TEOG yerleştirme puanları belli oldu... (E- okul YEP sonuç sorgulama)

Güncelleme Tarihi:

TEOG yerleştirme puanları belli oldu... (E- okul YEP sonuç sorgulama)
Oluşturulma Tarihi: Haziran 30, 2017 10:08

TEOG yerleştirme puanları erişime açıldı. Öğrenciler, TEOG sonuçlarını MEB'e bağlı olan e-okul sistemi üzerinden görüntüleyebiliyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) verdiği bilgilere göre, toplam 1 milyon 192 bin 858 öğrencinin YEP’i hesaplanmış ve sonuçlara göre 176 öğrenci 500 puan aldı. Sonuçların ardında gözler tercih sürecine çevrildi. İşte E- okul YEP sonuç sorgulama sayfası ve yerleştirme sürecine ilişkin detaylar!

Haberin Devamı

TEOG sonuçları MEB’i’ bağlı olan E- okul üzerinden erişime açıldı. Pek çok işlemin yapılabildiği ve notların görüntülendiği E- okul sayfası bugünün en çok ziyaret edilen sitelerinden oldu. Peki, E-okul üzerinden TEOG YEP sonuçları nasıl öğrenilir?

TEOG YEP sonuçları E- okul üzerinden açıklandı. Ortaöğretim 8. sınıf öğrencilerinin girdiği TEOG sınavının sonuçlarının açıklanmasıyla birlikte gözler E- okul sistemine çevrildi. Haziran ayında yaz tatiline giren ortaöğretim 8. Sınıfları bir süredir uzak kaldıkları E- okul’un sitesini yeniden ziyaret etmeye başladı. 

E- okul TEOG sonuç görüntüleme

E-OKUL SİSTEMİ’NE NASIL GİRİŞ YAPABİLİRİM?

Lise son sınıfa kadar bütün öğrenciler ve öğretmenleri, E-Okul sisteminden yararlanabilir. E-Okul Veli Bilgilendirme sistemi üzerinden, E-Okul sistemine giriş yaptıktan sonra, veli bilgilendirme kısmında, velilerin doldurması gereken alanlar doldurulmalıdır. Daha sonra öğrencinizin okul numarası, T.C. kimlik numarası ve güvenlik kodunu girdikten sonra, E-Okul Veli Bilgilendirme Sistemi'ne giriş yaparak öğrenciniz hakkında tüm bilgilere ulaşabilirsiniz. İdareci ve öğretmen girişi için ise, yine e-okul sistemine Milli Eğitim Bakanlığı üzerinden giriş yaptıktan sonra, okul tarafından verilen kullanıcı adı, belirlediğiniz şifre ve resimde verilen güvenlik rakamlarını ilgili alanlara girerek giriş yapabilirsiniz.

Yenilenen e-okul sistemi artık öğrencilerin, öğretmenlerin ve velilerin düzenli bilgi alabileceği bir platform haline geldi. Öğrenciler hakkında bütün bilgilerin var olduğu bu sistem, eğitim alanında büyük şeffaflık sağlarken bilgilerin erişim kolaylığı açısından da işleri oldukça kolaylaştıran bir yöntem haline geldi. Öğrencilerin sistem bilgilerine T.C kimlik no ve okul numaraları kolayca erişim sağlanabiliyor.

Haberin Devamı

TEOG TERCİHLERİNDE NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın ortak sınav sonuçlarının ardından "2017 Orta Öğretim Kurumlarına Geçiş Uygulaması Tercih ve Yerleştirme e-Kılavuzu”nu yayımladı. 2017 öğretim yılında, bir seferde 25 okul tercih hakkı verilecek. Yedek yerleştirme yapılmayacak. Özel öğretim kurumlarına kesin kaydını yaptıranlar, tercih hakkını kullanmış sayılacak. Tercih başvurusunda bulunmayan ve hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler açık öğretim kurumlarına yerleştirilecek.
Açık öğretim kurumlarına yerleşmiş öğrenciler, yerleştirmeye esas nakil isteğinde bulunabilecek. Bu öğrencilerin, talep etmeleri halinde nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11-14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak YEP üstünlüğüne göre il veya ilçe sınırları içerisinde yerleştirmesi yapılacak.
Yerleştirmeye esas nakil işlemi sonucu okul değiştiren klasik sanatlar ve musiki, görsel sanatlar ve spor programı/projesi uygulayan Anadolu imam hatip lisesi, güzel sanatlar lisesi ve spor lisesi öğrencileri bu okuldaki hakkından vazgeçmiş sayılacak.

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ NASIL YAPILACAK?

Haberin Devamı

8’inci sınıfta öğrenim gören, açık öğretim ortaokulunda mezun durumda olan ve tercihte bulunan tüm öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme işlemleri; tercihleri doğrultusunda, okul kontenjanlarına göre, YEP üstünlüğü, esas alınarak yapılacaktır.

Tercih yapmayan öğrenciler ile hiçbir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, sistem tarafından açık ortaöğretim kurumlarına yerleştirilecektir. Ancak, özel eğitim ihtiyacı olan öğrencilerin yerleştirme işlemleri kılavuzun 1. 7, 1.8 ve 1.9 maddelerine göre gerçekleştirilecektir .
14 - 18 Ağustos 2017, 21 - 25 Ağustos 2017, 28 Ağustos - 06 Eylül 2017 tarihlerinde yerleştirmeye esas nakil başvuru işlemi gerçek leştirilecektir. Yerleştirmeye esas n akil işleminde 3 (üç) tercih alınacak ve YEP üstünlüğüne göre yerleştirme takvimi doğrultusunda merkezî olarak yapılacaktır.
Açık orta öğretim kurumlarına yerleşen öğrencilerin, talep etmeleri hâlinde İl/İlçe Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonunca, nakil mevzuatına göre boş kalan kontenjanlara 11 - 14 Eylül 2017 tarihlerinde, 3 tercih alınarak, YEP üstünlüğü ne göre il/ilçe sınırl arı içerisinde yerleştirme si yapılacaktır.
Yerleştirme işlemleri sonucunda öğrencilerin öğrenim görmeye hak kazandıkları okullar belirlenmiş olup, kayıtları sistem tarafından otomatik olarak yapılacaktır.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!