Tarihi derbiye doğru! İşte Beşiktaş'ta ve F.Bahçe'de son durum

Güncelleme Tarihi:

Tarihi derbiye doğru İşte Beşiktaşta ve F.Bahçede son durum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 03, 2017 23:22

Spor Toto Süper Lig'in 30. haftasında tarihi bir derbi oynanacak. İşte Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında oynanacak derbi öncesi iki takımdaki son durum...

Haberin Devamı

LİDER BİZİZ, STRESE GEREK YOK

HAFTA sonu F.Bahçe ile sezonun ön önemli maçına çıkacak olan Beşiktaş’ta camia tüm hücreleriyle derbiye odaklanmış durumda. Siyah beyazlı teknik heyet 3-1’lik şoke edici Başakşehir yenilgisinden sonra ilk iş olarak bu maçı futbolculara unutturmak oldu. Teknik direktör Şenol Güneş de başkan Fikret Orman da, ‘olağanüstü bir hava’ estirip, takımı gerilime sokmamaya gayret ediyor. İşte derbiye doğru Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri’ndeki iklim...

1-GÜNEŞ, FUTBOLCULARIN ZİHİNLERİNİ İŞLİYOR
Teknik Direktör Şenol Güneş, pazartesinden itibaren futbolculara yönelik zihinsel çalışmalara başladı. Tecrübeli teknik adam, “Başakşehir maçında sadece puan kaybettik, şampiyonluk değil. Alınan skordan ötürü hepimiz suçluyuz. Ancak Beşiktaş’ın bu günlere getirenler de bizleriz. Halen lideriz ve önemli bir kaybımız yok” dedi.

Haberin Devamı

2-BAŞKAN ORMAN, SADECE SELAN VERİP GEÇTİ
Başkan Fikret Orman, kulüp için yapacağı bir toplantı için Ümraniye’ye gitti. Teknik ekip ve futbolculara selam veren Orman, tesislerdeki odasına geçti. Orman, ‘olağanüstü bir atmosfer’ yaratıp, takımı gerilime sokmaktan kaçınırken, Ümraniye’deki son durum üzerine sadece ikinci başkan Ahmet Nur Çebi ile konuştu.

3-RICARDO QUARESMA HIRSIYLA GÖZ DOLDURUYOR
Başakşehir yenilgisi sonrası puan tablosunu paylaşarak liderin hala Beşiktaş olduğunu hatırlatarak, taraftara güven aşılayan Quaresma’nın derbiye ayrı bir hırsla hazırlanması dikkatlerden kaçmıyor. Başakşehir maçında sezonun en kötü futbolunu oynayan Portekizli yıldız idmanlardaki çalışkanlığıyla öne çıkıyor.

4-STOPERE ATINÇ, FORVETE ABOUBAKAR’I KOYACAK
Başakşehir maçında sakatlanan Atiba için sağlık ekibi yoğun bir tedavi uyguladı. Kanadalının büyük ihtimalle oynayacak olması moralleri düzeltti. Güneş’i en çok meşgül eden konu stoper. Tosic’in yokluğunda Atınç’a yer vermesi beklenen Güneş, hücumdaysa Cenk Tosun’u kenarda tutup Aboubakar ile maça başlamayı planlıyor.

5-DİKKAT1, FENERBAHÇE 8 KİŞİYLE SAVUNMA YAPIYOR
Şenol Güneş, yaptığı Fenerbahçe analizini de futbolcularıyla paylaştı. İşte o analizden bazı başlıklar: Çok sıkı bir savunma yapıyor. 8 futbolcu adeta çakılı oynuyor. Kontralarda Sow’a dikkat etmeliyiz. Set oyununda da Van Persie, çok iyi pozisyon alıyor. Buna karşın kanatlarda sorunları var.

Haberin Devamı

6-ATAKLARI SONUÇLANDIR, RİSKLİ PASLARDAN KAÇIN
Güneş, oyuncularına ne yapmaları gerektiğini de şu şekilde anlattı: Bizim en büyük silahımız hücum gücümüz. Ancak, atakları sonuçlandırmalıyız aksi halde ciddi kontra ataklar yeriz. Başakşehir’e karşı çalışmayan kanatlarımız bu kez iyi kullanmalıyız. Savunma oyuncuları top dolaştırırken riskli hareketlerden sakınmalı.

SAMANDIRA’DA HAVA NASIL?

ŞAMPİYONLUĞUN LAFI BİLE EDİLMİYOR

FENERBAHÇE’de pazar günkü kritik Beşiktaş mücadelesi öncesi derbi havası dün itibarıyla hâlâ daha tam oluşmuş değildi. Sarı lacivertli futbolcuların antrenmanlarda yeterince konsantre bir görüntü sergilememesi dikkat çekiyor. Samandıra Can Bartu Tesisleri’ndeki sarı lacivertli hava şöyle.

Haberin Devamı

1-YARINDAN SONRA DERBİ HAVASI ESMEYE BAŞLAR
Samandıra’da derbi havası yok, ancak bu sezon böyle maçlarda genellikle maça 1-2 gün kala oyuncular maçın havasına giriyorlar. Önceki yıllarda derbi haftalarında pazartesinden itibaren Samandıra’da seferberlik ilan edilirdi. Bu yıl durum farklı. Bunda zirve yarışından uzak kalınmasının etkisi oldu. Derbi havası yarından itibaren eser.

2- YÖNETİCİLER DERBİ ÖNESİ TESİSLERE GİTMEYECEK
Fenerbahçeli yöneticilerin derbi öncesi Samandıra’ya gitmesi adettendir. Ancak başkan Aziz Yıldırım ve yönetciler, yıllar sonra ilk kez Galatasaray derbisi öncesi Samandıra’ya gitmemişti. Beşiktaş derbisi öncesi de dün itibarıyla tesislere giden bir yönetici olmadı. Ve bu saatten sonra da kimsenin gitmesi beklenmiyor.

Haberin Devamı

3-ŞAMPİYONLUK KONUŞULMUYOR BİLE
Beşiktaş’ın Başakşehir’e kaybetmesi ve bu maçın kazanılması halinde puan farkının 5’e inmesi Samandıra’da konuşulmuyor bile. Ne şampiyonluk ne de Şampiyonlar Ligi bileti, Samandıra’da takımın gündeminde yer almıyor. Sarı lacivertliler sıradan bir hazırlık süreci geçiriyorlar. Açıkçası antrenmanlar çok da iyi geçmiyor.

4-BEŞİKTAŞ’I ORTA SAHADA BEKLEYECEKLER
Fenerbahçe, bu sezonun başından beri olduğu gibi, Beşiktaş’ı kalabalık bir orta saha ile bekleyecek. Söz konusu bölgede siyah beyazlıların yetenekli oyuncularını sıkıştıracak olan sarı lacivertliler, özellikle oynaması halinde, Atiba’yı baskı altında tutacaklar. Ve kapılacak topları hızlı kanat oyuncularına aktaraıp sonuca gitmeye çalışacaklar.

Haberin Devamı

5-SAĞ BEKTE VAN DER WIEL MUAMMASI VAR
Şener’in yokluğunda sağ bekte oynaması beklenen Van der Wiel, önceki gün bir antrenman videosu paylaşıp “Hazırım” mesajı verdi. Ancak ilk idmana da dün çıkıp kısa bir süre çalıştı. Hollandalı oyuncunun, derbide forma giymek için teknik direktör Dick Advocaat ile konuşması bekleniyor. Bu durum tüm planları değiştirebilir.

6-EN BÜYÜK SİLAHI YİNE VAN PERSIE OLACAK
Türkiye Kupası’nda galibiyeti getiren Van Persie, pazar günü de Advocaat’ın forvetteki ilk tercihi olacak. Hollandalı teknik adam, en büyük kararsızlığı sol kanatta yaşıyor:
Aatif mı, Sow mu? Senegalli futbolcu son maçlarda iyi bir form yakaladı ancak Advocaat da Aatif’tan kolay kolay vazgeçemiyor. Emenike ise yedek soyunacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!