Toni Schumacher: Volkan harika ama en iyisi Muslera

Güncelleme Tarihi:

Toni Schumacher: Volkan harika ama en iyisi Muslera
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2017 23:29

Fenerbahçe'nin efsane Alman kalecisi Toni Schumacher, Spor Arena'ya konuştu...

Haberin Devamı

Türk futbol tarihinin en unutulmaz isimlerindendi. Döneminin en pahalı ve kariyerli transferiydi. Binlerce taraftar onu karşılamak için havalimanına akın etmişti. F.Bahçe 1989’da 103 golle rekor kırıp şampiyon olduğunda kaptanlık pazubandı onun kolundaydı. Kafasından çıkarmadığı şapkası, elinden düşürmediği beyaz çantası ve sürekli çiğnediği sakızıyla hafızalara kazınan eski Alman kaleci Toni Schumacher, yıllar sonra Hürriyet’e çok özel açıklamalarda bulundu.

Şampiyonluklar, kupalar, zaferler. Futbol hikâyenize nasıl başladınız?

Çocukken kaleci olmaya karar verdim. İlk kulübüm Dueren’di. Annem kaleci olmamı istedi çünkü öbür türlü antrenmanlarda bitkin düşüyordum. O da sağlığımdan endişelendi ve en iyi mevkiinin kalecilik olduğunu söyledi. Çok koştuğumuzu düşünüyordu. · Nasıl bir aileden geliyorsun? Biraz bahseder misin? · Küçük bir kız kardeşim var onunla beraber büyüdüm. Ailem çok çalışkan insanlardan oluşuyordu. Küçük bir dairede yaşadık, odamı da kız kardeşimle paylaştım. Ancak o kadar sevgi dolu bir anne babaya sahiptik ki her zaman mutlu olmayı başardık.

Haberin Devamı

Efsanevi futbolcularla oynadın. En unutamadığın futbolcu kim?

Heinz Flohe büyük bir yetenekti, Wolfgang Overath da bir dâhiydi. Ve Rıdvan ile oynamayı çok seviyordum. Ona ‘Şeytan’ diyorduk. Ve elbette Oğuz. Franz Beckenbauer gibi futbolu zarif oynardı.

F.Bahçe kalesini Volkan mı, Kameni mi korumalı?

Volkan, harika bir kaleci. Uzun yıllardır kalede. Ama gelecek için Kameni ismi belirlendi.

Sana göre Türkiye’nin en iyi kalecisi kim?

Şu anda Galatasaray için oynayan Muslera. Harika işler yapıyor.

Sen, Oliver Kahn ve Manuel Neuer... Bir kıyaslama yapmanı istesem?

Jenerasyonlar arasında seçim yapamazsın. Atletizm, antrenman metodu, oyunun temposu, toplar kısaca her şey değişti. Neuer kuşağında en iyi kaleci ve daha önce bu unvan Kahn’a aitti. Bana gelirsek bu değerlendirmeyi futbol taraftarlarına ve uzmanlara bırakmayı tercih ederim. Benim için en değerlisi Türk taraftarlarının ve arkadaşlarımın kalbinde kalacak olmak. Şu anda benim için dünyanın en iyi kalecisi hala Manuel Neuer.

Haberin Devamı

Meşhur bir çantan vardı...

Ekstra bir kaleci eldiveni ve parmaklarım için bant taşırdım.

Peki, oynadığın en iyi 11?

1980 Avrupa Şampiyonası’nı kazandığımız Alman Milli Takımı.

F.Bahçe ve 103 gollü şampiyonluk... Neler söylemek istersin?

F.Bahçe asla pişmanlık duymadığım bir karardı. Harika bir takımdık, çok eğlendik. Todor Veselinoviç muhteşem bir hocaydı. Ömer Kaner vardı. İstanbul’da geçirdiğim harika zamanları asla unutmayacağım. Türk halkı ve F.Bahçe taraftarlarını çok seviyorum. Ve Türkçe olarak onlara şunu söylemek istiyorum; ‘Sevgili dostlarım F.Bahçe sayesinde Türkiye benim ikinci evim oldu’..

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!