Real Madrid’i elememiz sürpriz olmaz!

Güncelleme Tarihi:

Real Madrid’i elememiz sürpriz olmaz
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2017 22:16

Darüşşafaka Doğuş... Bu sezon ikinci kez katıldığı THY Euroleague’de normal sezonun son maçında Kızılyıldız’ı devirip, Türkiye’ye ilki yaşatan ve 3. takımımız olarak play-off’a kalan Daçka göğsümüzü kabarttı. Yarın saat 22.00’de Real Madrid’e konuk olacak temsilcimizin yıldızları Wanamaker ve Birkan ile koç David Blatt, Hürriyet’in sorularını yanıtladı.

Haberin Devamı

Yarın Madrid’de İspanyollara konuk olacak Daçkalılar iddialı... Darüşşafakalı Wanamaker, Birkan ve koç Blatt, Hürriyet’e konuştu...

BRADLEY WANAMAKER:

“Dışarıdaki insanlar, Real Madrid’i geçmemizi ‘sürpriz’ olarak değerlendirebilir ama biz böyle düşünmüyoruz. Deplasmanda alacağımız bir galibiyet tur için kilit rol oynayabilir.”

BiRKAN BATUK:

“Madrid zor bir deplasman. Orada küçük hatalar da yapmamalıyız. Büyük hataları zaten affetmezler. İki maçta da elimizden gelenin üzerine çıkmaya çalışacağız.”

Volkswagen Arena’da antrenman öncesi bir araya geldiğimiz başarılı oyunculardan Wanamaker soyunma odasında son hazırlıklarını tamamlarken, biz söyleşimize Birkan Batuk’la başladık. Bu sezon 53 karşılaşmada 16,7 dakika ve 4,7 sayı ortalaması tutturan 27 yaşındaki Birkan, Daçka taraftarlarına önemli mesajlar verdi...

Haberin Devamı

“PLAY-OFF’UN HAVASI FARKLI OLACAK”

* İki maçtan sonra Volkswagen Arena’da sürecek Real Madrid serisine dair Daçkalılara mesajınız ne?

- Normal sezonda içerideki maçlarda, sahada sadece 5 kişiyle değil, binlerle oynadık! İnanıyorum ki bizi Real Madrid serisinde de yalnız bırakmayacaklar ve bu salonda boş koltuk olmayacak.

* Normal sezonda dış saha seriniz olumsuz. Madrid’de bunu kırar mısınız?

- Madrid çok zor bir deplasman. Orada küçük hatalar da yapmamalıyız. Büyük hataları zaten affetmezler. İki maçta da hep elimizden gelenin üzerine çıkmaya çalışacağız. Play-off, normal sezon gibi olmayacak. Çok daha dikkatli oynayacağız.

BLATT: HÜCUM HIZLARINI KESECEĞİZ

Daha sonra koç David Blatt’ın da Real Madrid eşleşmesine dair yorumlarını aldık. Tecrübeli başantrenör şunları söyledi:

- Euroleague playoff’ları başlıyor ve sezonun en iyi 8 takımı karşı karşıya gelecek. Bu eşleşmelerde üç Türk temsilcisi birden izleyeceğiz. Bu aynı zamanda Türk basketbolu için de çok önemli bir başarı. Biz de playoff serisinde Real Madrid’e karşı mücadele edeceğiz.

- Saha avantajı rakibimizde olabilir. Ancak bu sezon iki takım da sahasındaki maçları kazandı. Amacımız Madrid’den iyi sonuçlarla dönmek. Onların hücumdaki hızını kesebilirsek bunu başarabiliriz. Bunun için tüm gücümüzü ortaya koyacağız.

Haberin Devamı

HIRSLI BiR ADAMIM

* Brad Wanamaker uzun vadede kendini nerede görüyor? Ulaşmak istediği bir hayali var mı?

- Konu basketbol olunca çok hırslı bir adamım. Hedefim: Hep kazanmak. Darüşşafaka’da olmaktan ve güzel ortamın tadını çıkarmaktan dolayı çok mutluyum. Herkesin bir hayali vardır. Benim hayalim de NBA’de forma giyebilmek.

* Final Four şansınız nedir?

- Dışarıdaki insanlar, Real Madrid’i geçmemizi ‘sürpriz’ olarak değerlendirebilir ama biz böyle düşünmüyoruz. Deplasmanda bir galibiyet tur için kilit rol oynayabilir.

VAZGEÇİLMEZİM: ‘THE ÇAY!’

BRAD, İstanbul ve Türkiye’ye dair en çok neleri seviyorsun?

- Yemekleriniz harika. İstanbul muhteşem bir şehir. Denizi çok seviyorum. Burada yapılabilecek çok şey var. İstinye’deki bir restaurantın yaptığı bifteğe bayılıyorum.

Haberin Devamı

Peki Türkiye’ye özgü içecekler arasından sevdiğin var mı?

- Evet tabii ki var. Vazgeçilmezim: ‘The Çay!’ İlk içtiğimde çok sert gelmişti ama zamanla tadına, sertliğine alışacağıma ve daha da çok seveceğimi düşünüyorum.

Real Madrid’i elememiz sürpriz olmaz

EUROLEAGUE QUIZ

BiRKAN BATUK

En zor maç: Bamberg deplasmanı. Top 8 hedefimizi son maça taşımak için çok zorlu bir deplasmandı ve uzatmada kazandık.

En iyi oynadığınız maç: İstanbul’daki CSKA Moskova maçı.

En iyi geri dönüş: Brose Bamberg deplasmanı.

En iyi hücum ettiğinizi düşündüğün maç: Fenerbahçe deplasmanı.

Karşısında en çok zorlandığın oyuncular: Milos Teodosic ve Nando de Colo diyebilirim.

Haberin Devamı

* Şu an takımdaki en eğlenceli arkadaşın ve en yakın arkadaşın kim?

En iyi arkadaşım ve ağabeyim Ender Arslan. Zaten aynı zamanda da oda arkadaşım. Ondan çok şey öğreniyorum. Takımda en eğlenceli olan da Ender ağabey.

EUROLEAGUE QUIZ

BRADLEY 

WANAMAKER

En zor maç: Bamberg. Kırılma maçıydı. Sert ve formda bir takım. Çok etkili oynadılar ama onları uzatmada devirdik.

En iyi oynadığınız maç: İstanbul’daki Panathinaikos maçı.

En iyi geri dönüş: Bamberg deplasmanı. İlk yarı hiçbir şey istediğimiz gibi değildi ama ikinci devre maça tutunduk.

En iyi hücum ettiğinizi düşündüğün maç: 2 sayı farkla yenildik ama Milano’daki ilk yarı hücumda eşsizdik.

En çok zorlandığın rakipler: Llull’e karşı Madrid’deki ilk maçta savunmada çok zorlandım. İlk çeyrekte 15 sayı atmıştı sanırım.

Haberin Devamı

* Daçka’daki en iyi ve en yakın takım arkadaşın kim?

Benim en iyi arkadaşım yok! Çünkü biz takım içerisinde çok çok iyi dostluklara sahibiz. Birlikte çıkıp eğleniyoruz, herkes en iyi arkadaşım.

BAKMADAN GEÇME!