Teknik heyetin yetersiz bulduğu konu

Güncelleme Tarihi:

Teknik heyetin yetersiz bulduğu konu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 21, 2017 01:09

Kamptaki her maçı analiz eden Kocaman ve kurmayları, “Biz 58, Monaco 57 kilometre mesafe kat etmiş. Rakip bizi topun arkasında koşturdu. Bu rakam yetersiz. 65 kilometre koşsaydık, maç başa baş geçerdi” diyor.

Haberin Devamı

Fenerbahçe 9 günlük İsviçre kampını tamamladı ve Türkiye’ye döndü. Sarı lacivertlilerin kampında Kocaman, oyuncularına yüksek dozda yükleme yaparken oyuncuların yorgunlukları maçlara da yansıdı. Sarı lacivertliler bilimsel metotlar ile sezona hazırlanırken Kocaman hedefini Şampiyonlar Ligi düzeyinde bir futbol oynayan bir Fenerbahçe olarak belirledi.

Buna bir örnek vermek gerekirse; Monaco maçının devre arasında Kocaman’ın yardımcısı Alper Aşçı’nın yanına gittim ve bilgisayarındaki verilere baktım. Fenerbahçe 58, Monaco ise 57 kilometre koşmuştu.

65 DAKİKA VURGUSU...
;Aşçı’ya bu rakamların iyi olduğunu söyledim. “Hayır” dedi. Şöyle anlattı:

- İlk devrede Monaco topu ayağında tuttu ve bizi topun arkasından koşturdu. Bizim 58 kilometre koşmamız düşük bir rakam. 65 kilometre civarında koşsaydık, maç başa baş geçerdi.

Haberin Devamı

- İkinci ihtimal ise topu ayağımızda tutup rakibi koşturmamız. Takım antrenmanlardan yorgun olduğu için bunu yapamadık. Bizim düzeyimiz Şampiyonlar Ligi düzeyi olmalı. Orada top 65 dakika oyunda kalıyor. Türkiye Ligi’nde ise 45 dakika. Biz kendimizi Şampiyonlar Ligi’ne göre hazırlıyoruz.

KUYT VE DIRAR ARASINDAKİ 500 METRE!
ALPER Aşçı bu verileri anlatırken, aynı veriler Kocaman’ın elinde soyunma odasında futbolculara anlatılıyordu. Yani aslında rakamlar daha maç sürerken bir senaryoyu ellerine veriyordu ve bu senaryo üzerinde çalışılıyordu. Aşçı’ya göre Dirar çok iyi bir transferdi. Daha şu anda 80 dakika civarı üst düzey katkı verecek düzeye gelmiş durumda.

Yeni transfer İsla da bu analizlerle incelenmiş. İsla’nın rakamları Kocaman tarafından müthiş bulunmuş. Kocaman’ın çok beğendiği Kuyt bin metre civarı faydalı koşu yaparken İsla’da bu rakam bin 500 metreyi buluyormuş. Bu da maç içerisinde bu oyuncunun takıma katkısının olağanüstü olacağını gösteriyor.

KAMPIN YILDIZI NABIL DIRAR
F.BAHÇE kampında en büyük beğeniyi kazanan isim Dirar oldu. Takım oyununa katkısının yanı sıra çalışkanlığı ve dost canlılığı ile takıma çok kolay adapte olmuş durumda. Van Persie de kampın öne çıkan isimlerinden bir tanesi olmayı başardı. Kampa kötü başlayan Ozan her an daha da gelişti ve kamp bitiminde iyi bir düzeye gelmeyi başardı.

Haberin Devamı

Mehmet Ekici ise bir sakatlığı olmamasına rağmen ağır geçen kamp döneminde sakatlanma riski bulunduğundan dolayı çok fazla şans bulamadı. Yine bilimsel verilere dayalı olarak zorlanan ve sakatlık riski bulunan oyuncular bu şekilde koruma altına alındı.

BİR FORVET VE BİR ORTA SAHA
HAZIRLIK maçlarda takımın tüm zaaflarını görmek isteyen Aykut Kocaman daha gerçekçi bir çözüm bulmak istemiş. Zayıf rakiplere karşı zaafların görünemeyeceğini ve gerçekçi olamayacağını düşünen Kocaman bu konuda da hedefine ulaştı. Özellikle hücum anlamında sarı lacivertlilerin sıkıntıları gün yüzüne çıkmış durumda. Buna karşın transfer planlaması da yapıldı. Bir forvet ve bir orta saha daha transferi için çalışmalar yapılıyor.

Haberin Devamı

KOCAMAN TAKIMIN PSİKOLOJİSİNE İNDİ
AYKUT Kocaman tüm bilimsel analizleri yaparken psikolojik olarak da oyuncuları çok iyi bir şekilde hazırlamaya çalıştı. Her oyuncu ile tek tek görüşmeler yaparak onları yeni sezona psikolojik olarak yüksek bir moralle hazırlamaya çalıştı. Bunu da en iyi Alper Potuk anlattı. Daha Samandıra’dailk toplantıda ayrı oturmalarına karşın Kocaman onlara birbirlerine yaklaşmalarını söylemiş ve bundan sonra hep birbirlerine yakın olacaklarını iletmiş.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!