Son dakika... Arda Turan transferinde devreye sponsor girdi...

Güncelleme Tarihi:

Son dakika... Arda Turan transferinde devreye sponsor girdi...
OluÅŸturulma Tarihi: AÄŸustos 15, 2017 12:58

Son günlerde Barcelona’dan ayrılması gündemde olan Arda Turan için Galatasaray’ın sponsoru ‘Nef’ devreye girdi. Aynı zamanda Barcelona’nın da sponsorları arasında yer alan Nef’in Arda Turan’ın yıllık 5 milyon Euro ücretinin 2 milyon Euro’sunu ödeyeceği, bunun karşılığında da şirketin reklam yüzü olmasının planlandığı iddia ediliyor. Öte yandan Spor Arena'nın edindiği bilgilere göre Arda'nın menajeri transfer ile ilgili herhangi bir teklif gelmediğini açıkladı. Bu sözler sonrası bir açıklama da Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'dan geldi... Timur, "transfer süreciyle ilgili gerek deste desteğimiz mevcuttur" dedi.

Haberin Devamı

Galatasaray'ın Arda Turan'ı transfer edeceği iddiaları bugün gündeme oturdu. Arda Turan'ın menajeri Ahmet Bulut, Spor Arena'ya yaptığı açıklamada  "Arda'nın, Barcelona ile 3 yıllık sözleşmesi var. Ne Galatasaray'a kiralık geldiği ne de başka bir kulübe gideceği haberleri doğru değil. Kaldı ki, Arda halen Barcelona'nın oyuncusu. Barcelona'nın da Arda için aldığı bir karar yok. Bize kulüpten hiç kimse "Arda kiralık gidiyor, ya da onu satıyoruz" demedi" diye konuştu.

SPONSOR DEVREDE

Transfer iddialarının ekonomik boyutunda ise gelişmeler şöyle:

Dünya devi Barcelona’dan ayrılması gündemde olan Milli yıldız Arda Turan için Galatasaray’ın ana sponsoru Nef devreye girdi. AnlaÅŸmanın detayları henüz belli olmasa da Ä°spanyol devinden yılda 7 milyon Euro kazanan Arda Turan’ın Galatasaray’a transferi gerçekleÅŸirse ücretinin önemli bir bölümünü sponsor ÅŸirketin karşılaması bekleniyor. Konuyla ilgili olarak ÅŸirket yetkililerinin Barcelona’da Arda Turan ile görüştüğü ve transferin önümüzdeki günlerde açıklanabileceÄŸi belirtildi.Â

Son dakika... Arda Turan transferinde devreye sponsor girdi...


3 MÄ°LYONU KULÃœPTEN

Barcelona’dan yılda 7 milyon Euro kazanan Arda’nın Galatasaray’a transfer olması halinde, yıllık ücretinin 5 milyon Euro’ya ineceği öğrenildi. Ancak bu ücret sarı-kırmızılı takımın bütçesini aşıyor. Burada da hem Galatasaray hem de Barcelona’nın sponsoru olan gayrimenkul devi Nef devreye girecek. İki kulübün bonservis konusunda anlaşması halinde geriye sadece Turan’ın yıllık ücreti kalacak. Galatasaray’ın yıllık 3 milyon Euro’yu gözden çıkardığı belirtilirken, geri kalan 2 milyon Euro’nun ise sponsor şirket aracılığıyla ödenmesi gündemde.

Haberin Devamı


HEDEFÄ° YURTDIÅžI

Nef bu anlama kapsamında Arda Turan’ı reklam yüzü yapacak. Turan, TV reklamları başta olmak üzere birçok özel projede kullanılacak. Şirketin yeni projelerini tanıtması beklenen Turan’a aynı zamanda bir de daire verilecek. Timur Holding markası olan Nef, 2010 yılından beri ofis ve konut alanında önemli projelere imza atıyor. Dünyaca ünlü mimarlık şirketleriyle de çalışan Nef, Avrupa’da da farklı çalışmalara imza atıyor. Nef’in önümüzdeki dönemde büyüme stratejileri arasında yurtdışı bulunuyor.

Haberin Devamı

Kulüp para kazanmayacak

ARDA Turan, Galatasaray’ın sponsorları için de kamera karşısına geçebilecek. Ancak Arda Turan sözleşmesindeki maddelere göre aynı sektörde faaliyet gösteren markalarla anlaşma yapamayacak. Bu sadece takım halinde kullanılacak reklamlarda geçerli olacak. Turan, sosyal medya hesaplarından da farklı bir markanın tanıtımı yapamayacak.

NEF'TEN AHMET BULUT'UN SÖZLERİ SONRASI AÇIKLAMA 

Ahmet Bulut'un açıklamaları sonrası Nef Yönetim Kurulu Başkanı Erden Timur'dan şu açıklama geldi:

"Ana sponsor olarak Galatasaray'a bugüne kadar kesintisiz destek verdik. Bundan sonra da Nef olarak spora desteğimiz devam edecek. Arda Turan'ın sarı kırmızılı ekibe yeniden kazandırılması ve Türk futboluna geri dönüşü her Türk sporseverine olduğu gibi bizlere de gurur verir. Bu konuda bir katkımız olursa bundan şeref duyarız.

Haberin Devamı

Hangi markaların tanıtım yüzü oldu

* Deri Tanıtım Grubu
* Opet
* Lassa
* Master Card
* Türkiye Finans
* Simit Sarayı
* DeFacto
* Turkcell
* Clear
* Bank of Azerbaijan

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!