Şenol Güneş'in Fenerbahçe'ye "şansı" tutmuyor

Güncelleme Tarihi:

Şenol Güneşin Fenerbahçeye şansı tutmuyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 06, 2017 11:51

Spor Toto Süper Lig'de yarın Fenerbahçe'yle karşılaşacak Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş'in, sarı-lacivertli ekibe karşı şansı fazla tutmuyor.

Haberin Devamı

Tecrübeli teknik adam, 32 yıllık kariyerinde 6 farklı takımın başında Fenerbahçe'ye karşı mücadele etti. Güneş; Trabzonspor, Boluspor, Sakaryaspor, Antalyaspor, Bursaspor ve Beşiktaş'la Fenerbahçe'ye karşı oynadığı 41 resmi maçın sadece 8'ini kazanabildi. 

Bu maçlarda Fenerbahçe, Güneş'in takımlarına karşı 24 galibiyet elde ederken, 9 karşılaşma da beraberlikle sonuçlandı.

SÜPER LİG'DE SADECE 4 GALİBİYET
Şenol Güneş, çalıştırdığı takımlarla Süper Lig'de Fenerbahçe'yi sadece 4 kez mağlup edebildi.
Farklı 6 takımla Fenerbahçe'ye karşı Türkiye'nin en üst düzey futbol liginde 32 maça çıkan 65 yaşındaki teknik adam, bu müsabakaların 19'unda sahadan yenilgiyle ayrıldı. Süper Lig'deki 9 maç ise beraberlikle sonuçlandı.
Şenol Güneş, Türkiye Kupası'nda ise Fenerbahçe'ye karşı çalıştırdığı takımlarla 9 müsabakaya çıktı. Bu mücadelelerde Güneş'in takımları 4 galibiyet elde ederken, 5 defa da Fenerbahçe sahadan mutlu ayrıldı.

BEŞİKTAŞ'LA 4 MAÇTA TEK GALİBİYET
Şenol Güneş, geçen sezon başından bu yana çalıştırdığı Beşiktaş'la Fenerbahçe'ye karşı 4 maçta bir galibiyet aldı.
Siyah-beyazlı takımla geçen sezon şampiyon olan Güneş, Süper Lig'de 3 Fenerbahçe maçında birer galibiyet, beraberlik ve yenilgi yaşadı. Bu sezon Ziraat Türkiye Kupası'nda Fenerbahçe, deplasmanda Güneş'in öğrencilerini de 1-0'la geçti.
Geçen sezonun 6. haftasında Şenol Güneş'in çalıştırdığı Beşiktaş, Fenerbahçe'yi 3-2 yenmişti. Daha sonra oynanan 3 maçta 2 yenilgi, 1 beraberlik alan Güneş'in öğrencileri bu karşılaşmalarda Fenerbahçe'ye gol atamadı.

EN FAZLA TRABZONSPOR'LA
Şenol Güneş, Fenerbahçe'ye karşı teknik direktörlük kariyerinde en fazla maçı Trabzonspor'un başında oynadı.
Trabzonspor'la farklı dönemlerde Fenerbahçe'ye karşı Güneş, 23 maçta 5 galibiyet, 6 beraberlik ve 12 yenilgi yaşadı.

SAKARYA VE ANTALYA İLE GALİBİYETİ YOK
Şenol Güneş, 1990'lı yılların sonunda çalıştırdığı Antalyaspor ve Sakaryaspor'la Fenerbahç'e ye karşı galibiyet sevinci yaşayamadı.
Güneş, 1997-1998'de Antalyaspor'un başında Fenerbahçe karşı lig ve kupada çıktığı 4 maçta 3 yenilgi, bir beraberlik aldı.
Tecrübeli teknik adam, 1998-1999'da Sakaryaspor'un başında Fenerbahçe'ye karşı mücadele ettiği tek maçı da 3-0'lık skorla yitirdi.

Şenol Güneş, Fenerbahçe'ye karşı Boluspor'la 5, Bursaspor'la ise 4 maça çıktı.
Boluspor'la 1989-1992 yılları arasında 5 Fenerbahçe karşılaşmasında sahada yer alan Güneş, 4 yenilgi alırken, bir galibiyet elde etti.
Deneyimli çalıştırıcı, 2014-2015 sezonunda Bursaspor'un başında da Fenerbahçe karşısında ligde ve kupada toplam 4 maçta birer galibiyet ve beraberlikle 2 yenilgi aldı. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!