Tarihte ilk kez final oynadık

Güncelleme Tarihi:

Tarihte ilk kez final oynadık
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2018 15:20

Kadın Ragbi Milli Takımı Antrenörü İraj Abdi Malek Talesh, Avrupa Ragbi 7'li Kadınlar Konferans 1'de ikinci olmalarına rağmen büyük bir başarıya imza attıklarını söyledi.

Haberin Devamı

İranlı antrenör, Anadolu Ajansının (AA) İstanbul Ofisine gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamada, Hırvatistan'ın başkenti Zagreb'de düzenlenen turnuvanın milli takım için başarılı geçtiğini belirterek, "Bizim için güzel bir turnuva oldu. 13 takımın yer aldığı turnuvaya 12. olarak katıldık. Organizasyona hazırlık maçı yapmadan gittik. Turnuvada oynadığımız ilk maçlar bizim için hazırlık niteliğindeydi. İlk 2-3 maçta takımın ana kadrosunu oluşturabildik.

Liderliği az bir farkla kaçırarak grubu ikinci tamamladık." ifadelerini kullandı. 

Grup maçlarının ardından zor rakiplerle karşılaştıklarını aktaran İraj Abdi Malek Talesh, "Danimarka ve ev sahibi Hırvatistan'ı yenerek finale kaldık. Herkes finale yükselmemize şaşırdı. Tarihte ilk kez final oynadık. Gürcistan'a yenilerek ikinci olduk ama Kadın Ragbi Milli Takımı, tarihinde ilk kez böyle bir başarı elde etti." değerlendirmesinde bulundu. 

Haberin Devamı

Gelecek yıl Avrupa'nın ikinci seviyesinde mücadele edeceklerini vurgulayan İranlı antrenör, "Gelecek yıl en üst seviyeye çıkmak istiyoruz. Desteklerinden dolayı Türkiye Ragbi Federasyonu Başkanı Murat Pazan ve federasyon çalışanlarına teşekkür ediyoruz. Onların destekleriyle daha fazla çalışarak hedeflerimize ulaşmak istiyoruz." diye konuştu. 

BAKMADAN GEÇME!