Ölüm tehdidi aldı, istifa etti!

Güncelleme Tarihi:

Ölüm tehdidi aldı, istifa etti
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2017 13:33

Brezilya ikinci lig takımlarından Paysandu Sport'un başkanı Sergio Serra, "takımın küme düşmesi durumunda öldürüleceği" tehdidi sonrası istifa ettiğini açıkladı.

Haberin Devamı

Sergio Serra, motorsikletli ve silahlı kişilerin ailesi yürüyüş yaptığı sırada kendisine yaklaştığını söyledi. Serra’nın tehdit edildiği olayın ayrıntılarını ise istifa eden başkanın kız kardeşi Christina Serra, sosyal medya aracılığıyla paylaştı. “Pazar akşamı, kardeşim, eşi ve çocuğuyla sokakta yürürken yüzleri kapalı bir grup tarafından yolları kesildi. Aralarından biri, onlara, ‘Nerede yaşadığını biliyorum. Eğer Paysandu küme düşerse, seni, eşini ve çocuğunu bitiririz’ dedi.

“Kardeşim bu olaydan çok etkilendi ve bu şartlar altında istifa etmenin en doğrusu olacağı kararını aldı.” Brezilya’nın Belem kentinin takımı olan Paysandu ülkenin kuzeyindeki en köklü kulüplerinden biri. Ligde 16’ncı sırada bulunan Paysandu, düşme hattının yalnızca bir sıra üzerinde bulunuyor

Haberin Devamı

Roberto Carlos da tehdit edilmişti

Brezilya futbolu son yıllarda giderek artan ve oyuncuların tehdit edilmesine kadar varan “taraftar kökenli şiddet” olayları ile mücadele etmekte güçlük çekiyor. Bir dönem Fenerbahçe’de de futbol oynayan Brezilyalı sol bek Roberto Carlos da, 2011 yılında, takımı Corinthians Copa Libertadores’ten elendikten sonra tehdit telefonları aldığını, aracının motorsikletli kişiler tarafından takip edildiğini açıklamıştı.

2014 yılında Brezilya milli takım golcüsü Fred’in aracı, bir antreman sonrası, “daha iyi sonuçlar isteyen” taraftarlarca sarılmıştı. Fred olayla ilgili yaptığı açıklamada, etrafını saran taraftarlardan araçla kaçmak zorunda kaldığını bu sırada da neredeyse bir kazaya neden olduğunu söylemişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!