Son Dakika: Nando de Colo Fenerbahçe'de

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Nando de Colo Fenerbahçede
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 05, 2019 14:28

Fenerbahçe Beko, Nando de Colo'yu renklerine bağladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe Beko, Nando de Colo ile 2+1 yıllık sözleşme imzaladı. Yayıncı kuruluşun son dakika haberine göre geçtiğimiz yıllarda CSKA Moskova forması  giyen yıldız oyuncu artık sarı lacivertliler için ter dökecek.

Sarı lacivertlilerde Melli'nin ardından Guduric, NBA'in yolunu tutmuştu. Guduric ayrılığı sonrası kısa forvet pozisyonunda arayışlarını hızlandıran Fenerbahçe, Avrupa'nın en önemli oyuncularından De Colo'yu renklerine bağladı.

DE COLO BİLGİLER
31 yaşındaki Nando de Colo, CSKA Moskova ile biten sözleşmesini uzatmadı.

Fransız oyuncu CSKA Moskova’da 292 maça çıkan De Colo, 16,4 sayı, 3,9 asist, 2,9 ribaund ortalamaları yakaladı.

De Colo, 2014'ten bu yana CSKA Moskova'da 2 EuroLeague zaferi yaşadı. 2016 yılının EuroLeague’deki en skorer ve en değerli oyuncusuydu.

Haberin Devamı

Önce Melli, sonra Guduric NBA'in yolunu tutunca; Fenerbahçe kadrosunda oluşan ciddi boşluklarla birlikte gözler Avrupa’nın şu anda en iyi gardı olan Nando De Colo’ya çevrildi.

Genel menajer Maurizio Gherardini’nin kuvvetli bağlantıları, koç Zeljko Obradovic’in elde ettiği başarılar ile kariyeri ve Fenerbahçe Beko’nun son yıllarda Avrupa’nın hem organizasyon hem de başarı/istikrar açısından yakaladığı ivme De Colo’nun kararında etkili oldu.

Nando de Colo ilk etapta önceliğinin NBA olduğunu belirtmişti ancak NBA’de Toronto Raptors’tan beklediği kontratın çıkmamasının ardından rotayı İstanbul’a çevirdi.

De Colo’nun öncelikleri NBA, İspanya ekipleri ve Fenerbahçe’ydi. Sarı lacivertliler, Fransız yıldızın transferi konusunda özellikle Real Madrid’le çekişme yaşadı.

Nando de Colo hem oyuncu kurucu hem de şutör gard olarak görev yapabiliyor. Bu bağlamda Kostas Sloukas’la birlikte fark yaratabilecek potansiyele sahip bir ikili konumuna geldiler.

Şutör özelliği sayesinde Bogdan Bogdanovic sonrası oluşan ve bir türlü kapanmadığı açıkça ortada olan boşluğa gelebilecek en iyi aday denilebilir.

Oyun kurma anlamında Kostas’ın sırtına binen yükü de hafifletebilecek, savunulması çok zor bir superstar De Colo...

NANDO DE COLO’NUN EUROLEAGUE İSTATİSTİKLERİ
SEZON: 6
TAKIM: 2 (Valencia, CSKA Moskova)
MAÇ: 168
SAYI: 2687
SAYI ORTALAMASI: 16
İKİ SAYILIK: 621/1169
İKİ SAYILIM ORT: %53.1
ÜÇ SAYILIK: 254/582
ÜÇ SAYILIK ORT: %43.6
SERBEST ATIŞ: 683/728
SERBEST ATIŞ ORT: %93.8
RİBAUND: 472
ASİST: 598
TOP ÇALMA: 194

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!