Şampiyonlar Ligi toplu sonuçlar

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar Ligi toplu sonuçlar
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2017 09:15

Basel, Bayern Münih, Chelsea, Juventus gruplarını 2'nci sırada bitirerek, temsilcimiz Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri arasına girdi.

Haberin Devamı

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki en önemli organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C ve D grupları, yapılan 8 karşılaşmayla tamamlandı.
Gruplarda 6. ve son hafta maçlarının ardından Manchester United, Basel, Paris Saint-Germain, Bayern Münih, Roma, Chelsea, Juventus ve Barcelona, son 16 turuna kaldı.

Gruplarında ikinci sırayı alan Basel, Bayern Münih, Chelsea ve Juventus, son hafta maçı öncesi G Grubu'ndan lider olarak son 16 turuna çıkmayı garantileyen Beşiktaş'ın muhtemel rakipleri oldu. Siyah-beyazlıların, bir diğer muhtemel rakibi ise H Grubu'nu ikinci sırada bitirmesi kesinleşen Real Madrid.

Bayern Münih galibiyetle bitirdi

FIFA kokartlı hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadelede son 16 turuna kalmayı garantileyen iki takımdan B Grubu'nun lideri Paris Saint-Germain, deplasmanda Bayern Münih ile karşılaştı.

Haberin Devamı

Alman temsilcisi, ilk yarıyı Robert Lewandowski ve Corentin Tolisso'nun golleriyle 2-0 önde kapattı. İkinci yarının hemen başında Kylian Mbappe'nin attığı gole, ev sahibi ekip Tolisso ile yanıt verdi: 3-1.

Kalan dakikalarda skoru koruyan Bayern Münih, rakibine gruptaki ilk mağlubiyetini tattırdı.  Son 4 yılda 2 kez UEFA Şampiyonlar Ligi'nde final oynama başarısı gösteren Atletico Madrid, C Grubu'ndaki son maçında Chelsea ile 1-1 berabere kaldı ve grubu üçüncü sırada tamamladı. İspanyol temsilcisi, yoluna UEFA Avrupa Ligi'nde devam edecek.

Gruplarda alınan sonuçlar ve puan durumları şöyle:

A GRUBU:
Manchester United (İngiltere) - CSKA Moskova (Rusya): 2-1
Benfica (Portekiz) - Basel (İsviçre): 0-2

B GRUBU:
Celtic (İskoçya) - Anderlecht (Belçika): 0-1
Bayern Münih (Almanya) - Paris Saint-Germain (Fransa): 3-1

C GRUBU:
Roma (İtalya) - Karabağ (Azerbaycan): 1-0
Chelsea (İngiltere) - Atletico Madrid (İspanya): 1-1

D GRUBU
Olympiakos (Yunanistan) - Juventus (İtalya): 0-2
Barcelona (İspanya) - Sporting Lizbon (Portekiz): 2-0

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!