Tite, neden Gabriel Jesus'u tercih ediyor? İşte cevabı!

Güncelleme Tarihi:

Tite, neden Gabriel Jesusu tercih ediyor İşte cevabı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2018 12:36

Brezilya'nın teknik patronu Tite'nin Gabriel Jesus'u ilk 11'de başlatması çok sorgulanıyor. Liverpool'da başarılı bir sezon geçiren Firmino'yu tercih etmeme sebebi belli oldu!

Haberin Devamı

Bugüne kadar 20 kez Brezilya milli formasını giyen Gabriel Jesus, 10 gole imza attı. Dünya Kupası öncesindeki son 3 hazırlık maçında 2 kere fileleri havalandırdı ama grup maçlarını boş geçip sadece 1 asistle tamamladı.

Liverpool'la başarılı bir sezon geçiren Roberto Firmino bir türlü ilk 11'e giremedi, hatta bugün oynanacak Meksika maçına da Gabriel Jesus'un başlayacağı açıklandı. Bazı kesimler Tite'nin bu tercihini sorgulamaya devam ederken, işin arka planı Brezilya'da masaya yatırıldı.

Globo Esporte'de yer alan bir habere göre, Tite'nin sisteminde Jesus'un gol atamaması dert değil.

2-0 kazandıkları Sırbistan maçında Brezilya adına en çok mesafe kateden isim Gabriel Jesus olarak kayıtlara geçti. "9 numara" olarak maça başlayan biri için bu takdir edilesi bir durum.

Haberin Devamı

Orta alanda her açığı kapatan Casemiro 10,20 km koşarken, Gabriel Jesus 10,26 km ile maçı tamamladı. Çoğu kişi forvetin gol atmasını ister ama Tite'nin sisteminde esas yapılması gereken "pis" işlerdir. Oyuncuların birbirine yakın oynaması, alanı daraltıp pres yapması, defansif kurguyu bozmamaları önemlidir.

Sırbistan maçı sonunda ısı haritası incelendiğinde, Jesus'un savunmaya kadar gelip topu takip ettiği ve ön alanda ciddi bir pres uyguladığı görüldü. Topu sürekli ayağına isteyen ve hücumda bir şeyler üretirken enerji seviyesini hep üstte tutması gereken Neymar'ın olduğu takımda, Jesus'un ön alanda yaptığı pres büyük bir boşluğu kapatıyor.

Jesus, grup maçlarını boş geçmesine rağmen, bu ön alan presi ve artısı sebebiyle, Meksika maçının ilk 11'inde kendine yer bulabiliyor mu? Tite, cevabı dün basın toplantısında verdi: "Gabriel Jesus ilk 11'de olacak."

En popüler Dünya Kupası bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!