Mustafa Cengiz: "Hakemler Galatasaray’ı..."

Güncelleme Tarihi:

Mustafa Cengiz: Hakemler Galatasaray’ı...
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2019 22:45

Süper Lig’de bitime 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan eden Galatasaray’da Başkan Mustafa Cengiz ve 2. Başkan Abdurrahim Albayrak, TRT Spor'daki Gündem Futbol programında soruları yanıtladı.

Haberin Devamı

Galatasaray Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, TRT Spor’da katıldığı canlı yayında 2018-2019 sezonunu değerlendirirken çarpıcı açıklamalara imza attı. Cengiz’in açıklamalarından satır başları şöyle: · Rakipler bizimle ölümüne mücadele ettiler ve biz saha içindeki mücadeleye saygı duyduk. Küçükken 3 korner 1 penaltı derdik, Başakşehir maçında ilk defa 3 golün 1 olduğunu gördük. Bana objektif hiçbir sporsever, bu maçta hakem Galatasaray’ı kolladı diyemez. Bu maç Türkiye için bir sınavdı. · Galatasaray’ın lehine ve aleyhine hatalar oldu. Sezon boyunca lehine yapılanlar, aleyhine yapılanların dörtte biri. Herkes kendi onuruyla, gururuyla kenara çekilmesini de bilmeli. · Duruma göre sihirli değnek Fatih Terim, duruma göre camia, duruma göre taraftar. Maç bitip düdük çaldığında biz sıradan bir taraftarız, Fatih Hoca ve oyuncular sihirli değnektir.

Haberin Devamı

"Fatih Terim’in müzede heykeli olsun isterim"

FAtih Hocam’ın da Galatasaray Müzesi’nde heykeli olmasını dilerdim. Olması için çalışacağız. Müzemizin alanı yeterli değil. Biz heykel için çalışılmasını istiyoruz.

· Gelirler bir önceki yönetim dönemi 101 milyon. Geçen sene 169 milyondu. Büyük borçla dönen kulüpler içerisinde en iyi durumda olan biziz.

· Finansal Fair Play konusunda UEFA ile sayısız toplantı yaptık. 4 ay UEFA süreci yürüttük. 1 milyar net açık veren anonim şirketi varken 4 yıllık sözleşme imzaladık. 2 yıl kesin olarak men yiyorduk. Yeniden ceza verme hükmüne doğru gittiler. 4 ay dantel gibi, oya gibi işledik. Özellikle Alex Ceferin’e çok teşekkür ederim. Bizi Türkiye’deki en üst makamlara şikayet ettiler ‘paraları çar çur ettiler’ diye. Bu yanlış. İki dönemdir artıdayız.

· Mart ayında ibra edilmemek kadar bizi manen vuran ikinci bir olay yoktur. Biz mali anlamda kulübü kâra geçirdik. Bizi sevmeyenler de bunu görür diye düşündük.

"Mahkemeye giden 7 kişiyi affetmeyeceğim"

Genel kurulda 1730 kişi vardı. Bunun 1100’ü nasılsa ibra oluyor diye gitti. Herkes bize diyor ki, ‘siz iktidarsınız, niye oraya 5 kişi getiremiyorsunuz’. Benim aklıma hile, üçkağıt gelmedi. İbrasızlık sonrası tedbir için başvurduk. Sonra bizi en çok üzen, hayal kırıklığına uğratan şeyi yaşadık. 7 üyemiz mahkemeye başvurdu tedbirin kaldırılması ve hemen seçime gitmek için. Bizim avukatlarımızı ‘Takım şampiyonluğa gidiyor’ diye savunma yaparken onlar ‘Şampiyonluk Galatasaray’ın doğasında var, önemli olan değerleri’ dedi. Şampiyonluğa giderken seçim atmosferi mi değerler? Onları affetmeyeceğim.

Haberin Devamı

· Bize oy verenlerin, taraftarın desteğini görmezsek biz çekiliriz. Bazı şeyler ağrımıza gitse de bize destek verenlere ihanet edip çekip gitmeyiz. Sonuna kadar mücadele ederiz. Kesinlikle seçim gerektiği anda yapılır. Seçim süreci Galatasaray için maddi gelirler açısından iyi değildir. Olacaksa doğal halinde olmasını tercih ederim ama seçimden dönenin de kaşığı kırılsın.

"VAR kayıtları elimde, dinletirim"

1-1 biten Fenerbahçe maçı sonrası “Elimizde var kayıtları var” şeklinde açıklama yapan G.Saray İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak “VAR kayıtları var diye boşuna demedik” dedi. Albayrak Devler Ligi başlamadan transferi bitireceklerini sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

G.SARAY İkinci Başkanı Abdurrahim Albayrak, 1-1 biten F.Bahçe maçı sonrası yaptığı ve Konya maçını kastederek söylediği “Elimizde VAR kayıtları var” sözlerine açıklık getirdi. TRT Spor’a konuşan Albayrak “VAR kayıtları var diye boşuna demedik ama ortamı germeyelim. Bunları dinleteceğim. Federasyon da seçime gidiyor. Öylesine söylenmedi. Federasyonda çok şeyin değişeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YILDIZ OYUNCU GELECEK 

Bir hafta sonra transfere başlamayı planladıklarını belirten Albayrak şöyle devam etti: “Bir yıldız futbolcu gelecek. Bugün görüştüm. Onyekuru kalmak istiyor. Bu sene daha hazırlıklı olacağız ve nokta atışlar yapacağız. Son dakikaya bırakmayacağız ve Şampiyonlar Ligi’ne hazır kadro ile gireceğiz. “ Albayrak Rize deplasmanında oğlunun darp edilmesine çok üzüldüğünü sözlerine ekledi.

Haberin Devamı

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim'in kariyerinden kesitler...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!