Tudor'dan flaş karar! Selçuk'u kesip bakın kimi oynatacak

Güncelleme Tarihi:

Tudordan flaş karar Selçuku kesip bakın kimi oynatacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 24, 2017 21:54

Tudor’un, Fernando’nun yokluğunda Selçuk İnan ya da Tolga Ciğerci’den birine görev vermesi bekleniyordu. Selçuk’u fiziksel ve mental yönden zayıf bulan Hırvat hoca, Tolga’nın da skora etkisini göz önüne alıp, Denayer’i tercih etti.

Haberin Devamı

ÇİFT forvet ve üçlü defansı rafa kaldıran G.Saray Teknik Direktörü Igor Tudor, cezalı Fernando’nun yerine ilk 11’de sürpriz bir isme görev verecek. Brezilyalı ön liberonun yokluğunda Tudor, bugün Aytemiz Alanyaspor karşısında Jason Denayer’i oynatacak. İdmanlardaki performansının yanı sıra yardımcısı Ayhan Akman ve analiz ekibi ile görüşen Tudor, Denayer’de karar kaldı. Bu sürpriz kararın arkasında hangi sebepler var? Hürriyet, bu kritik sorunun cevabına ulaştı:

SUNDERLAND MAÇLARINI İZLEDİ

FERNANDO’nun yokluğunda teknik direktör Igor Tudor’un elindeki ilk alternatifleri Selçuk İnan ve Tolga Ciğerci görünüyordu. Ancak Hırvat çalıştırıcı, analiz ekibiyle birlikte Denayer’in geçen yıl kiralık gittiği Premier Lig ekibi Sunderland’de ön libero olarak görev aldığı maçları izledi. Denayer, Sunderland’de 11 kez ön liberoda, 2 kez orta sahada, 12 kez stoper bölgesinde, 3 maç sağ bekte ve 1 kez de sol bekte oynadı. 

Haberin Devamı

Hem yeterli deneyime sahip olması hem de fiziksel yönden en iyi durumda olması nedeniyle Tudor, Belçikalıyı tercih etti.

TOLGA KANATTA DA SAVUNUYOR

TOLGA Ciğerci, sol kanatta daha verimli olduğu için Tudor, onu yerinden etmek istemedi. Ayrıca bu bölgede kaptırdığı toplar da çok fazla tehlikeye sebep olmuyor. Ciğerci, kanattayken de savunmaya yardımcı olmayı ihmal etmiyor. Tudor, onu öne liberoya alıp bu sene öne çıkan skor katkısından da mahrum olmak istemedi. Selçuk ise mental olarak hazır değil. Ayrıca maç eksiği olan milli oyuncu, fiziksel yönden de Tudor’un arzuladığı seviyede değil.

 

FLAMENGO AVANTAJI KAPTI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!