Suriye asıllı Alman boksör dünya şampiyonu oldu

Güncelleme Tarihi:

Suriye asıllı Alman boksör dünya şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2017 12:37

Yirmi yıl önce savaşta babasını kaybederek annesi ve kardeşiyle birlikte Almanya’ya iltica eden Suriye asıllı Alman boksör Manuel Charr (Mahmut Ömerriat), Rus rakibi Alexander Ustinov’u mağlup ederek dünya şampiyonu oldu.

Haberin Devamı

ALMANYA’nın Oberhausen şehrindeki 12 bin 650 kişilik König Pilsener Arena’da oynanan müsabakada Suriye asıllı Alman boksör Manuel Charr ve Rus boksör Alexander Ustinov, WBA ağır sıklet unvan maçına çıktı. Kendisinden 22 kilo daha ağır olan 40 yaşındaki Rus boksöre karşı başarılı bir maç çıkaran 33 yaşındaki Charr, yedinci rauntta rakibine zor anlar yaşattı. Sekizinci rauntta rakibini yere düşüren Charr, 12 raunt sonunda 3 hakemden 115-111, 116-111 ve 115-112 şeklinde puanlar alarak ilk kez dünya şampiyonu oldu. Profesyonel kariyerinde 34 maçta 30 galibiyeti ve 4 mağlubiyeti bulunan Charr, 85 yıl sonra Almanya’ya Dünya Ağır Siklet Boks Şampiyonluğu unvanı getirdi. Almanya en son Max Schmeling ile 1932 yılında bu sıklette dünya şampiyonluğu elde etmişti.

Haberin Devamı

Suriye asıllı Alman boksör dünya şampiyonu oldu

Dövüş sonrası konuşan Charr, “Çok mutluyum. İki yılda bir kişinin yaşayabileceği her şeyi yaşadım. Almanya şimdi dünya şampiyonu oldu” diye konuştu.
33 yaşındaki boksör, karşılaşmadan önce basın danışmanı Vedat Alyaz aracılığıyla yaptığı açıklamada, kazanması halinde kemeri Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hediye edeceğini söylemişti.
Manuel Charr, iki yıl önce bir dönercide yemek yediği sırada silahlı saldırıya uğramış ve karnından vurulmuştu. Ameliyat edilen Charr, tedavi sürecinin ardından müsabakaya hazırlanmıştı.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!