Panathinaikos Euroleague'den çekiliyor mu?

Güncelleme Tarihi:

Panathinaikos Euroleagueden çekiliyor mu
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 17:32

Avrupa'nın köklü kulüplerinden olan Panathinaikos'un başkanı Dimitris Giannakopoulos, takımın Euroleague'den çekildiğini ima eden mesajlar gönderdi.

Haberin Devamı

Panathinaikos Başkanı Dimitris Giannakopoulos, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Euroleague'den çekildiklerini belirtti. Sert söylemleri ile gündeme gelen Panathianikos Başkanı Giannakopoulos, flaş bir karara imza attı. Bu açıklama Panathinaikos'un Euroleague'de son sezonu olduğu anlamına geliyor.

Yunan ekibinin başkanı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla takımının Euroleague'e mafya benzetmesi yaptı. FIBA görselini de paylaşan Yunan başkan, "Panathinaikos basketbolun olması gereken yerine dönüyor. Nokta!" açıklaması yaptı.

Giannakopoulos’un, Pana’yı EuroLeague organizasyonundan çekme kararı aldığı ve Yunan temsilcisinin çok büyük bir ihtimalle gelecek sezon FIBA organizasyonu olan FIBA Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edeceği öğrenildi. Giannakopoulos’un yanı sıra Panathinaikos kulübünün çok sayıda yöneticisi de, bu bilgiyi basına verdikleri demeçlerle onayladı.

Haberin Devamı

Sivri söylemleriyle gündeme gelen Dimitris Giannakopoulos, Euroleague hakkında 'mafya' ifadesini kullandı.

Panathinaikos Basketbol Kulübü Başkanı Dimitris Giannakopoulos, Türk sporseverlerle ilgili hakaret içeren ifadeleri nedeniyle THY Avrupa Ligi maçlarından 1 yıl boyunca men edilmiş, daha sonra ceza 5 aya düşürülmüştü...

10 MİLYON EURO ÖDEMEK ZORUNDA

Edinilen biligilere gore, Madrid’deki Euroleague toplantısında, Giannakopulos önce 5 aylık sahalardan men cezasının kaldırılmasını istedi. Bu kabul edilmeyine, Euroleague Ceo’su Jordi Bertomeo’nun başarısız olduğunu söyleyerek istifasını istedi.

Daha once Euroleague için “mafya” diyen Giannakopulos’un bu talebini de destekleyen kulüp çıkmadı. Giannakopulos bunun üzerine toplantıyı terk ettti ve takımını önümüzdeki sezondan itiraben THY Eurolig’den çekmeye karar verdi.

Atina’daki spor çevreleri, Panathiaikos’un Euroleague’den çekilebilmesi için sözleşme gereği en az 10 milyon Euro ceza ödemek zorunda kalacağını belirterek, Giannakopulos’un sezon sonunda kararını değiştirmesi ihtimalinden söz ettiler.

Panathinaikos is returning to where basketball should always have been ....Final !

dimitris giannakopoulos (@dpg7000)'in paylaştığı bir gönderi ()

Haberin Devamı

 

SON 24 SAATTE YAŞANANLAR

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!