SERENA ERKEKLERLE MÜCADELE ETSEYDİ...

Güncelleme Tarihi:

SERENA ERKEKLERLE MÜCADELE ETSEYDİ...
Oluşturulma Tarihi: Haziran 27, 2017 12:45

Tenisin efsane isimlerinden John McEnroe yaptığı açıklamayla yeni bir tartışma başlattı. McEnroe'ya göre Serena Williams erkeklerle mücadele etseydi ancak 700'üncü sırada olurdu.

Haberin Devamı

Serena Williams henüz aktif sporculuk kariyerini noktalamadan efsaneler arasına adına yazdıran ender sporculardan biri. Birleşik Amerikalı tenisçi, ocak ayındaki Avustralya Açık zaferi ile 23. Grand Slam şampiyonluğuna ulaşmış ve bu alanda rekor kırmıştı.

Güçlü fiziği ve dominant oyunuyla erkek meslektaşlarını da yenip yenemeyeceği ise sık sık gündeme gelen tartışma konularından. 7 Grand Slam şampiyonluğu bulunan John McEnroe tartışmayı yeniden gündeme taşıyan bir açıklama yaptı. Amerika'daki bir radyoya konuşan McEnroe, ''Eğer erkekler klasmanında olsaydı herhalde 700'üncü olurdu'' dedi.

Bu sözlerin Serena'nın inanılmaz bir sporcu olduğu gerçeğini değiştirmediğini savunan eski tenisçi, her şeyin mümkün olduğunu belki bir noktada bir kadın tenisçinin herkesten iyi olabileceğini de belirtse de, hiçbir spor dalında böyle bir şeyin gerçekleşmediğini de vurgulamayı da ihmal etmedi.

Haberin Devamı

35 yaşındaki Serena Williams sosyal medya hesabından verdiği cevapta ''Sevgili John, seni çok seviyor ve saygı duyuyorum ama lütfen, lütfen beni somut dayanakları olmayan açıklamalarından uzak tut'' dedi.

Tartışmaya şu an 701'inci sırada yer alan Dmitry Tursunov da dahil oldu. Tenisin her geçen daha çok fizik güce dayananan bir spor haline geldiğini savunan 34 yaşındaki Tursunov, bu nedenle bir kadının bir erkeği yenme ihtimalinin azaldığını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!