Mourinho'dan vergi kaçırma suçlamasına cevap

Güncelleme Tarihi:

Mourinhodan vergi kaçırma suçlamasına cevap
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2017 15:36

Real Madrid'de çalıştığı 2011-13 yılları arasında vergi kaçırdığı iddia edilen Jose Mourinho, ödediği vergi rakamını açıkladı.

Haberin Devamı

Real Madrid'de çalıştığı dönemde vergi kaçırdığı suçlamasıyla hakkında soruşturma baştılan Jose Mourinho'nun cephesinden yanıt geldi.

Savcı, Mourinho'yu imaj haklarından elde ettiği geliri açıklamamakla suçladı.

Mourinho'nun avukatlarının konu hakkında, "Söz edilen tarihlerde ne İspanyol vergi birimi ne de savcı Jose Mourinho ve onun danışmanlarıyla iletişim kurmadılar." açıklamasını yaptığı ifade edildi.

İspanya'da futbolcular aldıkları maaşın yüzde 41'ini vergi olarak devlete vermek zorundalar. 2011-13 yılları arasında İspanya'da çalışan Mourinho'nun Real Madrid'de görev yaptığı sürede 26 milyon Euro vergi ödediği kaydedildi.

Real Madrid'in yıldızı Cristiano Ronaldo'nun ise 14.7 milyon Euro vergi kaçırdığı iddia ediliyor. Ronaldo bu sebepten dolayı İspanya'dan gitmek istiyor.

Haberin Devamı

İspanya'da vergi suçlamasıyla karşı karşıya kalan futbolcuların listesi kabarıyor:

-Lionel Messi vergi kaçırması suçlamasıyla 21 ay hapis cezasına çarptırıldı. Messi'nin babası da bu soruşturma çerçevesinde suçlu bulundu.

- Barcelonalı savunmacı Javier Mascherano, vergi kaçırdığını doğruladı. 1 yıl hapis cezasıyla yargılandı.

-Barcelona'nın yıldızı Neymar, Katalan Kulübü'ne transferinde tespit edilen uslülsüzlükler sebebiyle suçlandı. Transfer parasının gösterilenden daha fazla olduğu iddia edildi.

- Eski Barcelona başkanı Sandro Rosell mayıs ayında kara para aklama suçundan gözaltına alındı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!