Osman Aşkın Bak'tan önemli açıklamalar... 'Yabancı sınırı...'

Güncelleme Tarihi:

Osman Aşkın Baktan önemli açıklamalar... Yabancı sınırı...
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2017 11:15

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Anadolu Ajansı'na yabancı oyuncu sınırından Beşiktaş'ın başarısına kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Haberin Devamı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Anadolu Ajansı'nda yayınlanan Editör Masası'na konuk olarak AA Yönetim Kurulu
Başkanı ve Genel Müdürü Şenol Kazancı ile editörlerin sorularını yanıtladı.

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'ndeki başarısından dolayı gurur duyduklarını belirterek daha da
ilerleyebileceğini söyledi.

Osman Aşkın Bak, yabancı oyuncu sınırı ile ilgili de Kulüpler Birliği ile görüşmeler gerçekleştirdiklerini de söyledi. İşte Osman Aşkın Bak'ın Anadolu Ajansı'nda yaptığı açıklamalar...

"BEŞİKTAŞ İLE GURUR DUYUYORUZ"
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde daha da ileriye gidebileceğine inanıyorum. İyi oynuyorlar. Beşiktaş'ın başarısı hepimizi gururlandırıyor.

"CİDDİ YATIRIMLARIN OLMASI GEREKİYOR"
2020 Avrupa Şampiyonası için üzerimizdeki kara bulutları atacağımıza inanıyorum. Kulüplerin altyapılara olan yatırımların ciddi oranda artması gerekiyor. Menajerlik sistemi Türkiye'de tam oturmamış durumda. İkili ilişkilerle gidiyor. Milli Takım'a bir sporcunun hakkıyla gelmesi gerekiyor.

"ARDA TURAN'LAR KOLAY YETİŞMİYOR"
Bir Arda Turan kolay yetişmiyor. Daha önce Gökdeniz Karadeniz, Fatih Tekke gibi isimler de yurt dışında iyi işler yaptı. Altyapıya önem vermeliyiz. 

"YABANCI OYUNCU SINIRINI KONUŞUYORUZ"
Yabancı oyuncu sınırı konusu gündemimizde... Kulüpler Birliği ile görüşüyoruz. Bu konuda Galatasaray'ın 4 sene üst üste şampiyon olduğu dönemdeki yerli oyuncu sayısına da dikkat çekmemiz lazım. Kulüplerin yabancı oyuncularla yaptığı kontratlar var. Bunları hemen sonlandırın diyemeyiz. Ama kulüpler birliğiyle konuştuk, milli takımı olumsuz etkilediğini söyledik. Yabancıya karşı değilim ancak yabancı sayısının ağırlıkta olmaması gerektiğini düşünüyorum."

Haberin Devamı

SORU: Rekabet koşulları arttı deniyor. Öte yandan daha önce yabancı kuralı serbest değilken de başarılı olamadığımızı gördük. Futbolcularla ilgili kısımlar, daha çok süre alsın diye söyleniyor da hocalarla ilgili söylenmiyor? Neden milli takımı yabancı bir kişi çalıştırıyor? Bu sizi rahatsız ediyor mu?

Haberin Devamı

Tabi ben Türk milli takımını bir Türk antrenörün çalıştırmasını arzu ederim. Görev alan hocalarımız geçmişte oldu. Tabi bizim dediğim gibi bu teknik heyet, milli takımda Türk teknik direktörün olmasını tabi ki arzu ediyoruz, tabi TFF'nin yaptığı görüşmeden bu sorumluluğu, kontratları var. Kontratını bırakıp oraya gelmek, arzu etmediler. Dolayısıyla fazla bir alternatifle karşı kalmayınca, bakıyoruz. Ligimize de bakalım...

Spor bir endüstri kabul ediyoruz. Ama bu sporun hedeflerimize hizmet etmesi lazım. Bunun kapasitesi de sizin sporcu potansiyelinize bağlı. Çok sayıda sporcuya ihtiyacımız var. O yüzden altyapıda devrim gibi yatırımlar yapılmalı. İyi eğitilirse, nitelikli eğitilirse bunlar karşına çıkacak. Tüm dünyada yabancı oyuncu var buna kimse itiraz etmiyor. İyi olursa çok katkı sağlar. Ama bizim elde ettiğimiz neticeler, milli takımın aldığı neticeleri değerlendirirseniz bizi üzüyor. Beklentilerimizi hedeflerimizi karşılamıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!