lukac, Miguel Lopes, Caner Osmanpaşa, Mustafa Yumlu, Ömer Bayram, Sissoko, Soner Aydoğdu, Larsson (Dk. 83 Helder Barbosa), Serginho (Dk. 68 Aykut Çeviker), Onur Ayık, Henrique (Dk. 78 Kadir Keleş) 
Goller: Dk. 8 Serginho, Dk. 39 Mustafa Akbaş (kendi kalesine), Dk. 45 Larsson, Dk. 53 (penaltıdan) ve Dk. 64 Henrique, Dk. 90 Kadir Keleş (Teleset Mobilya Akhisarspor), Dk. 50 Abdülkadir Ömür (Trabzonspor) 
Sarı kartlar: Dk. 29 Mustafa Yumlu, Dk. 56 Serginho (Teleset Mobilya Akhisarspor), Dk. 45+2 Olcay Şahan (Trabzonspor)

Haberin Devamı

ERSUN YANAL'DAN İLK AÇIKLAMA

Maç sonrası konuşan Ersun Yanal'ın konuşmasından satır başları;

"Bu sonuç Trabzonspor'a ve oynamak istediğimiz takıma uygun değil"

"Biz büyük takımız. Büyük takım gibi oynamak ve böyle davranmak gerekiyor. Bunu yaparken de, gereğini getirmemiz gereken kurallar var"

"Yeni kurulan, takım olmaya çalışan bir takım. Bir sürece ve birlikteliğe ihtiyaç var. Saha içindeki dağınıklığın yarattığı sonuç ortada"

"Bunu düzeltmek gerekiyor. Bunu düzeltmek için de camia, yönetim, hoca... Ne gerekiyorsa, yapmak gerekiyor"

"Yönetimle birbirimize olan inancımız ve güvenimizde en ufak bir şüphe yok. Trabzonspor için alınması gereken en doğru karar neyse alınır"

Haberin Devamı

"Trabzonspor 33-34 senedir problem yaşıyor demeyeyim, şampiyonluk yaşamıyor. Bu gerginlik her zaman var. Hep yarışın içinde olmak istiyor"

"33-34 senede 43 teknik direktör gelmiş, gitmiş. Oyuncular gelmiş, gitmiş. Maalesef Türkiye'de böyle sorunlar olunca, hemen sonuç alınması istenir"

"Hemen sonuç alınması isteği, maalesef ki maliyetlidir"

"Türk oyuncular tartışılırken, Trabzonspor'un vizyona çıkardığı oyuncular, Türk futbolunun önemli oyuncularından olacaktır"

"Ben zamana yayıldığında, doğru hamleler yapıldığında iyi şeyler yapılacağına inanıyorum. Bu konuda son derece pozitifim"

Akhisardan Trabzonspora tarihi fark Ersun Yanaldan ilk açıklama

MAÇIN GOL DAKİKALARI
8. dakikada Teleset Mobilya Akhisarspor, öne geçti. Durica'nın hatasında Serginho sağ taraftan ceza alanına girererek kaleci Onur ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu uygun durumdaki Henrique'ye aktardı. Bu futbolcunun şutunda çizgi önünde Mustafa Akbaş'ın çıkardığı meşin yuvarlağı bu kez Serginho, kafayla filelere gönderdi: 0-1 
39. dakikada konuk takım 2. golü buldu. Miguel Lopes'nin sağdan ortasında, Durica'nın müdahale ettiği top Mustafa Akbaş'a çarparak kaleci Onur Recep Kıvrak'ın solundan filelere gitti: 0-2 
45+1. dakikada konuk takım farkı 3'e çıkardı. Soldan ceza alanına giren Larsson, Durica'dan sıyrılarak topu Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelerle buluşturdu: 0-3
50. dakikada Trabzonspor, farkı 2'ye indirdi. Sağ çaprazda ceza alanında topla buluşan Abdülkadir Ömür'ün şutunda, meşin yuvarlak kaleci Lukac'ın sağından filelere gitti: 1-3. 
53. dakikada Henrique, kullandığı penaltı atışında meşin yuvarlağı filelerle buluşturdu: 1-4. 
64. dakikada Onur Ayık'ın ara pasında savunmanın arkasında topla buluşan Henrique, aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelere göndererek kendisinin 2, takımının da 5. golünü kaydetti: 1-5. 
90. dakikada Soner Aydoğdu'nun pasında topla buluşan Kadir Keleş, sert bir vuruşla topu kaleci Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelere gönderdi: 1-6. -

Haberin Devamı

MAÇTAN NOTLAR
Burak Yılmaz, 100. maçına çıktı 
Trabzonspor'a sezon başında Çin'in Beijing Guoan takımından gelen Burak Yılmaz, bordo-mavili takım formasıyla 100. resmi maçına çıktı.

Karadeniz ekibine ilk kez 2009-2010 sezonunun devre arasında gelen, 2010-2011 ve 2011-2012 ile bu sezonda olmak üzere toplam 99 resmi maçı çıkan milli futbolcu, 65 gol kaydetti. 

Akhisarspor'da 4 eski Trabzonsporlu 
Teleset Mobilya Akhisarspor'un ilk 11'inde daha önce Trabzonspor'da forma giyen 4 oyuncu yer aldı. Soner Aydoğdu, Henrique, Mustafa Yumlu ve Caner Osmanpaşa 11'de görev aldı. Daha önce bordo-mavili formayı giyen futbolculardan Fatih Öztürk ve Kadir Keleş ise yedek kulübesinde oturdu. Trabzonspor'un eski oyuncularından Olcan Adın sakatlığı nedeniyle Akhisarspor'un 21 kişilik kadrosunda yer almadı.

Bu arada, Trabzonsporlu taraftarlar, Teleset Mobilya Akhisarspor karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi. Medical Park Stadı tribünlerinin önemli bölümünün boş olduğu gözlendi. Az sayıda Teleset Mobilya Akhisarspor taraftarları da karşılaşmayı kendilerine ayrılan tribünden takip etti. 

Haberin Devamı

Akhisardan Trabzonspora tarihi fark Ersun Yanaldan ilk açıklama

BAKMADAN GEÇME!