Suudi Arabistan özür diledi

Güncelleme Tarihi:

Suudi Arabistan özür diledi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 13:03

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu, Suudi Milli Takımı'nın Avustralya ile karşılaştığı maçta, Londra Köprüsü kurbanları için düzenlenen saygı duruşuna gerektiği gibi katılmaması nedeniyle 'içten' bir şekilde özür dilediklerini duyurdu.

Haberin Devamı

Suudi Arabistan Futbol Federasyonu (SAFF), yaptığı açıklamada, “Futbolcular hiçbir şekilde terör kurbanlarının hatıralarına saygısızlık etmek ya da kurbanların ailelerini, arkadaşlarını veya saldırıdan etkilenen hiçbir bireyi üzmek niyetinde değildi. Suudi Arabistan Futbol Federasyonu her türlü terör ve aşırılık eylemlerini kınarken, saldırının kurbanlarına, İngiltere hükümetine ve halkına içten baş sağılığı dileklerini sunar” dedi.

‘KÜLTÜR FARKI İLE İLGİLİ DEĞİL’

2018 Dünya Kupası elemeleri için Suudi Arabistan’ın Avustralya ile karşılaştığı maç öncesi ikisi Avustralyalı olan 3 Haziran Londra terör saldırısı kurbanları için saygı duruşunda bulunulmuştu. Avustralyalı futbolcular saygı duruşu için orta saha yuvarlağında sıralanırken, Suudi Arabistanlı futbolcuların dağınık ve hareketli bir şekilde durması tepkilere neden olmuştu. Avustralyalı milletvekili Anthony Albanese yaşanan olayı ‘utanç verici’ diye nitelendirirken, Avustralyalılar tepkilerini sosyal medyada gösterdiler. Bir dakikalık saygı duruşunu düzenleyen Avustralya Futbol Federasyonu, ‘saygı duruşu geleneğinin Suudi kültüründe olmadığı’ hakkında önceden bilgilendirildiklerini fakat ‘Suudi oyuncuların sahada yerlerini alırken geleneğe saygı duyacaklarının’ söylendiğini bildirdi. Bu durumun kültür farkından kaynaklanmadığını öne süren Avustralyalı vekil Albanese: “Bu saygısız olmakla alakalı ve bunu utanç verici buluyorum” diye konuştu. (Gazeteduvar)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!