Tokyo 2020 için karar açıklandı! 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ne zamana ertelendi?

Güncelleme Tarihi:

Tokyo 2020 için karar açıklandı 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ne zamana ertelendi
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2020 22:09

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını kapsamında futbol müsabakaları iptal edildi. Bu kapsamda Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Dick Pound, birçok ülkede salgının yayılması nedeniyle Tokyo Olimpiyat Oyunlarının da ertelendiğini açıkladı. Peki, 2020 Tokyo Olimpiyat Oyunları ne zamana ertelendi? İşte, o konuyla ilgili ayrıntılar.

Haberin Devamı

Tüm dünyada küresel salgın haline dönüşen corona virüsü önlemeleri çerçevesinde, ligler ve spor müsabakaları ertelendi. UEFA, daha önce Mayıs ayına ertelenen Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'nin süresiz olarak ertelendiğini duyurdu. Bir iptal açıklaması da Olimpiyat Komitesi üyesinden geldi. İşte, Tokyo Olimpiyat Oyunları ile ilgili detaylar.

Olimpiyat Komitesi üyesi Dick Pound, Tokyo 2020'nin bir yıl ertelendiğini açıkladı.

Uluslararası Olimpiyat Komitesi üyesi Dick Pound, oyunların daha sonraki bir tarihte, büyük olasılıkla 2021'de yapılacağını açıkladı.

IOC BAŞKANI DAHA ÖNCE ŞU AÇIKLAMAYI YAPMIŞTI

IOC Başkanı Thomas Bach, oyunlara katılacak sporcular için bir mektup kaleme aldı. Bach, mektubunda, şu ifadelere yer verdi:

"İnsan hayatı, olimpiyatlar da dahil her şeyin önündedir. IOC, çözümün parçası olmak istiyor. Bu nedenle izleyeceğimiz en önemli prensip, virüs salgınına karşı herkesin sağlığını ön planda tutan önlemler olacak. En büyük umudum, ulusal ve uluslararası federasyonlar ve sporcularımızın da yardımıyla doğru çözümü bulmak olacak. Karanlık bir tünelin içinde hep birlikte ilerliyoruz ve daha ne kadar yürüyeceğimizi bilmiyoruz. Ama şunu biliyorum ki, tünelin ucunda bizi olimpiyat meşalesi karşılayacak."

 

BAKMADAN GEÇME!