Monaco, Vida'ya yeniden talip

Güncelleme Tarihi:

Monaco, Vidaya yeniden talip
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2018 01:11

Monaco geçen ay ilgilendiği Beşiktaş’ın Hırvat stoperini yeniden gündemine aldı. Fransızlar, Vida’nın menajeriyle görüşmelere başladı. Anlaşma sağlanırsa Beşiktaş’a teklif yapılacak. Yönetim, cazip bir rakam sunulursa 29 yaşındaki savunmacıyı satacak.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ’ın mali kaynak yaratmak için satmayı planladığı Domagoj Vida konusunda Monaco tekrar devreye girdi. Fransız ekibi, Hırvat stoper için girişimlere başladı. İngiltere’de transferin kapanması nedeniyle diğer ülke pazarlarına dönen Beşiktaş, Monaco’nun resmi  teklifini bekliyor. Vida’nın menajeriyle görüşen Monaco yöneticileri, anlaşma sağladıktan sonra Beşiktaş’ın kapısını çalacak. Bir diğer Fransız kulübü Lyon’nun ise Vida’dan vazgeçtiği öğrenildi.

Geride kalan sezonun devre arasında Dinamo Kiev’den bonservissiz transfer edilen Vida’nın 2022 yılına kadar Beşiktaş ile sözleşmesi bulunuyor.

İNGİLTERE’DEN UMULAN OLMADI
Diğer yandan Çin’den bazı kulüpler de Vida için devreye girdi. Ancak önerdikleri rakamlar siyah beyazlı yönetimi ikna etmekten çok uzak... Çinlilerin 5 milyon Euro önerdiği, Beşiktaş’ın ise bu teklifi pazarlık konusu dahi etmediği öğrenildi. Yönetimin en az 15 milyon Euro talep ettiği belirtildi. Hırvatistan Milli Takımı ile Dünya Kupası’nda final oynayan ve turnuvada 1 gol atıp 1 de asist yapan Vida, piyasa değerini katlarken yönetimi de gelir açısından umutlandırmıştı. Premier Lig’e satılmasına kesin gözüyle bakılıyordu ama transfer gerçekleşmedi.

Haberin Devamı

DÜNYA KUPASI’NDA PARLAYINCA
Vida, 13’ü lig maçı olmak üzere geçen sezon 18 maçta forma giydi. 29 yaşındaki Hırvat futbolcu 1 gol atarken, genel olarak performansıyla beklentilerin altında kaldı. Şenol Güneş, büyük umutlarla alınan Hırvat oyuncuya Süper Lig’de sadece 7 kez ilk 11’de forma verdi ve bunların da 6’sında 90 dakika sahada tuttu.

Uyum sorununu atlatıp bu sezon takıma monte olması beklenen Vida, Dünya Kupası’ndaki iyi performansı ile satılacaklar arasına girdi. Güneş, milli takımdan döndüğünden bu yana Vida’ya kadroda yer vermedi. Akhisar ile oynanan maçta 18 kişilik kadroya dahi almadı. Bu durum da, “Satılacak” yorumlarına neden oldu.

Günün en popüler iddaa tercihlerini incelemek için buraya tıklayın!

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!