Neymar Jr’s Five’ta final zamanı

Güncelleme Tarihi:

Neymar Jr’s Five’ta final zamanı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2017 14:48

Sokak futbolu heyecanını yeniden yaşatmak için düzenlenen Neymar Jr’s Five’ta final zamanı geldi.

Haberin Devamı

Dünyaca ünlü futbolcu Neymar Jr’ın adını taşıyan turnuvanın Türkiye Büyük Finali, 10 Haziran’da İstanbul’da yapılacak.

Kendi şehirlerinde şampiyon olan dokuz takım, ‘ülkenin en iyisi’ unvanıyla Dünya Finali’nde Türkiye’yi temsil etmek için mücadele verecek. Kuralsızlığıyla dikkat çeken organizasyonun Dünya Finali, 7-8 Temmuz’da Brezilya’da gerçekleşecek.

Geçmiş zamanlarda mahalle aralarında oynanan ‘saf’ futbolu canlandırmak için Red Bull sporcusu Neymar Jr’ın adıyla düzenlenen sokak futbolu turnuvasının Türkiye ayağında sona geliniyor.

Dokuz ilde yapılan elemelerde şampiyon olan takımların mücadele edeceği Neymar Jr’s Five Türkiye Finali, 10 Haziran’da düzenlenecek. Adana, Konya, Bursa, İstanbul, Denizli, Ankara, İzmir, Çanakkale ve Trabzon illerinin en iyileri, İstanbul Ticaret Odası yanında bulunan otopark alanında bir araya gelerek şampiyonluk için ter dökecek.

Haberin Devamı

Maçlar, sezon boyunca olduğu gibi bir kez daha nefes kesecek. Turnuvanın büyük finaline, Çanakkale’den Boca, Trabzon’dan Los Galaktikos, İstanbul’dan Karacabey F.C, İstan F.C, Bitse de Gitsek ve Saplantı FC, Konya’dan San Marino, Denizli’den 52 Sport, Ankara’dan Günaydın, İzmir’den Müptezeller, Bursa’dan Big Bosses, Adana’dan da Karaeski katılacak. Gösterdiği performansla en çok dikkat çeken ekip olan Saplantı F.C, favori olarak gösteriliyor. İstanbul’un birincisi olan Saplantı F.C., tüm rakiplerini 5 golle saf dışı bırakarak şampiyon olmuştu.

Kazanan ekip ise 7-8 Temmuz’da dünyanın dört bir yanında şampiyon olan takımlarla Dünya Finali’nde mücadele edecek. Eğer Türk ekibi burada da birincilik koltuğunun sahibi olursa dünyaca ünlü futbolcu Neymar Jr ile tanışma fırsatı yakalayacak.

Özel kurallara sahip turnuva geçen sezon tam 53 ülkede düzenlenmiş, 99 bin 909 oyuncunun katıldığı Neymar Jr’s Five, 25 bin 980 takımla gerçekleşmişti. Maç başına atılan gol ise 3.24 olmuştu. Şu zamana kadar Anadolu’nun dört bir yanındaki karşılaşmalar ise oynanan oyunla ve yaşattığı heyecanla dikkat çekti. Binlerce seyirci maçları yerinde takip etti, 678 takım da şampiyonluk için uğraş verdi.

Haberin Devamı

TURNUVADA CENTİLMENLİK DIŞINDA KURAL YOK

Dünya çapında büyük bir kitleye hitap eden Neymar Jr’s Five’ta centilmenlik dışında kural yok. 16 ile 25 yaş arasındaki her oyuncu turnuvaya katılabiliyor. Takımlar, 25 yaşından büyük sadece iki kişiyi kadrosuna katabiliyor. Turnuvanın en önemli özelliği ise gol yiyen takımdan bir oyuncu çıkıyor ve eksik kalan takım artan baskı altında maça devam ediyor. Takımlardan birinin son oyuncusu çıktığında veya 10 dakikalık oyun süresi dolduğunda maç sona eriyor ve maçın kazananı ilan ediliyor.

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!