Şenol Güneş'ten transfer açıklaması

Güncelleme Tarihi:

Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2017 13:01

Beşiktaş teknik direktörü Şenol Güneş, sezon öncesinde Siyah beyazlı ekiple adı geçen Lens, Burak Yılmaz, Volkan Şen ve Babacar hakkında açıklamalarda bulundu. Güneş ayrıca kampa henüz katılmayan Talisca'ya sitem etti.

Haberin Devamı

Yeni sezonun hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Geçen sezonun şampiyonu olarak bu sezonda şampiyonluğu hedefliyoruz. Geçen sezon bıraktığımız adı şampiyonlukla geçen Beşiktaş'ın en iyi top oynayan ekip olmasını istiyoruz. Hedefimiz en iyi futbolcu oynayabilmek. Sizinde bildiğiniz gibi bu yarışta lig kadar Şampiyonlar Ligi'de önemli. Geçen sene UEFA Avrupa Ligi'nde çeyrek finalde son anda kaybettik. Umuyorum ki bu sene hem oyun hem de hedeflerimiz için çok çalışmaya ihtiyacımız var.

FORVET VE KANAT İHTİYACIMIZ VAR
Forvete ihtiyacımız var. Gökhan Töre'nin sakatlığı nedeniyle bir kanat oyuncusuna daha ihtiyaç duyuyoruz. Bunların kim olacağı ile ilgili yönetim kurulunun çalışmaları sürüyor. Takımdan gitmesi ve gelmesi gerken oyuncular mutlaka olacaktır. Bir açık ve bir forvet oyuncu önceliğimiz...

Haberin Devamı

MAÇ PROGRAMI
Çin seyehati ile ilgili görüş ayrılıklarımız vardı. Şu an görünen tablo olarak 17'sinde yola çıkıp, 18'inde orada kalmak ve 19'unda maç oynayarak dönmek istiyoruz. Takımı en az etkileyecek 25-27 ve 30 Temmuz tarihlerinde Valladolid, Las Palmas ve Real Betis takımlarıyla maçlar yapacağız.  Ağustos'un altısında Süper Kupa maçımız var. Hazırlık dönemi boyunca rakiplerimiz bunlar olacak.

Rakiplerimize değer veriyoruz. Hepsinin en iyi futbolu oynamak için sahaya çıkacağına inanıyoruz. Rakiplerimizin saygı duyacağı bir futbol oynamak istiyoruz. Bütün taraftarın beğeneceği futbolu ortaya koymak istiyoruz.

PEPE TRANSFERİ
Uzun bir maratondan çıkıldı. Her futbolcunun çalışmak kadar dinlenmeye de ihtiyaçları var. Pepe için söyleyecek bir şeyim yok. O saygıyı hakediyor ve karakteri ile ilgili bazı görüntüleri vardı eleştirilen. Son 6 yıla bakılınca bir akslik görülmüyor. İnsanlar zaman zaman hata yapabilir önemli olan bunu sürdürmemektir. Bu yüzden tecrübesi, yeteneği özellikle liderlik vasfıyla önemli bir isim olacak. Aytınç ve Mitroviç var zaten kadromuzda ve orayı yeterli görüyorum.

ARDA TURAN KONUSU
Ben söylemediğim halde benim ağzımdan transferler söyleniyor. Kararı yönetim kurulu veriyor. Teknik konu, idari ve ekonomik boyutuyla desteklenir. Bütün transferler için geçerlidir ama iki oyuncuda benim için değerli ve yetenekli oyunculardır. Alınma aşamasında bu çocuklara haksızlık yapıldı. Biz nedense yetişmiş oyuncularımıza, hocalarımıza, sanatçılarımız için az uğraşıyoruz ama harcamak için çok uğraşıyoruz. Temsil eden kişiyi savunma hakkını ona bırakıyorsak biz aslında onu sevmiyoruz demektir. Onun yanlışlarını da biz düzeltmeliyiz, zayıf düşünce yok etmeye çalışıyoruz, güçlüyken de çok şımartıyoruz. Arda için konuşuyorum. Karakterini ve oyunculuğunu çok beğeniyorum. Yaptığı doğru demiyorum ama savunma kısmı hatalı...

Haberin Devamı

Şenol Güneşten transfer açıklaması

BURAK YILMAZ VE VOLKAN ŞEN TRANSFERLERİ

Burak ve Volkan yetenekli oyuncular. Milli Takım'a alınma sebepleri sevilme değil yetenekleridir. Hatalar yapmışlardır. Biz de olanda başka yerde oynayan oyuncularda hatalar yapabiliyor. Şu an konuşulmuş bir durum yok. Teknik olarak olumlu bakarım. Forvet bakıyoruz bunu alabilmek için bonservisi için oyuncu satmak gerekiyor. Kiralık olarak olması daha mantıklı gibi duruyor. Taraftarımız merak etmesin bu kulüpten içeri giren oyuncu kendisini düzeltir. Geçmişte yapılan hatalar orada kalır. Biz rakiplerle kavga ederek değil, güzellikler yaşayarak yarışmak istiyoruz.

Haberin Devamı

DEVLER LİGİ HEDEFİ
Şampiyonlar Ligi'nde gruptan çıkmayı kaçırmıştık ama bu sene bunu başarmak istiyoruz. Final oynayıp kupayı kazanmak istiyoruz ama bu zor bir durum... Henüz buna hazır değiliz. Bu tip yatırımlar yapan çok kulüp var ama onlar bile zorlanıyor. Güzel futbola geçen sene gruptan çıksaydık onun üstüne bir şeyler koymamız gerekiyordu. Grubumuzda yer alacak takımlarda çok önemli.

Demba Ba ve Aboubakar olmayınca forvet ihtiyacımız öncelik oldu.

GÖKHAN İNLER'İN AYRILIĞI
Gökhan İnler'le yeni bir şey konuşmadık. Vizyonu olan oynama şansı bakımından sıkıntı çeken bir oyuncuydu. Neden ayrıldığını bilmiyorum ama oynayamadığı için ayrılmıştır. Kağıut üstüne baktığınız zaman Atiba, Oğuzhan, Tolgay, Talisca, Necip arasında bir yarış olacak. Elde olan isimlere sıra gelmediğinde böyle bir isteği olmuş olabilir zannediyorum o yüzden ayrıldı. Bazen oyuncuyu isteseniz bile 

Haberin Devamı

YUSUF ERDOĞAN YORUMU
Yusuf'u 1461'e ilk geldiği zamanı biliyorum. Trabzonspor'da neden forma giymediğini bilemiyorum. Bunlar benim oyuncularım değil teknik olarak olabilir ama idari kısmı var. Taraftar istemiyor bazı isimleri ama yetenekli bir oyuncu... Neden ayrılıyor onu da bilmiyorum. Yusuf ve Volkan bunlardan bazı isimler... Ben Türk oyuncu isterim çünkü avantajımız oluyor.

TALISCA İTİRAFI
Talisca yanlış yaptı evet doğru. Kimseye değil mesleğine yanlış yapmış oluyor. Kiralık ama bu yıl bizde oynamak zorunda olan biri isim... Erken gitti, annesinin rahatsızlığı vardı. Bu da olsa doktorlar tedavi eder futbolcular tedavi edemez. Gelmediği her güne ceza oluyor. İdman eksikliği olacak. Ne kadar çalışırsa çalışsın takımla çalışmak igib olmaz. Olumsuz baktığımı ve doğru olmadığını belirtiyorum. Öğrenecek yani öğreteceğiz. Geldiği zaman konuşuruz şu an olumsuz konuşup yüreğimizi şişireceğimize hataları düzelteceğiz. Çok çalışırsa iyi bir profesyonel olur ve dünya çapında bir futbolcu olur. Yetenekli bir oyuncuyu kim neden bıraksın. Talisca'nın eksikleri var bu yüzden bıraktılar neden bıraksınlar yoksa... Egolarımızı öldürürken, oyuncuyu öldürmeyelim. Zor bir durum ama bu durumu o yarattı. Cezası tabiki olacaktır ama ceza verirken takıma zarar vermek istemiyorum.

Haberin Devamı

SOSA GERÇEĞİ
Sosa'da farklı bir durum oldu. İdmanlara çıkacak takımdan ayrılır veya ayrılmaz o farklı bir durum. Zoru başarmanın tek yolu da budur. O yüzden bir sorun yarattı. Ben yönetim ve oyuncubir araya gelerek sorunu nasıl düzelteceğimizi görüşürüz.

MARCELO TRANSFERİ: 'KOYUN SATMIYORUZ'
Birileri tezgahmı hazırlıyor anlamadım. Lyon istiyor biz de satmak istiyoruz. Koyun satmıyoruz, koyun almıyoruz. Oyuncu ya gider ya da kalır. Oyuncuyla konuştum burada memnun. Lyon istiyorsa versin parasını transfer etsin. İhtiyacın varsa al yoksa alma kardeşim... Benim transfer anlayışım değil bunlar. Oğuzhan için de bunlar yazılıp çizildi. Benim içime sinmiyor bu iş... Ekonomik olarak sıkıntı yaşanırsa o farklı bir durum. Lacazetti'nin satılacağı bir sezon boyunca belliydi. Dışarıdan kaynaklanan bir durum var bunu anlayamıyorum. Gidecek deniliyor mutsuz oluyoruz, oyuncu kalıyor yine mutsuz oluyoruz.

SAVUNMANIN YAŞ ORTALAMASI
Savunmada yer alan Gökhan Gönül, Pepe, Marcelo'nun yaş ortalaması yüksek bulunmasıyla ilgili... Miloseviç genç ama kaybımız daha fazla. Gökhan İnler 33 yaşında ama biz onu bu yüzden bırakmadık.

'LENS VE BEN ARFA İYİ OYUNCULAR'
Lens, Ben Arda bunlar zaten konuşuldu. Bunlar iyi oyuncular karakterleri ve ekonomik olarak uyumlu olduktan sonra olur ama transferin ekonomik boyutu çok önemli. Babacar da konuşulan isimlerden birisi... Şu an Aboubakar veya Demba Ba olsa bu kadar transfer istemezdim. Çünkü onları kanat olarak da kullanabiliyordum. Katkı yapıyordu ama sakatlığı büyük şanssızlık oldu. Babel'i de düşünürsünüz ama tipik bir santrafor değil ama oynatabilirsiniz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!