Ozan Balaban: '3 takviye yapacağız'

Güncelleme Tarihi:

Ozan Balaban: 3 takviye yapacağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2017 23:28

THY Euroleague’i kazanan ilk Türk ekibi Fenerbahçe’nin asbaşkanı Ozan Balaban başarıları için “Bu bir proje işi, 20 yıllık emeğin karşılığı” dedi. Basketbol şubesinin 18 milyon Euro kadar açık verdiğini belirten Balaban, gelirlerinin Türk Lirası, giderlerinin Euro olmasının kendilerini zorladığını söyledi.

Haberin Devamı

F.BAHÇE Kulübü Asbaşkanı ve Basketbol Şube Sorumlusu Ozan Balaban, Euroleague şampiyonluğunun, 20 yıllık bir emeğin ve yatırımın karşılığını olduğunu söyledi. Hürriyet’e konuşan Balaban’ın açıklamalarından satırbaşları şöyle:

*Bu bir proje işi. Bugün Fenerbahçe buradaysa 20 yıllık yatırımın ve emeğin karşılığı var. Avrupa’nın her yerinde gördüğümüz saygı bu emeğin karşılığı. 3 yıldır inanılmaz bir başarı var.

*Final sonrası rakibin yerde ağlayan bir oyuncusu vardı. Başkanımız Aziz Bey onu kaldırdı. “Başını eğme. Gelecek yıl da siz kazanırsınız” dedi. Tabi bunu avutmak için” söyledi. Son dakikalarda kaybedilen şampiyonlukları en iyi başkanımız bilir. Ben de gittim teselli ettim.

13 MİLYON EURO GELİR
Gelirlerimizin yüzde 90’ı Türk Lirası, giderlerimizin yüzde 90’ı döviz. Ülkemizdeki kur artışı nedeniyle bunun yarısını biletlere yansıttık. Kombine artışları yüzde 30’lara gelince taraftarımız tepki gösterdi. 12-13 milyon Euro toplam gelirimiz var. Kombine gelirlerimiz toplam gelirimizin yüzde 15’i. 30 milyon Euro’ya yakın bütçemiz var. Kulübümüz 17-18 milyon Euro’yu kulüp kasasından aktarıyor.

Haberin Devamı

*Real Madrid Başkanı ile konuştum, geçen yılı 18 milyon Euro açık ile bitirmişler. Uzun vadede isteğimiz alttan oyuncu çıkarmak. Her sene takımımıza alt yapımızdan bir oyuncu çıkartmayı istiyoruz. İnşallah ileride denk bütçeye getireceğiz.

‘NUSRET FOTOĞRAFI PR DEĞİLDİ’
kesinleşmiş bir şey yok. Bir bütçemiz var. Bu bütçe ile devam edeceğiz. Tabii ki zorlandığımız noktalar var. Koç Obradoviç ile yaptığım görüşmelerde “Takımın iskeletini koruyup 2-3 takviye ile devam etmek istiyorum” dedi. Bu yıl kadroyu daha da genişleterek daha az tökezleyerek alıştığımız final four seviyesinde devam edebiliriz.

*Nusret’in o fotoğrafın içine girmesi ne bizim ne kulübün bir organizasyonu değil. Bazı oyuncular tanıyormuş. Onlar çağırmış. Fenerbahçe’nin olduğu yerde Fenerbahçe’den başka bir PR çalışması olmaz.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!