Muhteşem dönüş... İşte Milli Takım'ın gücü!

Güncelleme Tarihi:

Muhteşem dönüş... İşte Milli Takımın gücü
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2018 21:06

A Milli Takımımız UEFA Uluslar Ligi kapsamında çıktığı 2. maçında İsveç'i 2-0 geriden gelip 3-2 mağlup etti. Friends Arena Stadı'nda oynanan karşılaşmada Türkiye 90 dakika topa daha çok sahip olan taraf olsa da kontra ataklarla gelen İsveç, 34. dakikada Thelin'in golüyle 1-0 öne geçti. İlk yarı bu skorla tamamlanırken İsveç, 49. dakikada Claesson'un golüyle farkı 2'ye çıkardı. Özellikle 2. yarıda daha çok pozisyon üreten Milli Takımımız, 51. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun şık golüyle farkı 1'e indirdi. Maçın geride kalan süresinde de sık sık rakip alanda pozisyon bulan Millilerimiz aradığı golü 88. dakikada Emre Akbaba ile buldu ve beraberliği sağladı. Karşılaşmanın geride kalan sürelerinde de rakip alanda baskı yaratan Millilerimiz tehlikeli ataklar üretti ve 3. golü de Emre Akbaba ile bularak zafere uzandı.İlk maçta Rusya'ya 2-1 kaybeden A Milli Takım, grupta ilk maçına çıkan İsveç'i 3-2 ile geçerek 3 puana uzandı. Millilerimizin gruptaki sonraki maçını, 10 Ekim 2018'de Rusya ile deplasmanda oynayacak. 

Haberin Devamı

STAT: Friends Arena
HAKEMLER: Jesus Gil Manzano, Angel Nevado Rodriguez, Juan Yuste
İSVEÇ: Olsen - Lustig (Dk. 79 Krafth), Lindelöf, Jansson, Augustinsson, Jimmy (Dk. 71 Rohden), Larsson, Ekdal (Dk.56 Hiljemark), Claesson, Thelin, Berg,
TÜRKİYE: Sinan - Zeki, Kaan, Çağlar, Ömer, Mehmet Topal (Dk. 62 Emre), Okay, Oğuzhan, Cengiz (Dk. 77 Serdar Gürler), Hakan (Dk. 85 Yunus), Cenk
GOLLER: Dk. 34 Thelin, Dk. 49 Claesson (İsveç) - Dk. 51 Hakan, Dk. 88 ve Dk. 90+1 Emre Akbaba (Türkiye)

MAÇIN ÖZETİ İÇİN TIKLAYINIZ...

Muhteşem dönüş... İşte Milli Takımın gücü

NOTLAR:

LUCESCU'DAN ÖMER BAYRAM KARARI
Ayağı burkulan ve bu nedenle Galatasaray’ın, Akhisar deplasmanına kadar hem tedavi uygulayıp hem de dinlendirmeyi planladığı Ömer Bayram, Hasan Ali’nin sakatlığı üzerine İsveç maçında ilk 11'de yer aldı. Galatasaray Kulübünün, A Milli takım kadrosuna davet edilmesi üzerine Ömer Bayram’ın sakatlığı ile alakalı bilgi verip sakatlığı nedeniyle tedavi ve dinlendirilmesi tavsiyesinde bulunduğu öğrenildi. Ancak A Milli Takım aday kadrosundan çıkarılmayan ve yoğun tedavi uygulanan Ömer Bayram, Hasan Ali’nin sakatlığı üzerine son antrenmana da katılınca Lucescu, Galatasaray’ın yeni transferine İsveç karşısında forma verdi.

Haberin Devamı

TFF BAŞKANI DEMİRÖREN İSVEÇ'TE
TFF Başkanı Yıldırım Demirören, İsveç deplasmanında A Milli Takımı yalnız bırakmadı. UEFA Uluslar Ligi B Grubu 2.maçında Ay Yıldızlı ekibi desteklemek için TFF Başkanı Yıldırım Demirören, TFF 1.Başkanvekili Servet Yardımcı, TFF Başkanvekili Ali Dürüst ve yönetim kurulu İsveç’e geldi.

CENK TOSUN’UN BABASI DA OĞLUNU YALNIZ BIRAKMADI!
Türkiye A Milli Takımının en önemli gol silahı olan Cenk Tosun’un babası Şenol Tosun da, İsveç’te karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı.

Şenol Tosun’un oğlunu desteklemek için Friends Arena’ya gelmesi, bu sene Tunus maçında İsviçre’de yaşanan ve golcü oyuncunun kırmızı kart görmesine neden olan olayı akıllara getirdi.

Haberin Devamı

LUCESCU’DAN 5 DEĞİŞİKLİK BİRDEN GELDİ!
Rusya karşısında alınan 2-1’lik mağlubiyet sonrasında Türkiye A Milli Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu’dan biri zorunlu olmak üzere 5 değişiklik hamlesi birden geldi.

Ay Yıldızlı ekibin teknik direktörü Lucescu, sakatlığı nedeniyle kadrodan çıkarılan Serdar’ın yerine Kaan Ayhan’ı, hafif sakatlığı bulunan Hasan Ali’nin yerine ise Ömer Bayram’a ilk 11’de görev verdi.

Lucescu, kalede Sinan Bolat’a, sağ bekte bu kez Şener yerine genç Mehmet Zeki Çelik’i oynatırken Rusya maçında performansını beğenmediği Yusuf Yazıcı’yı yedek bırakıp orta sahada Oğuzhan Özyakup’a şans verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!