Neymar Jr's Five finali Çanakkale'de yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Neymar Jrs Five finali Çanakkalede yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2018 17:45

Toplam 320 takımın katıldığı elemelerde şampiyon olan 8 ekibin mücadele ettiği Neymar Jr's Five'ın Türkiye finalinde rakibi Kuzenler'i 5-1 mağlup eden Kompleksliii, Brezilya'daki dünya finaline katılmaya hak kazandı.

Haberin Devamı

Sokak futbolu heyecanını yeniden yaşatmak için düzenlenen Neymar Jr's Five'ın finali, Çanakkale'de gerçekleştirildi. 

Geçmişte mahalle aralarında oynanan futbolu canlandırmak için Red Bull sporcusu Neymar Jr'ın adıyla Çanakkale'nin simgelerinden Troya Atı'nın yanında düzenlenen sokak futbolu turnuvası Neymar Jr's Five'ın Türkiye şampiyonu belli oldu. 

Toplam 320 takımın katıldığı elemelerde şampiyon 8 ekibin mücadele ettiği Neymar Jr's Five'ın Türkiye finalinde rakibi Kuzenler'i 5-1 mağlup eden Kompleksliii, Brezilya'daki dünya finaline katılmaya hak kazandı. 

"2018 Troya Yılı" etkinlikleri kapsamında CarrefourSA sponsorluğunda düzenlenen organizasyonda eski milli futbolcu İlhan Mansız da yer aldı ve gençlere destek verdi. 

Neymar Jr's Five'ta yayıncı Mervan Tepelioğlu, İlhan Mansız'a maç teklifi yaptı. İkili, turnuvaya katılan oyunculardan takımlarını oluşturarak heyecanlı bir mücadele gerçekleştirdi. 

Haberin Devamı

İlhan Mansız, burada yaptığı konuşmada, sokak futbolunun çocukların gelişimi açısından çok önemli olduğunu söyledi. 

Sokak futbolunda hem teknik hem de fiziksel açıdan çocukların kendini geliştirebileceğini aktaran İlhan Mansız, "Çocukların daha sonra futbola değerler katabileceği bir yer burası. Başta Brezilya olmak üzere Güney Amerika ülkeleri ve Türkiye gibi sokak kültürünün yüksek olduğu yerlerde birçok ünlü futbolcunun buralardan keşfedildiğini görüyoruz. Benim hayatımda da önemli bir rolü vardır. 9 yaşında Türkiye'ye geldim. Herhangi bir kulüpte top oynamadım. Mahalle arasında maçlarımız olurdu. Taştan kaleler yapardık. O şekilde kendimi geliştirdim." ifadelerini kullandı. 

Troya Atı'nın bulunduğu alanın yanında oynanan turnuvanın finaline, Gençlerbirliği, Kuzenler, International Students, Pask, Uni Avcılar, Bitse de Gitsek, Mısırlı futbolcularıyla dikkati çeken Başakşehir Flamengo, Kompleksliii, FUTSAN ve RB Chelsea katıldı. 

Türkiye şampiyonu Kompleksliii, 21 Temmuz'da dünyanın dört bir yanında şampiyon olan takımlarla dünya finalinde mücadele edecek. Eğer Türkiye finalisti burada da birincilik koltuğunun sahibi olursa dünyaca ünlü futbolcu Neymar Jr ile hem tanışma hem de maç yapma fırsatı yakalayacak. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!