Togan Karataş
Taraftar Yazarı

Togan Karataş

Futbola ilgisi Efes Pilsen’le basketbola evrilen Togan Karataş, takımının 1996’da kazandığı Koraç Kupası serüveninde tam anlamıyla bir taraftara dönüşmüş. İktisat doktoru Karataş Taraftarından’da, Anadolu Efes’i takımın kombineli aktif bir taraftarı olarak yorumluyor.
Daha Fazlası
Tüm Yazıları

Tarihe Geçen Bir Sezon

25 Ocak’ta Madrid’e kaybedilen maç sonrası Efes’in EuroLeague’deki galibiyet/mağlubiyet oranı (2001-02’den günümüze uzanan süreç) %50’nin altına inmişti. Valencia maçıyla tekrar %50’yi yakalayan Efes, Malaga deplasmanında çıktığı 365. EuroLeague maçında 183. mağlubiyetini alarak yeniden %50’lik oranın altına indi. 2000’lerin başında ligin en dişli takımlarından olan ve %70 barajını zorlayan Efes’in geldiği ve bir türlü kurtulamadığı durumun özetini bu veriyle çıkarmak mümkün.

Devamını oku

EuroLeague Beklemez

NBA’de takımların sezon içinde temel problemleri çözecek kadar vakti yoktur. Neredeyse iki günde bir maç olduğu için takımlar sezon başladıktan sonra oyun şablonlarını ancak geliştirebilirler – sıfırdan bir kurgu yaratamazlar. Bu nedenle sezon planlaması kritiktir. Benzer bir durum artık EuroLeague için de var. Yerel lig ve kupa maçlarının yanında 30 maçlık EuroLeague sezonunda maçlar arka arkaya geliyor ve lig sizin yapısal problemlerinizi çözmenizi beklemeden cezayı kesiyor.

Devamını oku