Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi!

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2017 14:00

TFF 1. Başkanvekili Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi. Yardımcı 4 yıl süreyle UEFA Yönetim Kurulu'nda görev yapacak. Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Servet Yardımcı'nın UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesinin, Türkiye ve Futbol Federasyonu'nun gücünü gösterdiğini söyledi.

Haberin Devamı

UEFA'ya üye 55 ülke federasyonunun başkan ve yöneticilerinin katılımıyla her yıl organize edilen UEFA'nın olağan genel kurulunun 41'incisi bugün Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de yapıldı. Helsinki Fuar Merkezi'nde sabah saatlerinde başlayan kongrede gündeme dair konuların görüşülmesinin ardından, yönetim için yapılan seçime geçildi.

Türkiye Futbol Federasyonu 1. Başkanvekili Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kurulu'na seçildi... Şenes Erzik'ten sonra UEFA Yönetimi'nde yeni Türk Yönetici Servet Yardımcı oldu. Yardımcı 34 oy aldı. UEFA'nın 41. genel kurulunda alınan kararlar sonrasında Şenes Erzik'in UEFA'yı FIFA'da temsil etme görevi de sona erdi.

YILDIRIM DEMİRÖREN'DEN AÇIKLAMA
TÜRKİYE Futbol Federasyonu Başkanı Yıldırım Demirören, Servet Yardımcı'nın UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilmesinin, Türkiye ve Futbol Federasyonu'nun gücünü gösterdiğini söyledi.

Helsinki Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilen Olağan UEFA Kongresi sonrası DHA'ya özel açıklamalarda bulunan Demirören, UEFA Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Servet Yardımcı'ya hayırlı olsun dileklerinde bulunarak, "Ülkemiz için, Servet Bey için hayırlı olsun. 30 seneye yakın UEFA'da ülkemizi en iyi şekilde temsil eden Sayın Şenes Erzik'e de teşekkür ediyorum. Şimdi dönem, Sayın Yardımcı'nın dönemi. Bugünkü seçim, ülkemizin ve federasyonumuzun gücünü de gösterdi. 30-35 arası oy bekliyorduk, beklediğimiz oyu aldık. Destek olan tüm ülkelere teşekkür ediyorum. Servet Bey'e de başarılar diliyorum. UEFA çok önemli bir merkez. Orada bir Türk'ün olması, federasyonumuzun, kulüplerimizin problemlerinin hukuksal olarak daha kolay çözülüp anlatılabilmesi açısından da önemli" diye konuştu.

Başkan Yıldırım Demirören, bundan sonraki hedeflerinin 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığı olduğunu belirterek, "Onun için önümüzde 1.5 yıllık bir zaman var. Bunu en iyi şekilde değerlendirip, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası adaylığına hazırlanacağız" dedi.

Servet Yardımcı UEFA Yönetim Kuruluna seçildi

2024 AVRUPA ŞAMPİYONASI İÇİN ÇOK ÖNEMLİ

Servet Yardımcı'nın seçilmesi, Türk futbolu adına da büyük önem taşıyor... Yardımcı, Şenes Erzik'ten sonra UEFA Yönetim Kurulu'nda yer almayı başaran ilk isim oldu. Servet Yardımcı'nın yönetim kurulunda yer alması, Türk futbolunun UEFA'da daha güçlü bir şekilde temsil edilmesi ve 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'na ev sahipliği için adaylığını açıklayan Türkiye'nin şansını arttırması anlamlarını da taşıyacak. Türkiye, 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası ev sahipliği için Almanya ile yarışacak.

Haberin Devamı

CEFERİN AVANTAJ OLDU
2015'te Viyana'da gerçekleştirilen UEFA Kongresi'nde de yönetim kurulu adayı olan Servet Yardımcı, dönemin UEFA Başkanı Michel Platini'nin muhalefetine rağmen çok az bir oy farkı ile yönetim kuruluna girememişti.

Haberin Devamı

Platini'nin yolsuzluk iddiaları sonrasında görevini bırakmak zorunda kalmasının ardından UEFA'nın yeni başkanı Slovenyalı Ceferin'in seçilmesinde, Türkiye Futbol Federasyonu'nun desteği de önemli bir rol oynamıştı. Servet Yardımcı'nın UEFA Başkanı Ceferin ve UEFA Genel Sekreteri Yunanlı Theodore Teodoridis ile yakın arkadaş olması da yönetim kurulu seçimi için büyük bir avantaj oldu.

UEFA ŞEFFAFLAŞACAK
Kongrede UEFA'nın güçlü ve şeffaf bir yapıya bürünmesi için getirilen reform önerisi kabul edildi. FIFA'nın son iki yıl içinde adının karıştığı rüşvet ve yolsuzluk skandalları bu girişimi hızlandırdı.

BAŞKANA SÜRE KISITLAMASI
Kongrenin oybirliğiyle kabul edilen maddelerden biri de görev süresi tanımına ilişkin oldu. UEFA Başkanı ve yönetim kurulu üyeleri, üç dört yıllık dönem itibariyle hizmet verebilecek. Daha öncesinde ne kadar görev yapacaklarına dair bir süre kısıtlaması bulunmuyordu.

Haberin Devamı

STAT SEÇİMİ OBJEKTİF OLACAK
UEFA Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi finallerine ev sahipliği yapacak statlar tamamen objektif olarak seçilecek. Şeffaf bir şekilde yapılacak teklifler sonrası  regülasyona konuya açıklıkla belirleyen maddeler eklenecek.

1 TEMMUZ'DAN İTİBAREN GEÇERLİ 
UEFA Başkanı Ceferin, kongrede yapılan bu değişikliklerin UEFA yönetmelik ve regülasyonlarına işleneceğini ve 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olacağını söyledi.

ECA’YA 2 KONTENJAN
Karl Heinz Rummigge'nin başkanı olduğu Avrupa Kulüpler Birliği (ECA)temsilcilerine, UEFA Yönetim Kurulu'nda kontenjan verildi. Buna göre iki ECA temsilcisi yönetim kurulunda bulunacak. UEFA Yönetim ve Uyumlandırma organını güçlendirmek adına iki bağımsız üyenin atanmasına karar verildi. Bu üyeler hâlihazırdaki üç kişilik organa eklenecek. Seçilecek yetkililer ancak ülkelerindeki federasyonlarda aktif görevdeyseler seçilebilecekler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!