Süper Lig ne zaman başlayacak? İşte Süper Lig'in başlayacağı tarih ve ilk hafta programı

Güncelleme Tarihi:

Süper Lig ne zaman başlayacak İşte Süper Ligin başlayacağı tarih ve ilk hafta programı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 19, 2018 10:29

Süper Lig ne zaman başlayacak sorusu, futbolseverlerin merakla araştırdığı konu oldu. Takımları için büyük beklentilere sahip olan taraftalar, liglerin başlayacağı güne odaklandı. Peki, TFF tarafından gerçekleştirilen kura çekiminin tamamlanmasıyla birlikte Süper Lig ne zaman başlayacak? İşte, binlerce kişinin futbolseverin merakla araştırdığı konu hakkında detaylı bilgiler

Haberin Devamı

Süper Lig ne zaman başlayacak sorusu, son günlerin sorgulanan konuları arasında yer almaya başladı. Takımlarının bu yıl ligde göstereceği performansı merak eden binlerce vatandaş, Süper Lig'in tarihini sorguluyor. Peki, Süper Lig ne zaman başlayacak? İşte, binlerce kişinin merakla araştırdığı konuyla ilgili detaylı bilgiler

LİGLER NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Süper Ligin ilk haftası, Süper Kupa karşılaşmasının oynanmasının ardından 10-11-12 Ağustos tarihinde başlayacak. Ligde sezonun ilk yarısı 23 Aralık'ta sona erecek. İkinci yarısının 25, 26, 27, 28 Ocak 2019'de başlayacağı sezon, 26 Mayıs 2019'da oynanacak 34. hafta müsabakalarıyla sona erecek.

İLK HAFTA HANGİ KARŞILAŞMALAR OYNANACAK?

Türkiye Futbol Federasyonunun (TFF) Riva'da yer alan idari merkezinde gerçekleştirilen fikstür çekimine, TFF Yönetim Kurulu üyeleri Ali Düşmez, Erhan Kamışlı, TFF Genel Sekreteri Kadir Kardaş ve TFF Maç Planlama Müdürü Besim Yalçın ile kulüp temsilcileri katıldı.

Haberin Devamı

Açılış konuşmasını yapan Ali Düşmez, Avrupa'da Türk futbolu ivme kazanıyor ve gelirleri artırıyoruz. Bu mücedele devam ederken, TFF olarak tüm çağdaş katkıları da adapte etmeye çalışıyoruz. Video Yardımcı Hakem (VAR) uygulası da bunlandan biri. Dünya ile eş zamanlı olarak Türkiye'de de başlayacak. Yüzde 95 civarında olan hakem kararları doğruluk olanı, bu sistemin uygulandığı Dünya Kupası'nda yüzde 99,3 seviyesine çıktı. Bu güzel oyunun yeni sezonda daha az hatalı kararla devam edeceğine inanıyoruz." diye konuştu.

Planlamaya göre Süper Lig'de 2018-2019 sezonu, 10, 11, 12 ve 13 Ağustos'ta yapılacak ilk hafta maçlarıyla başlayacak. Ligde sezonun ilk yarısı 23 Aralık'ta sona erecek. İkinci yarısının 25, 26, 27, 28 Ocak 2019'de başlayacağı sezon, 26 Mayıs 2019'da oynanacak 34. hafta müsabakalarıyla sona erecek.

1. HAFTA
Ankaragücü - Galatasaray
Medipol Başakşehir - Trabzonspor
Çaykur Rizespor - Kasımpaşa
Sivasspor - Aytemiz Alanyaspor
Beşiktaş - Akhisarspor
Atiker Konyaspor - BŞB Erzurumspor
Kayserispor - Antalyaspor
Fenerbahçe - Bursaspor
Göztepe - Yeni Malatyaspor

BAKMADAN GEÇME!