"Şampiyon olmak istiyoruz"

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon olmak istiyoruz
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 22, 2017 12:29

2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda mücadele eden Erkek Milli Voleybol Takımı oyuncularından Metin İmdat, hedeflerinin şampiyonluk olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

Metin İmdat, İtalya'yı 3-2 yendikleri maçın ardından AA muhabirine açıklamalarda bulundu. 
İşitme Engelliler Olimpiyatları'nın hazırlıklarına 3 ay önce başladıklarını belirten Metin, kamptaki heyecanlarının aynı şekilde sürdüğünü dile getirdi. 
A Grubu'nda oynadıkları iki müsabakayı da kazandıklarını vurgulayan Metin İmdat, "2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda şampiyon olmak istiyoruz. İnşallah şampiyon olacağız. Kendimize güveniyoruz. Bir sene önce ABD'de dünya şampiyonu olduk. Yarı final ve finalin ardından bayrağımızı dalgalandıracağız." diye konuştu. 

"Ailemle mesaj yoluyla iletişim kurabiliyoruz" 

Metin İmdat, ailesinin işaret dilini çok iyi bilmediğini ve sadece mesaj yoluyla iletişim kurabildiklerini ifade etti. 
Van'da doğduğunu, ilkokula 9 yaşında başladığını ve ailesinin orada yaşadığını anlatan Metin, altı kardeşi ve bir çocuğu olduğunu belirtti. 
Milli voleybolcu, ailesinin çiftçilik yaparak geçimini sürdürdüğünü dile getirerek, "TOFAŞ fabrikasında çalışıyorum. Kendi çabalarım sayesinde işe girdim. İşe başladıktan iki sene sonra da evlendim. Eşim de çalışıyor. Ailem işaret dilini çok fazla bilmiyor. Mesaj yoluyla iletişim kurabiliyoruz." değerlendirmesinde bulundu. 

 "Ev almak istiyorum" 

Metin İmdat, olimpiyatlarda şampiyon olduktan sonra elde edeceği ödülle kendisine ev almak istediğini söyledi. 
Tek başına hayat mücadelesi vermiş ve kendisini geliştirmiş bir insan olduğunu vurgulayan Metin, "Olimpiyatlarda şampiyon olursak, devlet sporcusu olacağım. Aileme bir şeyler bırakmak istiyorum. 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda şampiyon olduktan sonra elde edeceğim gelirle kendime ev almak istiyorum." ifadelerini kullandı. 
Milli sporcu, açılış töreninde takım olarak çok heyecanlandıklarını ve mutlu olduklarını dile getirerek şunları kaydetti: 
"Çocukluğumdan beri hayalim voleybol oynamak. Tribünlerde bizi desteklemeye gelen herkese teşekkür ediyorum. Türkiye, işitme engelli sporunda Avrupa'dan çok daha iyi durumda. Bu organizasyon içerisinde yeri ve emeği olan herkes bizi çok mutlu etti." 

BAKMADAN GEÇME!