2017 Ramazan Bayramı ne zaman idrak edilecek? Arefe günü resmi mi olacak?

Güncelleme Tarihi:

2017 Ramazan Bayramı ne zaman idrak edilecek Arefe günü resmi mi olacak
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 19:46

2017 Ramazan Bayramının ne zaman idrak edileceği binlerce vatandaş tarafından en çok merak edilen konular arasında yer alıyor. Ramazan ayının bitmesine çok az bir zaman kala binlerce vatandaş kısa bir tatil planı için bayram tatilinin zamanını bekliyor. Öte yandan arefe günü resmi tatil mi sorusu da vatandaşlar tarafından sorgulanan konular arasında yer aldı. Peki, Ramazan Bayramı ne zaman idrak edilecek? Arefe günü resmi mi olacak? İşte detaylar.

Haberin Devamı

2017 Ramazan Bayramı tatili kaç gün? Arefe resmi tatil mi? Günler öncesinden tatil planı yapmaya başlayan vatandaşlar bu sorulara yanıt arıyor. 24 Mayıs'ta başlayan 11 ayın sultanı Ramazan ayı her yıl olduğu gibi bu yıl da 3 günlük bayram ile uğurlanacak. Kimileri bayramı aile ziyaretleriyle kimileri ise tatil ile geçirecek. 2017 Ramazan Bayramı tatil takvimi!

AREFE GÜNÜ RESMİ TATİL Mİ?

Ramazan ayının son günü olan arefe, yarın karşılanacak. Tatil planı yapan vatandaşlar, arefe günü resmi tatil olup olmadığını merak ediyor. Ramazan Bayramı öncesi olan arefe günü yarım gün tatil olacak. Ramazan Bayramı tatili ise üç gün sürecek ve 27 Haziran Salı günü son bulacak. 25 Haziran Pazar günü başlayan Ramazan Bayramı tatili 27 Haziran Salı akşamı sona erecek. Öte yandan Milli eğitim Bakanlığı Öğretmenlerin bayramdan sonra 28,29, ve 30 Haziran tarihlerinde de idari izinli olacakları müjdesini verdi.

İLLERE GÖRE BAYRAM NAMAZI SAATLERİ

BAYRAM NAMAZI NASIL KILINIR?

Bayram namazları, Müslümanlar arasındaki birlik ve beraberliğin güzel bir göstergesi olarak bayramların birinci günü, kuşluk vaktinde kılınır. Vacip olan Bayram namazı iki rekat olarak cemaatle kılınır. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı olmak üzere yılda iki kez bayram namazı kılınır. Ramazan ve Kurban bayramının birinci günü kılınır

Haberin Devamı

- Önce "Niyet ettim vacip olan bayram namazını kılmaya, uydum hazır olan imama" diye niyet edilerek namaza durulur.
- Sonra "Sübhaneke" okunur.
- Sübhanekeden sonra eller üç defa tekbir getirerek kulaklara kaldırılıp (iftitah tekbirinde oldugu gibi), birinci ve ikincisinde iki yana bırakılır. Üçüncüsünde, göbek altına bağlanır. İmam önce Fatiha, sonra bir sure okur ve beraberce rükuya eğilinir.
- Rüku ve secdeler yapilarak ayaga (ikinci rekata) kalkilir ve eller baglanir.
- İkinci rekatta, imam önce Fatiha ve bir sure okur. Sonra iki el üç defa tekbir getirerek kaldırılır. Üçüncüde de yanlara bırakılır. Dördüncü tekbirde elleri kulaklara kaldırmayıp, rükuya eğilinir.
- Sonra da secdeler yapılarak oturulur.
- Oturuşta imam ve cemaat, Ettehiyyatü, Allahümme salli, Allahümme barik ve Rabbena atina, Rabbena firli duasını okuyarak önce sağa, sonra sola selam verip namaz bitirilir.

 

BAKMADAN GEÇME!