"Seçim kararı alsa ibra edilirdi"

Güncelleme Tarihi:

Seçim kararı alsa ibra edilirdi
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 2019 08:30

Galatasaray eski Başkanı Faruk Süren, mali genel kurulu ve sonrasındaki süreci Hürriyet'e anlattı.

Haberin Devamı

İbra oylaması öncesi Başkan Mustafa Cengiz ile yaptığı görüşme çok tartışılan Faruk Süren, riski bertaraf etmek için müdahale ettiğini açıkladı.

"Gittim, genel kurul sırasındaki riski görüp görmediklerini sordum. Görmüşler ama gereğini yapmadılar. Evet 2500 oyla seçilmiş bir başkan var. Ama şu anda demokratik yollarla toplanmış bir genel kurulun kararı var."

G.SARAY’da geçtiğimiz hafta yaşanan mali genel kurul depreminde kritik isimlerden biri de eski başkan Faruk Süren’di. Süren, genel kurulun en kritik anında, ibra oylamasından hemen önce koşar adım başkan Mustafa Cengiz ile yönetimin yanına
gitmişti... Divan heyeti 2. kez idari ibra oylamasına geçmeden önce Cengiz ile görüşen Süren, hakkında bir çok iddia ve ithamın ortaya atıldığı o görüşmeyi, uyarı nedenini ve Galatasaray adına bundan sonraki süreci değerlendirdi.

Haberin Devamı

Çok net ibra kararı çıkardı

YANİ, o anda sizin uyarınızı dikkate alsa Başkan Mustafa Cengiz ve yönetimi ibra edilir miydi? - Çok net ibra olurdu. Mustafa Cengiz kürsüye çıksa ‘Mesajı aldım, şampiyonluğa gidiyoruz, buna sekte vurmayalım. Haziranda erken seçim yapalım. Ben Haziran’da olağanüstü seçim yapacağım. Kendi adaylığımı da koyacağım. O zaman seçer ya da seçmezsiniz” deyip ortamın tansiyonunu düşürse bunlar yaşanmayacaktı. O zaman ibra da olurdu. Çünkü salondakilerin ibra etmeme nedeni seçim isteğiydi. Bu kararı alsa net şekilde ibra edilirdi.

Albayrak’ın hizmetleri ortada

BEN seçime girmelerine engel bir durum olmaması adına da yanlarına gittim. Bu riski gördüğüm, hissettiğim ve bertaraf etmek için... Ki bu yönetimde Abdurrahim Albayrak gibi Galatasaray’a yıllardır hizmet eden, bir insan var. 5 farklı başkanla çalışmış, yıllardır maddi-manevi elinden geldiğince hizmet eden bir yönetici var. Galatasaray için yaptıkları, çabası ortada. Yazık olmadı mı ona da?

Mektepli, alaylı diye G.Saray bölünmemeli

TARAFTARLAR ve tribünler bu karara tepkili... Alınan ibrasızlık kararına ve bu tepkilere yorumunuz ne olur? Bu sürecin Galatasaray’ı bölmemesi lazım. Neticede demokratik bir ortamda genel kurul yapıldı. Evet, arzu ettiğimiz gibi bir netice olmadı. Size genel kurul öncesinde söylediğim gibi. Bu yönetimden memnun olmayabiliriz, değiştirmek isteyebiliriz. Ama değiştirmenin bir sürü yolu var. Bunu ibra etmemek ile ortada bırakmak... Galatasaray şampiyonluğa giderken yanlış bir siyaset izlendi. 1600 imza toplanıp seçim kararı da alınabilirdi. Ama Galatasaray’ı bölmemek lazım. Mektepli, alaylı, taraftardı, değildi... Bu değil... Yürekten kendini G.Saraylı hisseden herkes G.Saraylıdır. Nokta.

Haberin Devamı

ÇIKARILAN DEDİKODULAR ÇOK AYIP

FARUK Süren, “Camia içinde hiç yakışık olmayan şekilde ‘damadı Burak Elmas’ı başkan, yönetici yapmak istiyor’ şeklinde dedikodu çıkarıyorlar.. Çok ayıp” ifadelerini kullandı. Süren, “Damadımı da Galatasaray Kulübünde bir mevkiye getirtmek gibi bir gayem, arzum yok. Bu konularda kararı her zaman genel kurul verir ve takdir eder” şeklinde konuştu.

ŞAMPiYONLUK KOVALARKEN BU KARAR HiÇ iYi OLMADI

Başkan ve yönetimin düşüncesi şu: “Beni 2500 kişi seçti, 300 kişi al aşağı edemez...” Şimdi bir Genel Kurul toplandı ve böyle bir karar aldı. Bu zamanda, şampiyonluğu kovalarken bu kararın çıkması hiç olmadı! Bu üzücü bir karar. Her Türk vatandaşı hukuki yollara başvurabilir. Umarım Galatasaray için iyi ve olumlu bir sonuç, karar çıkar.

Haberin Devamı

"Başkan Cengiz tedbir kararını alamazsa, tüzüğümüz gereği seçim kararını almak zorunda"

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!