Senegal, FIFA'ya başvurdu!

Güncelleme Tarihi:

Senegal, FIFAya başvurdu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2018 11:17

Dünya Kupası'nda bir ilki yaşayan Senegal, fair-play kuralıyla turnuvaya veda etmişti. Konunun gözden geçirilmesi için FIFA'ya başvuruda bulundular.

Haberin Devamı

Japonya ve Senegal, H Grubu'nu aynı sayıda gol ve gol averajıyla bitirdi. Gruptan çıkanı belirlemek için "Fair-Play Kuralı" devreye girdi ve 3 maç sonunda daha fazla kart puanı toplayan Senegal, Dünya Kupası'na veda edip evinin yolunu tuttu.

BBC Sport'un haberine göre, Senegal Futbol Federasyonu, konunun gözden geçirilmesi ve kuralın değiştirilmesi için FIFA'ya başvuruda bulundu.

Her şey eşitlendikten sonra Japonya'nın topu dolaştırması ve Polonya'nın galip durumda olduğu için herhangi bir aksiyonda bulunmaması tepki çekmişti.

"Gelecekte, FIFA bu tarz bir oyun ortaya konduğunda ceza uygulamalı!" diyen Senegal Futbol Federasyonu, "Yeni bir sistem devreye alındı ama fair-play kuralı her şeyi çözdü mü? Maçtan sonra Japonya veya Polonya'ya bir şey oldu mu?" sorularını iletti.

Haberin Devamı

İşte açıklamanın diğer detayları...

"Federasyonumuzun inandığı bir şey var: Japonya takımı, Senegal'in Kolombiya'dan golü yediğini öğrendiği anda futbol oynamayı bıraktı. Bu durum futboldaki yarışmacı doğaya aykırı bir durumdur."

"Federasyonumuz, Japan koçun bu durumu reddetmemesini şoke edici bulmuştur. Maç sonrasında yapılan basın toplantısında, skorun 1-0'da kalmasını sağladıklarını dile getirmesi kabul edilemez bir durumdur."

"Japonya milli takımının göstermiş olduğu bu davranışın fair-play ruhuyla yakından uzaktan alakası yoktur. FIFA durumu el atmalı ve devreye aldığı kart kuralını gözden geçirmelidir. Sergilenen tutum, bu tarz hareketler, kuralın anlamını yitirmesine sebep olmuştur."

Grubu ikinci sırada bitiren Japonya, bu akşam saat 21:00'de Belçika ile çeyrek finale yükselme mücadelesi yapacak.

En popüler Dünya Kupası bahislerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!