Sergen Yalçın'dan olay sözler! 'Şov yapanlar, kendini yere atanlar...'

Güncelleme Tarihi:

Sergen Yalçından olay sözler Şov yapanlar, kendini yere atanlar...
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2018 21:57

Atiker Konyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, 2-1 kaybettikleri Galatasaray maçının ardından beIN Sports'a konuştu.

Haberin Devamı

Sergen Yalçın'ın öne çıkan açıklamaları şu şekilde:

"İlk 45 dakika planladığımız gibi gitti. Oyun planına çok sağdık kaldılar. 3 tane net pozisyonumuz var, ilk yarı oyunu bitirebilirdik ama maalesef pozisyonları kaybettik. İkinci yarıda da iyi oynadık. Karambol golleri yedik. Oyuncularıma teşekkür ederim, verebilecekleri en iyi mücadeleyi verdiler. Benim takımım savaşarak kaybetti. Bu bizim için çok iyi bir ümit oldu. Bu istek devam ederse işi becerebiliriz. 9 maçlık bir süreç var. Zorlu bir süreç var ama başarabiliriz. Oyuncular yüreğini sahaya koyarsa becerebiliriz. Skor istediğimiz gibi olmadı ama şov yapanlar, kendisini yere atanlar var. Verilen penaltı uyduruk. Böyle uyduruk penaltı olur mu? Tamamen seyirci baskısıyla verildi. Kalan 9 hafta çok önemli, 8 maçı direkt rakiplerimizle oynayacağız. Son hafta Fenerbahçe ile… Konyaspor’u ligde bırakmak için elimizden geleni yapacağız."

Haberin Devamı

Galatasaray deplasmanında son dakikalarda gelen golle 2-1 mağlup olan Atiker Konyaspor’da Teknik Direktör Sergen Yalçın karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında da çarpıcı konuştu.

Ciddi ve zor bir atmosferde oynadıklarını söyleyen Yalçın, “Gerçekten çok ciddi ve zor bir atmosferde oynadık. Takımla çalışmaya başlayalı 4-5 gün oldu oyuncuları çok fazla tanıma imkanımız olmadı. Saha içi ve dışı bazı psikolojik dokunuşlar yapmak istedik. İyi olduğunu düşünüyorum. Bundan sonra sahada agresif bir Konyaspor olacağını görüyorum. İyi bir takımımız var. Şu andaki durumumuz iyi görünmüyor ama becerebiliriz. İnanarak geldik, son dakikaya kadar çabalayacağız. Bu savaşı vereceğiz” diye konuştu.

BASKI OLUŞTURDULAR
Bu tip maçların atmosferlerinin zor olduğunu da sözlerine ekleyen Sergen Yalçın, “Tribünler olsun, rakip takımın kulübesi olsun, sürekli baskı oluşturmaya çalıştı. Her pozisyonda sahaya 20 kişiyle birlikte atlayan bir kulübe vardı. Kenar baskısı da tribün baskısına ekleniyor. Hakem baskı altında kalıyor. Şov yapanlar, kendini yere atanlar... Verilen penaltı kararı da doğru değil. El oyuncunun vücuduna yapışık durumda. Penaltının bu kadar ucuz olmasına şaşırıyorum. 20. dakikada yediğimiz ilk atakta penaltıyla karşılaştık. İlk 45 dakika istediğimiz gibi gitti. İlk yarıda oyunu bitirebilirdik, yüzde 100 pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıya bir şey kalmayabilirdi. İkinci bölümde çok fazla yaslandık arkaya. İlk yarıdaki çıkışları yapamadık. 70’den sonra orta sahamız düştü. Planladığımız şeyleri son bölümde yapamadık. İyi oynadığımızı, iyi mücadele ettiğimizi ve güçlü bir takım olduğumuzu gösterdik. Umut ediyorum bundan sonraki maçlarda istediğimiz sonuçları alıp Konyaspor’un kümede kalmasını sağlarız” ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Kalan 9 haftada Fenerbahçe dışında direkt rakiplerle oynayacaklarını sözlerine ekleyen Sergen Yalçın, “Kalan 9 maçın 8’ini direkt rakiplerimizle oynayacağız. Kalan 8 maçta 24 puan almayı düşünüyoruz. Yüksek bir kadro kalitemiz var. Aşağıdaki takımların alacağı puanlara göre barajın 36-38 arasında olacağını düşünüyorum. Kalan 9 maçta minimum 5 maç kazanmamız gerekiyor. Son dakikaya kadar bu savaşı vereceğiz. Bekleyip hep beraber göreceğiz” diyerek sözlerini tamamladı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!