Şampiyonluk yolu Trabzon’dan geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonluk yolu Trabzon’dan geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 09, 2017 22:24

Beşiktaş hâlâ favori olsa da Başakşehir’i de şampiyonluk yarışına ortak etti. İki takımın kalan maçlarına bakıldığı zaman Başakşehir’in Trabzon maçı en zor viraj olarak görünüyor. Bu maçın sonucu, yarışın şeklini büyük ölçüde etkileyecektir.

Haberin Devamı

1- Beşiktaş, oyuna ortak etmese de F.Bahçe’ye son saniyede 2 puan kaybetti. Tek suçlusu Fabri mi?

2- Şampiyonluk Haziran’a mı kaldı? Başakşehir’in adını da anmak lazım mı!

3- İki takımın kalan 4 maçına bakarsak şampiyonluk için kilit takım hangisi olur?

4- Fenerbahçe Başkanı olsanız Advocaat’I caydırıp yola onunla devam eder misiniz?

5- Aziz Yıldırım’ın Yakın Doğu Başkanı’na attığı tokat için söyleyecek sözünüz var mı?

6- Tudor’a bakılırsa Kasımpaşa maçında bir sabotaj var. Katılıyor musunuz?

7- Galatasaray’da bu başkan, bu hoca ve bu takım seneye de birlikte olabilir mi? 

MEHMET Y. YILMAZ

1- HATA 11 OYUNCUNUNDUR BİR FUTBOLCUYA YÜKLENEMEZ

 Futbol bir takım oyunu ve o golde tek suçlu da Fabri değil. Kjaer topu ceza sahasına şişirdiğinde Cenk de bizler gibi seyrediyordu. Marcelo’nun zamanlama hatasını da unutmayalım. Doğru zamanlama yapsaydı topu kafayla taca ya da orta sahaya rahatlıkla vurabilirdi. Emenike’nin rolü de var golde. O atak girişiminde bulunmasaydı, Marcelo uzaklaştırabilir, ya da Fabri kalesinde  topun kucağına düşmesini bekleyebilirdi. Hata 11 oyuncunun, bir tek oyuncuya yüklenmesi doğru değil.

Haberin Devamı

2- AVANTAJINI KAYBETTİ FAKAT FAVORİM HÂLÂ BEŞİKTAŞ

 Evet Beşiktaş avantajını kaybetti gibi görünüyor, ama benim favorim değişmedi, Beşiktaş şampiyon olur. Başakşehir’in maçlarının daha zor geçeceğini düşünüyorum. Beşiktaş bu yarışı kaybederse bu Başakşehir’in çabasından daha çok Beşiktaş’ın böyle bir stresi kaldıramamasından olur. Şenol Güneş de oyuncular da bu konuda pek olumlu sınav vermediler, ama favorim yine de Beşiktaş.

3- KASIMPAŞA, TRABZONSPOR VE KAYSERİSPOR ZOR

 Beşiktaş’ın zor maçı yok bence. Kasımpaşa ile bir sürpriz yaşama olasılıklarını ihmal etmeyelim ama. Başakşehir’in Trabzon ve Kayseri deplasmanlarına gideceğini de dikkate alalım. Başakşehir’in maçları daha zor.

4- KALSA BİLE İSTEDİĞİ BÜTÇEYİ VEREBİLECEK F.BAHÇE YOK

 Advocaat gideceğini açıkladı zaten, devam etme ihtimali yok bence. Devam edecekse ciddi transferler istediğini de biliyoruz o para da Fenerbahçe’de yok. Kjaer’i satabilirlerse belki bir iki transfer yapabilirler. Bir Türk hoca daha uygun gibi görünüyor, ama bu Aykut Kocaman mıdır? Söylentilere bakılırsa öyle olacak. Hocası kim olursa olsun, Fenerbahçe gelecek sezon da yarışın bir süre içinde olur, sonra bu sezonkine benzer bir yerde ligi noktalar. Kadrosu ancak buna yeter.

Haberin Devamı

5- REZALET, AYIP GİBİ KELİMELER ÇOK HAFİF KAÇIYOR

 Söylenecek söz bulamıyorum. Rezalet, ayıp gibi kelimeler hafif kaçıyor. Daha ağır kelimeler de bulunabilir ama bu utancı hiç bir kelime açıklayamaz.

6- HIRVAT TEKNİK ADAM ARTIK BİRAZ DA KENDİSİNE BAKSIN

 Sabotaj var mıdır bilemem. Ancak şunu söyleyebilirim ki Galatasaray’da bazı oyuncular İgor Tudor’dan hoşlanmadılar ve ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını da söyleyemeyiz. Bir de şu var ki Tudor da kendisine bakmalı. Doğru kadro çıkardı mı, zamanında doğru değişikliklerle oyuna müdahale edebildi mi? Bu sorulara olumlu yanıt veremiyorum. Onun için bu sabotaj laflarını bırakıp, kendisine baksın.

7- ÖNCE HOCA, SONRA 2-3 FUTBOLCU

Haberin Devamı

En kolayı her zaman önce hocayı göndermektir. Sonra da günah keçisi ilan edilecek iki - üç futbolcu gönderilir ki başkanın istifa etmesine gerek kalmasın, gelecek sezon için bol keseden vaatlerde bulunabilsin. Benim kişisel görüşüm şu ki gelecek sezon da Galatasaray için hayal kırıklığı olabilir, Özbek, ancak öyle olursa gitmek zorunda kalır.

Haftanın Olayı: Aziz Yıldırım’ın Yakın Doğu Başkanı’na tokat atması. Utanç verici.

Haftanın Takımı: Kayserispor

Haftanın Hocası: Mesut Bakkal

Haftanın Futbolcusu: Lawal

Haftanın Hakemi: Serkan Çınar

UĞUR VARDAN

1- İLK ADRES FABRİ’DİR ANCAK FARKI AÇAMAMAK DA SORUNDU

Golün fatura edilmesi gereken ilk adres elbette Fabri, ama maç boyu girilen fırsatlardan yararlanmama ve farkı açamama, bütün takımın ortak derdi. Dolayısıyla o pozisyonlar değerlendirilseydi problem yaşanmayacaktı. Beşiktaş adeta sonu belli bir senaryoyu bir kez daha yaşadı; kupa maçında da fırsatları değerlendirememiş, nihayetinde mağlup olmuştu. Hem hayatta hem de futbolda aynı suda defalarca yıkanmamak gerek...

Haberin Devamı

2- TÜM SEZONA BAKINCA BEŞİKTAŞ KAZANMALI

Başakşehir adı zaten sezon boyunca telaffuz ediliyordu, denklemin bu bölümünde bir değişiklik yok, ama genel çerçevede lig ve Avrupa’ya bakılırsa futbola katkı ve oyuna güzelleştirme adına maratonun galibi Beşiktaş olmalı.

3- LİGİN KİLİT MAÇI TRABZON-BAŞAKŞEHİR. BEKLE VE GÖR

Galiba Trabzonspor. Başakşehir’e evinde oynayacağı maç, konuk takımın puan tablosundaki yeri açısından önemli bir viraj olacak. Bekleyelim ve görelim...

4- MESELE DICK ADVOCAAT’IN KALMA İSTEĞİNİN OLMAMASI

Mesele F.Bahçe cephesinin kararı değil ki, Advocaat’ın böylesi bir isteği yok. Hollandalı teknik adam takımın kapasitesi doğrultusunda bir sezon yaşattı. Derbilerde kaybetmedi, ama daha zayıf görünen engellere takıldı. Gerekçesi ise hazırdı: Bu takıma ben kurmadım. Son dakikalarda gelen galibiyet ya da beraberlikler ise teknik ekip olarak takımı fizik-kondisyon açısından iyi antre ettiklerini gösteriyor.

Haberin Devamı

5- NE DENİR Kİ? ÇÜRÜME BAŞLADI MI TÜM VÜCUDU SARAR

Ne türden bir sözümüz olabilir ki? Şiddet her yerde. Ve neredeyse tek dil... Futbolcular toplu halde gazeteciye saldırır, yönetici rakip takımın yöneticisine tokat atar. Üstüne üstlük her şey, herkesin gözü önünde cereyan eder. Çürüme böyle bir şeydir, başladı mı bütün vücudu ele geçirir. Üstelik sistem adalet de üretmiyorsa...

6- IGOR TUDOR, KISA ZAMANDA TAM BİR HAYAL KIRIKLIĞI OLDU

Bir hafta önce maçı kazandıran yıldızını 18. dakikada kulübeye çekip kendince ders vermeye kalkıyorsun (ki daha önce de ders vermeye kalkmışsın), sonra ‘bu takımı kimse kurtaramaz’ diyorsun. Biz de biliyorduk kimsenin kurtaramayacağını, ama o zaman sen de ‘kurtarıcı’ olarak gelmeyecektin.

Igor Tudor, bu kısa serüveninde tam bir hayal kırıklığıdır. Futbol sonuç oyunudur ve Hırvat hoca, 10 maçta ortaya koyduğu karneyle bence geleceğini belli etmiştir. Tarih, ileriki yıllarda Tudor’un Sneijder’a ya da Bruma’ya ‘atarlandığını’ değil, bu sonuçları ve kısa zamandaki kötü performansını yazar...

7- ÖNCE BİR KAÇ TOPÇU SONRA HOCA GİDER

Normalde kimsenin yerinde kalmaması gerekiyor, fakat buranın (hayat ve) futbol ikliminde normal diye bir şey yok ki. Yönetimler ise malum, durumu kurtarmak adına ilk olarak hocaları kurban verirler. Bu kez beklenen hamle şu olabilir: Tabloyu düzeltmek adına birkaç oyuncu gider, baktılar olmuyor, hoca da kapı önüne konulur, yönetim bir müddet daha nefes alır.

Haftanın Olayı: Aziz Yıldırım’ın ‘Şiddete benden de bir katkı olsun’ kabilinden yaptığı hareket.

Haftanın Takımı: Kayserispor

Haftanın Hocası: Mesut Bakkal

Haftanın Futbolcusu: Lawal

Haftanın Hakemi: Alper Ulusoy

UĞUR MELEKE

1- İNLER ERKEN GİRSE YEMEZDİ

Fransa’da Beşiktaş 40 dakika baskı yemişti, Fabri hata yapmasa bile o gol yenecekti. F.Bahçe’yse baskı kuramadı. Puan bireysel hatayla gitti. Yine de İnler erken girse, Beşiktaş ayağa-sakin oynamayı öğrense, belki de o pozisyonu bile vermeyecekti.

2- BAŞAKŞEHİR DE YARIŞTA

Bu yıl lig öyle kötü ki, FB-GS konsorsiyumu Başakşehir’i zorla Devler Ligi’ne gönderiyor! Beşiktaş da Başakşehir’i yarışın içinde metazori tutuyor. Başakşehir pekâlâ girdi yarışın içine.

3- TRABZON VE GAZİANTEP

Başakşehir’in G.Birliği ve Trabzon maçları kritik. Gençler, iddiasız gözüktüğü maçlarda şampiyonluğu ve küme düşme yarışını etkileyen bir kulüp. Trabzon’un da Avrupa pozisyonunu kaybetmesi kentte büyük bir hayal kırıklığına neden olur. G.Antep-Beşiktaş maçı ölüm-kalım günü olabilir.

4- YANAL’DA ZİCO’YLA DA...

Sadece Advocaat ile değil, Yanal’la da, Kocaman’la da, Zico’yla da devam ederdim. Pereira dönemindeki orta saha yeteneksizdi. Şimdi hem orta saha yeteneksiz, hem iki oyun kurucu beki Gökhan-Caner gitmiş. 

5- ŞAŞIRMAK HÜKÜMSÜZ

Yalçın’ın, Ufuk’un, Volkan’ın muhabire attığı tekmelerin cezası bitti. Yıldırım’ın “Bu stada girerse çıkamaz” dediği Özgür Yankaya, 2.5 yıldır F.Bahçe maçına çıkmadı. Şaşırma duygumuzu kaybettik. Hükümsüzdür.

6- ÜÇ YILDIR SABOTAJ VAR

3 yıldır sabotaj ekibi olduğunu düşünüyorum. Kimi istemezse gönderdi. Avrupa’nın fiyat/performans açısından en pahalı futbolcuları. Attıkları 1 isabetli pasa 10 bin Euro ödeyen G.Saray,hâlâ antrenör harcıyor.

7- TAKIMDA İKİ AYRI ÇETE VAR

Sneijder ve çetesi maç seçiyor. Selçuk ve çetesi ne yapıyor? Sneijder, Selçuk, De Jong, Chedjou, Sabri gibi çenesi çalışanlar gönderilmeli.

Haftanın Olayı: İlk devrede 27 puan toplayan Bursa’nın adım adım 1.Lig’e yol alması.

Haftanın Takımı: Ç.Rizespor

Haftanın Hocası: Kemal Özdeş

Haftanın Futbolcusu: Lawal

Haftanın Hakemi: Alper Ulusoy

MEHMET ARSLAN

1- TOPUN CANI İSTEMEDİ

Adana maçı kötü oyun 3 puan, Başakşehir maçı kötü oyun 0 puan ve F.Bahçe maçı üstün oyun 1 puan. Beşiktaş şampiyonluğu kaybederse tek nedeni vardır, rotasyon yapılamaması. Son dakika golü için söylenecek tek söz var: “Topun canı vardır. Ne yaparsanız yapın topun dediği olur.”  

2- BAŞAKŞEHİR OLABİLİR

beşiktaş hâlâ favori. Ama  final maçları oynamada hem Beşiktaş’ın hem Güneş’in parlak bir sabıkası yok. Buradan bakınca Başakşehir’in şampiyonluğu hiç de sürpriz değil.  

3- PAŞA, ANTEP VE TRABZON

Beşiktaş, Bursa maçında zorlanmaz. G.Antep ve Kasımpaşa maçları zor. Başakşehir’in G.Birliği maçı zor. Trabzon ise çok, çok zor! 

4- HAYIR  DEVAM ETMEM

Devam etmem. Ama gazete patronu olsam Advocaat’a transfer teklif ederdim. F.Bahçe yorumları, analizleri müthiş. Şaka bir yana, Advocaat’ın kafasında F.Bahçe yok ki. Olmadı ki...

5- HİÇBİR ŞEY YAPILMAYACAK

Yok... Sözün bittiği yer orası. Bundan sonra sporda şiddet gibi herhangi bir olayda siz Yıldırım’a inanır mısınız?  Açıkca yasaların umurunda bile olmadığını söyledi. Dahası uyguladı! Spor sahaları artık rahatça suç işlenen mekânlara dönüştü. Göreceksiniz, bu olayda da hiçbir şey olmayacak yapılmayacak.

6- OYUNCUYA HEP TAVİZ VERİLDİ

G.saray’da oyuncuların hoca belirlediğine, yönetim oyunculara taviz verdiğine hep inandım. Sonunda çıktı ortaya. Özbek ne kadar arkasında durursa Tudor o kadar kazanır. Florya’daki Yeniçeri Ocağı yıkılmadıkça G.Saray rahat göremez.

7- HERKES SINIRINA ÇEKİLECEK

Sorumluları sayayım:

1- Yönetim. İyi niyetli ama futbolculara taviz verdi. Canavar büyüdü.

2- Futbolcular. Yeniçeri gibi kazan kaldırdı. Sınırlarına çekilmeyen gönderilir. Tudor ile devam edilir. Yoksa bu futbolcularla hep başarısız olunur.

Haftanın Olayı: Aziz Yıldırım’ın kanunları dinlemeyeceğini söyleyip başkan tokatlaması.

Haftanın Takımı: Başakşehir

Haftanın Hocası: Hikmet Karaman

Haftanın Futbolcusu: Lawal

Haftanın Hakemi: Serkan Çınar

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!