Son Dakika Haberler: EURO 2020'de Türkiye-İtalya maçında penaltı krizi! Büyük tepki var ama yeni kural...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika Haberler:  EURO 2020de Türkiye-İtalya maçında penaltı krizi Büyük tepki var ama yeni kural...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2021 09:08

Önceki akşam oynanan Türkiye İtalya maçı, heyecan dolu anlara neden oldu. A Milli Futbol Takımı'nın İtalya ile karşılaştığı 2020 Avrupa Şampiyonası açılış maçında penaltı krizi yaşandı. Hollandalı hakem Danny Makkelie'nin ciddi tepkiler oldu. EURO 2020 öncesi değişen yeni kurallar da gündeme geldi.

Haberin Devamı

Spor Arena Detay - EURO 2020'nin açılış maçında oynanan Türkiye-İtalya maçına hakem kararları ve verilen tepkiler damgasını vurdu.

Karşılaşmanın ilk 40 dakikasında İtalyanlar, hakem Danny Makkelie'ye sık sık itirazlarda bulundu.

Mücadelenin ilk bölümünde iki kez penaltı itirazında bulunan İtalyan oyuncular, 40. dakikada ise Immobile'nin yerde kaldığı pozisyonda yine bekledikleri kararı çıkartamadılar.

4. KEZ TEPKİ VE VAR KONTROLÜ...

İtalya, devrenin sonlarında bir kez daha penaltı bekledi. Gelişen İtalya atağında Spinazzola, sol kanattan ceza sahasına ortalarken topun Zeki Çelik'in eline çarptığını belirtip penaltı itirazında bulundu.

İtalyan oyuncular Hollandalı hakem Danny Makkelie'nin etrafını sararken VAR'a giden Makkelie'nin penaltıya hükmetmeyip oyunu devam ettirdi.

Haberin Devamı

Son Dakika Haberler:  EURO 2020de Türkiye-İtalya maçında penaltı krizi Büyük tepki var ama yeni kural...

GERGİNLİK ÇIKTI

Devre bitimi İtalyan oyuncular Chiellini başta hakem etrafına toplandı. İtalyan oyuncular hakeme yoğun şekilde penaltı bekledikleri pozisyonla alakalı itiraz etti.

Çağlar Söyüncü ve Merih Demiral ise o bölgeye gelirken Chiellini, Merih ile sohbet edip pozisyonu anlatarak soyunma odası tüneline girdi.

Son Dakika Haberler:  EURO 2020de Türkiye-İtalya maçında penaltı krizi Büyük tepki var ama yeni kural...

TURNUVA ÖNCESİ KURAL DEĞİŞTİ

Hürriyet yazarlarından Murat Fevzi Tanırlı, IFAB'ın turnuva öncesinde elle oynama pozisyonlarında karar değişikliğine gitmesini kaleme almıştı.

Hollandalı hakemin, Zeki Çelik'in pozisyonunu yeni değişen kurala göre değerlendirdiği anlaşıldı.

İŞTE O KURAL;

Elin doğal konumu tanımında hakeme yeni görev verildi. Önceden kol vücuttan açılmışsa ve top geldiyse direkt cezalandırılıyordu. Artık hakemlerden oyuncunun hareketlerini ve pozisyonu analiz etmeleri beklenecek. Elin/kolun bu konumda bulunmasının nedenine göre hakemlerden karar beklenecek. ‘El/kol oyuncunun doğal bir hareketinin (dönerken, zıplarken gibi) sonucunda mı vücudundan açıldı?’ sorusuna cevap aranacak. Eğer hakem bu yönde yorum yaparsa, ‘Elle oynama yok’ diyebilecek. Bu da demektir ki; penaltı tespitlerinde yangın artacak. Çünkü geçen sezon penaltı verilen pozisyonların büyük kısmı bu sezon penaltı olmayabilir.

Haberin Devamı

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!