Son Dakika... Galatasaray'ın Yunanistan'a girmemesi emrini veren Hardalias için şok iddia! 'Fenerbahçe sonrası karıştı'

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2021 08:00

Hardalias’ın emri vermesinde, geçen hafta Atina’da büyük gürültü kopmasına yol açan, 22 Ekim’deki Panathinaikos-F.Bahçe maçı ile ilgili bazı iddiaların da etkisi olup olmadığı merak konusu.

Haberin Devamı

Spor Arena / Yorgo KIRBAKİ - Olympiakos ile hazırlık maçı oynamak üzere pazartesi akşamı Atina’ya gelen Galatasaray kafilesinin, yeniden test yapmadanYunanistan’a alınmaması emrini veren Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Nikos Hardalias, başka bir Türk-Yunan maçı nedeniyle, yaklaşık 1 haftadır gündemde. Hardalias’ın, Galatasaray kafilesinin Yunanistan’a girmemesi emrini vermesinde, geçen hafta Atina’da büyük gürültü kopmasına yol açan, 22 Ekim 2020’deki Panathinaikos-Fenerbahçe maçı ile ilgili ortaya atılan bazı iddiaların da etkisi olup olmadığı merak konusu.

EFSYN GAZETESİ DUYURDU

Geçen hafta çarşamba gününe dönelim. Muhalefet yanlısı Efsyn gazetesi, 7 Temmuz’da manşetten duyurduğu haberde, Hardalias’ın, 21 Ekim 2020’de, Atina’da Panathinakios ile oynayacakları EuroLeague maçı Elefterios Venizelos Havaalanı’na gelen Fenerbahçe kafilesinde, 4 kişinin yüksek ateşli çıkmalarına rağmen “Geçsinler” emri verdiğini iddia etti. Gazete bu iddiasını, havaalanında görevli sivil savunma memuru ile ve amirinin, Pakistan numaralı cep telefonlarından yaptıkları mesajlaşmaya dayandırdı.

Haberin Devamı

EMİR HARDALİAS'DAN

· Efsyn’e göre 21 Ekim 2020’de, Atina Havaalanı’nda görevli memur ile amiri arasındaki diyalog şöyle:
· Memur: Fenerbahçe Takımı kafilesinde dört kişinin ateşi yüksek.
· Amir: Takımın geçmesine izin verin.
· Memur: Emin misiniz?
· Amir: Emir Hardalias’dan. Geçsinler

'GÖREVDEN ALIN' ÇAĞRISI

· Gazete haberinde ayrıca “Panathinakos o maçı 82-68 kazandı. Ancak, 5 gün sonra, takımda 2 oyuncunun Covid testleri pozitif cıktı” diye yazdı. Yunan televizyonları ve haber sitelerinde geniş yer alan bu iddia üzerine, ana muhalefetteki Radikal Sol Koalisyon (SYRİZA); Hardalias’ın, böyle bir emir verip vermediğinin araştırılması için savcılığın soruşturma başlatmasını istedi.

· SYRiZA, Başbakan Miçotakis’e, Hardalias’ı görevden alması çağrısında bulundu.

Son Dakika... Galatasarayın Yunanistana girmemesi emrini veren Hardalias için şok iddia Fenerbahçe sonrası karıştı

HARDALIAS YALANLADI

Haberin Devamı

Hardalias ise “Ne ben ne de bakanlıktaki yetkililer, F.Bahçe kafilesindeki 4 kişinin yüksek ateşi olduklarına dair bir bilgi aldık. FIBA ve Euroleague’in ilgili sağlık protokolleri çerçevesinde, gerekli tüm kontroller yapıldı. Haber yalan” diyerek, mahkemeye başvuracağını açıkladı.

HARDALIAS İÇİN 'SAHTE KABADAYI' BENZETMESİ

Yunanistan'da ana muhalefetteki SYRİZA partisi dün akşam yeni bir açıklama yaparak, Sivil Savunma Bakan Yardımcısı Hardalias’in Galatasaray kafilesinin Yunanistan’a girmesine izin vermemesi kararı ile Efsyn gazetesinin iddiası arasında bağlantı kurdu. SYRİZA’nın açıklamasında “Hardalias’ın, Fenerebahçe kafilesi ile ilgili ifşaatı unutturmak için, sahte kabadayılık taslayıp, Galatarasay kafilesi ile ilgili olaydan yararlanmaya teşşebüs ettiğine inanmak istemiyoruz” denildi.

Haberin Devamı

YUNAN MEDYASI G.SARAY'I SUÇLADI

Yunan medyası, Galatasaray kafilesine Atina Havaalanı’nda reva görülen kötü muameleye hiç değinmeden “Tahrikçi Galatasaray” ve “Türkler test yapmayı kabul etmeyince, Yunanistan’a girmelerine izin verilmedi” şeklinde başlıklar kullandı.

Fatih Terim: Tam bir komedi, savunulacak bir tarafı yok

Hemen Misli.com'a gel, 7 farklı oyun seçeneğiyle sanal bahis oyna...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!