Psikoloji Bölümü okuyan Melis Durul, Vakıfbank’tan ayrılış süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu

Güncelleme Tarihi:

Psikoloji Bölümü okuyan Melis Durul, Vakıfbank’tan ayrılış süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2018 13:34

İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi Melis Durul İspanya’nın Tarragona kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda üçüncü olarak bronz madalya kazanan kadın voleybol milli takımımızın yıldız oyuncularından Melis Durul aynı zamanda başarılı bir öğrenci.

Haberin Devamı

Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi olan Durul, hem eğitim kariyeri hem de Vakıfbank’tan ayrılış süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. İstanbul Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi Melis Durul İspanya’nın Tarragona kentinde düzenlenen Akdeniz Oyunları’nda üçüncü olarak bronz madalya kazanan kadın voleybol milli takımımızın yıldız oyuncularından Melis Durul aynı zamanda başarılı bir öğrenci. Bilgi Üniversitesi Psikoloji Bölümü son sınıf öğrencisi olan Durul, hem eğitim kariyeri hem de Vakıfbank’tan ayrılış süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu. 


1. Hem çok başarılı bir voleybolcusun hem de okulunu başarılı bir şekilde devam ettiriyorsun. Spor-okul dengesini lise seviyesinde korumaya çalışanlara ne gibi tavsiyeler verebilirsin? Ve kendin hakkında neler söyleyebilirsin?

Haberin Devamı

Cevap: Öncelikle tavsiyem bizim gibi iki işi birden götürmek durumunda olanlar ne olursa olsun “pes etmemeyi” kural bilsinler. Çünkü her iki farklı dünyada da yaşamak durumunda olduğumuzdan denge sorunu muhakkak ki yaşanıyor ve bu yıpratıcı olabiliyor. Kendi içinizde dengeyi doğru kurduğunuzda her şeyin olabildiğince düzenli hale gelebildiğini görüyor ve dış etkenlerden, tepkilerden daha az yıpranıyorsunuz. Ben de bu yollardan geçerken çok yıprandım. Anlaşılmayı beklerken ön yargılarla dolu fikirlerle çok karşı karşıya geldim ama yaptığım işe öncelikle kendim saygı duydum ve sahiplendim. Başkaları için, inandığım işlerden vazgeçmedim ve asla pes etmedim.

2. Geçtiğimiz sezon senin adına da, eski takımın Vakıfbank adına da oldukça başarılı geçti. Nasıl değerlendiriyorsun geçen sezonu?

Cevap: Çok yoğun bir sezonu geride bıraktık. Avrupa Şampiyonlar Ligi ve Türkiye Ligi’nde yer aldık. 2 farklı platformda boy gösterdik ve hepsinin atmosferini soluduk.  Kendi adıma bu çok büyük bir deneyimdi ve yorucu olmasına rağmen heyecan doluydu. Ligde 3 kupa almak dışında Şampiyonlar Ligi şampiyonu olarak sezonu noktaladık. Bu tecrübe yorgunluğumuza gurur ve mutluluk kattı.

3. Akdeniz Oyunları’nda bronz madalya kazanmayı başardınız. Milli Takım’da oynamak nasıl bir duygu? Madalya ile ilgili görüşlerini alabilir miyiz?

Haberin Devamı

Cevap: Öncelikle Milli sporcu olmak manevi olarak benim için büyük bir onur. Ülkemizi temsil etme şansına sahip olmak apayrı bir gurur. Hele ki böyle zorlu bir görevde başarı elde etmek bu vatana olan borcumuzun bir parçası. Gönlümüzde altın vardı ama kısmet bronz oldu. Bir daha ki turnuvada başarımıza başarı katacağımıza inanıyorum.

Psikoloji Bölümü okuyan Melis Durul, Vakıfbank’tan ayrılış süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu

4. Gelecek sezon Melis Durul’u nerede izleyeceğiz?

Cevap: Kulüplerle görüşmeler hala devam ettiğinden kararı şu an açıklayamıyorum maalesef ama aktif olmaya devam edeceğimi söyleyebilirim.

5. Türk voleybolunda birçok genç oyuncu yetişiyor. Alt yapı çalışmaları ile ilgili ne düşünüyorsun?

Haberin Devamı

Cevap: Voleybola olan katkılar her geçen gün daha çok artıyor bu öncelikle umut verici bir durum. Genç oyuncular çok yetenekli ve şanslılar. Daha çok imkana ve kulüp düzenlerine sahipler. Oturmuş kulüp sayısı her geçen yıl daha da artmakta, altyapı çalışmaları daha bilinçli uygulanmakta. Bu edindikleri tecrübelerle alttan gelen sporcular A takımda yer bulma imkanına sahip olabiliyorlar.

6. İstanbul Bilgi Üniversitesi’nin onlarca sporcuya eğitim imkanı sağlaması ile ilgili ne düşünüyorsun?

Cevap: İstanbul Bilgi ü-Üniversitesi sporu ve sporcuyu önemseyen, bu bilince sahip nadir okullardan biri olma başarısına sahip. Burada okuyup aynı zamanda spor hayatına devam eden öğrenciler çok şanslı. Herhangi bir sorunda da anlayışlı bir kadro ile karşı karşıya gelip çözüm imkanı yaratılabiliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!