TPFD'den teklif eleştirilerine cevap

Güncelleme Tarihi:

TPFDden teklif eleştirilerine cevap
Oluşturulma Tarihi: Eylül 09, 2018 15:45

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD), 'Transfer Tescili İstisnai Haller' teklifi ile ilgili çıkan haberlere cevap vererek, "Amacından ve anlamından uzaklaştırılarak bambaşka yerlere çekilmiş olduğunu görmekteyiz. Bizim bu başvuruyu yaparken herhangi bir kulübü yada bir oyuncuyu düşünmediğimizin öncelikle bilinmesini isteriz" ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Türkiye Profesyonel Futbolcular Derneği (TPFD) tarafından konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:

6 Eylül 2018 tarihinde TFF’ye başvurusunu, dün de duyurusunu yaptığımız 'Transfer Tescili İstisnai Haller' teklifimizin, amacından ve anlamından uzaklaştırılarak bambaşka yerlere çekilmiş olduğunu görmekteyiz. Bizim bu başvuruyu yaparken herhangi bir kulübü yada bir oyuncuyu düşünmediğimizin öncelikle bilinmesini isteriz. Böyle düşünmek sığ ve art niyetli olmakla beraber, amacı futbol oynamak olan ve bu hakkını kullanmak isteyen yüzlerce futbolcu için büyük haksızlıktır. Önceliğimiz ve amacımız Süper Lig’de ve alt liglerde bulunan, transferin bitmesine birkaç gün kala sözleşmesi fesh edilmiş, hiç sözleşme imzalamamış yada son anda kendisine kulüp bulması söylenmiş ve Karabükspor, Eskişehirspor, Elazığspor ve Körfez SK gibi kulüplerinde lisansı çıkarılamamış durumdaki yerli futbolculardır. Bunlar ve diğer kardeşlerimiz için yaptığımız ve ciddi mağduriyetler yaşanmasını önleyecek bu başvurunun amacının dışına çıkarılmasına müsaade etmeyiz.

Haberin Devamı

Bizler, Türkiye’de lig ve kulüp ayırt etmeden temsil ettiğimiz 3600’ün üzerindeki lisanlı futbolcu arkadaşımızın daha iyi şartlar içerisinde mesleklerini icra etmesi için çalışıyoruz ve bütün oyuncular bizim için değerlidir. Dahası, alt liglerde bu sorunların çok daha fazla ve çeşitli olduğu aşikardır ve ihtiyaç büyüktür. Maddeler halinde verdiğimiz açıklamada, İngiltere, İspanya, Fransa, Belçika, Danimarka ve İsveç gibi ülkelerde uzun zamandır var olan uygulamaları anlatıp, bunlardan bir yada birkaçının devreye girmesinin önemli sayıdaki futbolcuların mağduriyetlerinin giderileceğini belirttik. Kaldı ki, bu teklifimizi tam 1 yıl önce 10 Temmuz 2017 tarihinde Hürriyet Gazetesi’ne verdiğimiz röportajda daha açık anlattık. Yani bu teklif, bugünün değil geçen yılın da var olan ve o dönemde de sıkıntıları gidermek amaçlı sunulmuş, ne hikmetse ilgi görmemişti.

Şu da bilinmelidir ki, transfer izni verilen futbolcular sonuçta başka bir kulübe transfer olma şansı yakalayacak ve bir taraftan mağduriyet giderilirken diğer taraftan doğal olarak teknik adamların kulüplerin ihtiyaçları karşılanacaktır. Sonuçta bu işten yararlanan yine kulüpler olacaktır.

Haberin Devamı

Son olarak bu işin yetkilisi olan Türkiye Futbol Federasyonu, eğer bu teklifi uygulamaya karar verirse, bunu sadece yerli oyuncu ile sınırlandırabilir, başlangıç tarihini belirleyebilir yada kriterleri var olan mağduriyetler doğrultusunda ilan edebilir."

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

 

BAKMADAN GEÇME!