Mühsine Gezer dünya şampiyonu oldu!

Güncelleme Tarihi:

Mühsine Gezer dünya şampiyonu oldu
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2018 21:04

Fransa'da Özel Sporcular Spor Federasyonu tarafından düzenlenen 1500 metre finalinde Muhsine gezer, altın madalya kazandı.

Haberin Devamı

Uluslararası Özel Sporcular Spor Federasyonu (INAS) tarafından Fransa'da düzenlenen Dünya Salon Atletizm Şampiyonası'nın ilk gününde milli atletler 2 altın ve 2 bronz madalya kazandı.

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonundan yapılan açıklamaya göre, Fransa'nın Val-de-Reuil kentinde bugün başlayan organizasyonda kadınlar 1500 metre finalinde piste çıkan Muhsine Gezer, altın madalyaya ulaştı.

Kadınlar 400 metre finalinde ise milli sporcu Sevim Demircan yarışı ilk sırada tamamlayarak dünya şampiyonu oldu. Fransız Laurie Brandel'in gümüş madalya elde ettiği finali üçüncü sırada tamamlayan Yasemin Keskinsoy ise bronz madalyayı boynuna taktı.

Erkekler üç adım atlama finalinde üçüncülük elden eden Onur Kopuzlu da bronz madalyaya sahip oldu.

Elde edilen sonuçları değerlendiren Özel Sporcular Federasyonu Asbaşkanı Ensar Kurt, "Bu madalyaları, başta şehitlerimize armağan ediyoruz. Dün, yarış öncesi şehit haberlerini aldık ve çok üzüldük. Bu bizi daha çok hırslandırdı. Sporcularımız, şehitlerimiz için İstiklal Marşımızı okutup, ay-yıldızlı bayrağımızı en üstte göndere çektirmeye söz verdi." ifadelerini kullandı.

Haberin Devamı

Şampiyonada yarın 60 metre, uzun atlama ve gülle atma finalleri yapılacak. Organizasyon, 4 Mart Pazar günü sona erecek.

BAKMADAN GEÇME!