Nadal, Serena Williams ve Sharapova ikinci tura yükseldi

Güncelleme Tarihi:

Nadal, Serena Williams ve Sharapova ikinci tura yükseldi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2018 22:26

Sezonun ikinci grand slam tenis turnuvası Fransa Açık'ın (Roland Garros) üçüncü gününde, tek erkeklerde 1 numaralı seribaşı Rafael Nadal ile tek kadınlarda Serena Williams, Garbine Muguruza ve Maria Sharapova ikinci tura yükseldi.

Haberin Devamı

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen turnuvanın 3. gün maçları tamamlandı. Erkekler dünya sıralamasının 1 numarası Rafael Nadal ile klasmanın 129. basamağındaki Simone Bolelli arasında yağmur nedeniyle ertelenen ilk tur maçına bugün devam edildi. Setlerde 2-0 (6-4, 6-3) önde olan İspanyol tenisçi Nadal, tie-break'e giden üçüncü seti 7-6, mücadeleyi de 3-0 kazanarak tur atladı.

Nadal'ın ikinci turdaki rakibi Arjantinli Guido Pella oldu. Avustralyalı James Duckworth'u 6-3, 7-5 ve 7-6'lık setlerle 3-0 mağlup eden 3 numaralı seribaşı Hırvat Marin Cilic, ikinci turda Polonyalı Hubert Hurkacz ile karşılaşacak.

5 numaralı seribaşı Juan Martin del Potro da Fransız Nicolas Mahut'u 1-6, 6-1, 6-2 ve 6-4'lük setlerle 3-1 yenerek tur atladı.

Serena Williams galibiyetle döndü
Kadınlar dünya sıralamasının eski 1 numarası Serena Williams, doğum yaptıktan sonra katıldığı ilk grand slam turnuvası Fransa Açık'ta Çek Kristyna Pliskova ile karşılaştı.

36 yaşındaki Williams, 1 saat 45 dakika süren maçta rakibini 7-6 ve 6-4'lük setlerle 2-0 yendi. ABD'li tenisçi, ikinci turda Avustralyalı Ashleigh Barty ile eşleşti.
Turnuvada iki şampiyonluğu bulunan Maria Sharapova, Hollandalı Richel Hogenkamp'ı 6-1, 4-6 ve 6-3'lük setlerle 2-1 yenerek 2015 yılından bu yana Fransa Açık'ta ilk kez ikinci tura çıkma başarısını gösterdi.

İlk turda 2009 şampiyonu Rus Svetlana Kuznetsova ile karşılaşan 3 numaralı seribaşı Garbine Muguruza da rakibini 7-6 ve 6-2'lik setlerle 2-0 yenerek adını bir üst tura yazdırdı.

Muguruza ikinci turda Fransız Fiona Ferro ile eşleşti.

Halep yarın korta çıkacak
Tek kadınlarda 1 numaralı seribaşı Simona Halep, yarın ilk tur maçında ABD'li Alison Riske ile karşılaşacak. 2 numaralı seribaşı Danimarkalı Caroline Wozniacki de ikinci turda İspanyol Georgina Garcia Perez ile kozlarını paylaşacak. Erkeklerde 2 numaralı seribaşı Alman Alexander Zverev, Sırp Dusan Lajovic ile 20 numaralı seribaşı Novak Djokovic de İspanyol Jaume Munar ile ikinci tur maçlarına çıkacak.

BAKMADAN GEÇME!