Son Dakika: Alper Potuk'tan yabancı kuralı patlaması! O hareket için ilk kez konuştu...

Güncelleme Tarihi:

Son Dakika: Alper Potuktan yabancı kuralı patlaması O hareket için ilk kez konuştu...
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2021 23:02

Son dakika haberi... Geçtiğimiz haftalarda Çaykur Rizespor'a transfer olan Alper Potuk, Ankaragücü'nde oynadığı dönemde Fenerbahçe'ye gol attıktan sonra yaptığı sus işaretiyle ilgili ilk kez konuştu. Potuk ayrıca, yabancı kuralıyla ilgili yaşanan tartışmalarda isminin geçmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getirdi.

Haberin Devamı

Geçen sezon Ankaragücü formasıyla eski takımı Fenerbahçe'ye karşı gol atan ve sevinci esnasında sus işareti yaparak sarı-lacivertlilere göndermede bulunan Alper Potuk, konuya dair açıklamalarda bulundu.

Çaykur Rizespor'a transfer olan Alper Potuk, kariyerine ve yabancı kuralına dair yayıncı kuruluş beIN SPORTS'ta dikkat çeken ifadeler kullandı.

Rizespor'u tercih etme sebebini açıklayan Alper, "Geçen sene ligi tamamladıktan sonra 3-4-5 takımın çok ciddi ilgisi oldu, onlara teşekkür ederim. Birkaç kulüple bayağı yol kat etmiştik ama sonradan Rizespor, çok daha baskılı isteyerek çıktı. Hocamızın da eski öğrencisi olmamdan dolayı, başkanımızın da isteğiyle Rizespor oldu, inşallah hayırlısı olur" dedi.

"HAREKETİM NE TARAFTARA NE DE CAMİAYA"

Fenerbahçe'ye attığı goldeki "sus" işaretinin nedeni sorulan Alper, "Fenerbahçe ile bağımız çok iyiydi. Hareketim ne Fenerbahçe taraftarına ne camiaya. Orada kırıldığım bazı noktalar olmuştu. 5-6 sene full oynamış bir oyuncu, tarihte görülmemiş bir olay da yapmıştık, çok büyük indirim yapmıştım sözleşmede. 3 ay sonra takım bulmam istendi, tamam dedim, takım buldum. Bulunca farklı olaylar gelişti, çok üzüldüğüm noktalar olmuştu. 3 ay önce indirim yaptım, oynamadım, ses çıkarmadan, 3 ay sonra bana yapılan muameleler benim çok ağrıma gitmişti. Sonra ben kadro dışı kaldım. Federasyona verilen bir liste var, 1 kişi boş bırakıldı, benim ismim yazılmadı. O olaylara tepki olarak içinde kalmıştı, ben onu yaptım. Yoksa ne camiaya karşı, ne taraftara karşı yapılmış bir şey değildi" şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

"ÜLKEDE ÇOK BOŞ KONUŞAN VAR"

Yabancı kuralı tartışmalarında isminin geçmesinden duyduğu rahatsızlığı dile getiren tecrübeli futbolcu, "Yabancı tartışmasında çok ismim geçiyor, ondan da çok rahatsızım. Hiç oynamamış, hep yatarak gelmiş gibi lanse ediliyor. Çok boş konuşan olduğu için ülkemizde... 7 sene Fenerbahçe'de kaldım, 5 sene dünya yıldızları arasında hep sahada olan kişiydim. Son senede kadro dışı olayları olunca üzerime yığılmaya başlandı. Kimse beni başkasıyla karıştırmasın, ben çok büyük bonservis bedeliyle transfer oldum, 5 sezon full oynadım, beni bu konuşmalardan uzak tutsunlar, herkes kendi işine baksın. Yabancı kuralı olur olmaz, ben oynamaya devam edeceğim" ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!